Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vállaljunk kutyát? (Golden...

Fuuton kérdése:

Vállaljunk kutyát? (Golden Retriever)

Figyelt kérdés

Szeretnénk kutyát, mégpedig egy Golden Retrievert, de kicsit bizonytalanok vagyunk.

Az első probléma az, hogy van egy gyönyörű kb. 750 m²-es kertünk, és mennyire tenne kárt ebben egy ilyen kutya?

A másik az, hogy én 17 éves vagyok, a húgom 15, és hogy szerintetek nem "nőttünk-e még ki" a kutyázásból?

Szóval adott a kérdés, elpusztítaná-e a kertet, és hogy mennyire foglalkoznánk vele?

A hasznos válaszokat felpontozom, a haszontalanat, viszont lepontozom!

2011. júl. 24. 16:27
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ha nagyon jól lesz nevelve, ásni talán nem fog, de összepisili a növényeket (már ha kan), letapossa a virágokat stb. És ha adtok neki csontot, lehet, hogy elássa valahol.

A kutyázásból szerintem nem lehet kinőni, belenőni viszont nehéz. Ha elég elszántnak érzitek magatokat, akkor hajrá! Csak gondolkodjatok előre, nehogy pár év múlva a szüleitek nyakán maradjon a kutya, mert ti továbbtanultok máshol, elköltöztök stb.

Arra számíts, hogy akármekkora is a kert, sétáltatni kell, és a legjobb, ha naponta elviszitek. Kölyökként szocializálni kell, azaz mindenféle helyzettel megismertetni. Kutyák közé hordani, akik jól lefárasztják. Ha lefárasztják, kevesebbet fog rombolni.

Plusz el kellene olvasni 1-2 nevelési könyvet, vagy elvinni kutyaiskolába.

2011. júl. 24. 17:56
 12/12 anonim válasza:
Szerintem ne pont Golden Retrievert válassz... igaz okos kutyák de szeret ásni meg megszökni meg minden katasztrófa -.- én inkább egy kicsit mondjuk biscont választanék :D
2011. júl. 30. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!