Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A mezőőr megfenyegetett hogy...

A mezőőr megfenyegetett hogy lelövi a kutyám (németjuhász) ha mégegyszer póráz nélkül sétáltatom. Te mit csinálnál?

Figyelt kérdés
Ez messze a lakott területen kívül volt, ahol futtatni szoktam, és a kutya NEM agresszívan lett nevelve.
2011. júl. 24. 21:02
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%

Olvasd el a linket.

Nem fog rálőni a kutyára, ha közöttük állsz.

2011. júl. 24. 21:17
 12/31 anonim ***** válasza:
78%

Pont azért lőheti le a határban bóklászó kutyát, hogy esélye se legyen a vadakat kergetni.

Az viszont tényleg jó megoldásnak látszik, hogy értelmesen megbeszéled a mezőőrrel, hogy néha kivinnéd a kutyát futtatni, mozgatni, és a kutya engedelmes, első szóra visszajön, nem kell tartania semmitől sem.

2011. júl. 24. 21:20
 13/31 anonim ***** válasza:
64%
Sajnos én is sok olyat hallottam, hogy simán kilőtte a gazdival sétáló kutyát valaki, úgyhogy én félteném a kutyát :( Gondolj bele, ha csak rosszindulatból megteszi, tehetetlen vagy ellene és nagyon megbánhatod, hogy arra vitted a kutyát:(
2011. júl. 24. 21:22
 14/31 anonim ***** válasza:
12%
Szabadon mászkáló németjuhász? Én nem kockáztatnám, hogy most egy ilyen veszélyes állat jó nevelést kapott-e vagy sem.
2011. júl. 24. 21:23
 15/31 A kérdező kommentje:

. Ki, és milyen esetben lőheti ki jogosan a kutyámat (macskámat)?

A jogszabály csak és kizárólag az alábbi esetben teszi lehetővé a kutya vagy macska kilövését:

Vtv. 30. § (3) A vadászterületen a vadász a vadállomány védelme érdekében – a vad elfogására, elejtésére megengedett vadászati eszközzel – elfoghatja vagy elejtheti

a) a vadat űző kutyát, ha a vad sérelme másként nem hárítható el, illetve

b) fertőzés továbbterjedése vagy másként el nem hárítható támadás megakadályozása céljából a kutyát vagy macskát, ha a tulajdonosának felderítésére nincs közvetlen lehetőség.

(4) A (3) bekezdésben foglaltak nem vonatkoznak a felismerhető jellel ellátott, rendeltetésüknek megfelelően alkalmazott vadászkutyára, valamint a vakvezető kutyára.

2011. júl. 24. 21:26
 16/31 anonim ***** válasza:
68%
Én már találkoztam olyan esettel hogy egy család kinnvolt kisgyerekkel sétálni erdőben és egy szabadon engedett kutya majdnem széttépte a gyereket... Nem csak vad van a területen, mivan ha rátámad egy vadászra vagy kirándulóra? Nekem is van kutyám, és én sem feltételezném róla, tudom hogy te sem a tiédről, de ha nincs teljesen az ellenőrzésed alatt akkor simán lehet gond belőle ha hiszed ha nem. Ha nem tudod másképp megoldani akkor vagyél 10-15 méter kötelet, azzal bőven lehet futtatni bárhol és nem lesz gond belőle.
2011. júl. 24. 21:32
 17/31 anonim ***** válasza:
19%

Szerintem is beszélj a mezőőrel. Mondd neki, hogy a kutyád jól nevelt, nem csinál hülyeséget, ha pedig mégis, akkor Te közbe tudsz lépni (bár ez nem mindig van így).

DE más a helyzet, ha a mezőn gyerekek (illetve általánosságban emberek) vannak. Ebben az esetben szerintem nem kéne elengedned a kutyát, magad is beláthatod, hogy miért.

Bármennyire is jó nevelést kapott a kutya, bármennyire is engedelmes, okos, arra gondolj, hogy - mint a legtöbb nagyobb testű állat - mégis kiszámíthatatlan. Az egy dolog, hogy általában nem bánt senkit, de ha belegondolsz, hogy tulajdonképpen bármi felizgathatja (egy-egy szagtól elkezdve bármi), és onnantól kezdve támadhat...

2011. júl. 24. 21:32
 18/31 anonim válasza:
100%
Vidd máshova a kutyát! Ha nincs lehetőséged máshova vinni, én is a 10-15 méteres kötélre szavazok. Mást nem tudok mondani..
2011. júl. 24. 21:38
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
az a hosszú kötél tényleg jó ötlet ha nincs mást, de akkor is szólj az vadőrnek, mert 10 méterre eltávolodik tőled, nem látja a kötelet, akkor is lelőheti. mindenképp beszélj vele és találjatok megoldást. sok sikert :)
2011. júl. 24. 21:46
 20/31 anonim ***** válasza:
100%
Vadászterület, szóval teljesen jogosan kilőheti, és jó esetben megúszod büntetés nélkül. Vidd máshová a kutyát.
2011. júl. 24. 21:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!