Vállaljunk kutyát? (Golden Retriever)
Szeretnénk kutyát, mégpedig egy Golden Retrievert, de kicsit bizonytalanok vagyunk.
Az első probléma az, hogy van egy gyönyörű kb. 750 m²-es kertünk, és mennyire tenne kárt ebben egy ilyen kutya?
A másik az, hogy én 17 éves vagyok, a húgom 15, és hogy szerintetek nem "nőttünk-e még ki" a kutyázásból?
Szóval adott a kérdés, elpusztítaná-e a kertet, és hogy mennyire foglalkoznánk vele?
A hasznos válaszokat felpontozom, a haszontalanat, viszont lepontozom!
"nőttünk-e még ki" ? inkább nem nőttetek még bele :) a kutya felelősség amelyet egy gyerek nem vállalhat csak egy felnőtt vagy egy olyan fiatal aki tényleg komolyan gondolja. Ha az kérdés számodra, hogy foglalkoznál e vele akkor a válasz általában sajnos a NEM. Ennek nem szabad kérdésnek lenni...Gondold át egy nap mennyi időt tudtok a kutyára fordítani, eltudjátok e vinni sétálni, játszani vele stb
Kölyökként pedig tényleg hajlamosak kertet rombolni..
Köszönöm a választ!
Pontoztalak: haszons!
Kutyázni nem életkor függő.
Nektek inkább egy lakásba való kedves kistestű kellene. Megmaradna a kert. Megtanulnátok kissé "kutyául".
A továbbiakra is gondolj... Ha egyetemre mentek, akkor más városba fogtok költözni? A szülők tuti nem hülyülnek be egy költözéssel?
Nálunk ez volt... meg kellett válnom a husky kutyusomtól, mert ők költözni akartak pestre. Az nem elég, hogy beléd elég felelősség szorult, a szüleid a meghatározóbbak. Én sem gondoltam volna sosem anyámról, hogy ilyen "felnőtt módon" viselkedik az állatokkal.
A kert az cikis. Gödröt fog ásni (főleg, ha van vakond, azt mindenképp elő akarják kaparni) Nálunk még a mályvát rágra szét. Szabályosan tépte és törte az ágait. 4 bokor halt hősi halált, kettő túlélte. + még 3-4 négyzetméter páfrány, de ezek 3 év múlva kinőttek újra, csak kellett idő amíg kiheverték a sokkot.
Azt nektek kell(ene) tudni, hogy mennyit foglalkoznátok vele....
A kutyázásból nem lehet kinőni, sokkal inkább fel kell nőni hozzá.
Mennyire pusztítaná el a kertet? Ez nagyrészt rajtad múlik, hogyan neveled, mennyit foglalkozol vele. Persze kutya mellett mindig lesz egy-két gödör, letaposott virág - tudod kinek mi a fontosabb.
Én a kérdésed alapján (ne haragudj érte) úgy érzem nem döntöttétek ti még el ezt. Ne is hamarkodjátok el, nem mindenkinek kell kutyát tartani...
Előszőr is el kellene dönteni mi a fontosabb: tökéletes kert vagy kutya? Na és hogy miért is akartok kutyát? Szüleid is akarnak/fognak vele foglalkozni? (amikor mondjuk majd egyetemre mész).
A kutya ás. Meg lehet rá tanítani h ne tegye, de nyilván eleinte lesznek "balesetek" ezt tolerálni kell. Továbbá valahova ürítenek is, azt fel kell szedegetni, mjuk általában egy bizonyos helyre szoktak kerten belül, tehát ez nem lehet nagy gond.
Nektek csak akkor lenne értelme kutyát vállalnotok, ha a szüleitek is szeretnék, mert te egy-két, a húgyod 3-4 év múlva elmegy a háztól. Tehát a szüleidre marad a kutya. Ezt gondoljátok át, beszéljétek meg.
Továbbá a goldi nagyon családcentrikus és érdemes úgy tartani, h legyen bejárása a házba, ha nem is mindenhova, de lehessen veletek bent is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!