A mezőőr megfenyegetett hogy lelövi a kutyám (németjuhász) ha mégegyszer póráz nélkül sétáltatom. Te mit csinálnál?
Engem is megfenyegetett amikor kertesbe költöztünk. De én megbeszéltem vele, hogy kosárba elengedhetem a kutyám. Tíz méternél távolabb meg nem megy.
Sokszor szoktam a mezőőrrel találkozni, és látja ha szabadon van a kutyám, hogy szólok neki és azonnal lefekszik.
Nagyokat köszön és tovább megy.
Nem kiszámíthatatlan a kutya. Dobermannom van, ha az erdőben jön egy gyerek vagy egy felnőtt nem is érdekli. Sikítozó gyerekek sem érdeklik, kikerüli őket. Az meg egyértelmű, hogy idegen kutyához gazdája engedélye nélkül nem érünk hozzá, nem akarunk mindenáron a közelébe férkőzni. Jó gazda, megfelelő idomítás, megfelelő emberi hozzáállás, no problem.
Beszélnek kell a mezőőrrel normális hangnemben, ha mindenképpen arra akarod vinni a kutyádat. Egy üveg bor segítségét is hívhatod. Ha továbbra is arra akarod sétáltatni, vagy benyalsz, vagy búcsúzz el a kutyádtól.
vegyél rá kutya láthatósági mellényt és beszélj a mezőőrrel, rögtön felismeri majd a kutyád a láthatósági mellényről és nem fogja bántani.
Sajna szó nélkül kilőheti... én is mindig teszek a kutyáimra mellényt ha erdőben, mezőn sétélunk
Senki ne mondja hogy a kutya nem kiszámíthatatlan. De az, mert a kutya is állat és bármitől bepöccenhet, akármilyen meglepő is -.-"
Hogy ne legyek off: én vadászboltban vettem széles narancssárga fényvisszaverős szalagot, azzal szoktam futtatni, és akárhányszor találkoztunk vadásszal v mezőőrrel nem szóltak be miatta. Amúgy a legtöbb terület is magántulajdon, úgyhogy a b.szakodás előtt én végiggondolnám h hol és hogyan kutyázok.
Én nem merném a helyedben póráz nélkül vinni a kutyát. Tényleg bármikor kilőheti, még ha tényleg tiltja a törvény (de nem tudom, tiltja-e), akkor is. Mi van, ha mondjuk rossz napja lesz a mezőőrnek, meglátja, hogy szabadon futkos a kutyád, és lelövi? Akkor hiába nem jogos, neked fog a legjobban fájni.:( Szóval én nem kockáztatnék a helyedben. Szerintem nagyon jó ötlet a hosszú kötél, hogy azzal futtasd a kutyát, vagy pedig ha minden áron póráz nélkül akarod, beszélj a mezőőrrel. De máskülönben semmiképp se vidd ki póráz nélkül, mert bármit megtehet az az ember.:S
Egyébként egyetértek abban, hogy a kutya kiszámíthatatlan. Egy ösztönlény, ezt el kell fogadni. Lehet szeretni, imádni, de szem előtt kell tartani, hogy egy kutya az kutya, és bizony kiszámíthatatlan, akármilyen jól nevelt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!