Miért nem képes rám támadni a kutyám?
Nem értem mi a gond. Azt hittem jól nevelem, jó házőrző, vagy legalább betörő riasztó lesz belőle.
Kimegyek a ház másik oldalán, Ő elől napozik, vagy fekszik a fűűbe, vagy a házába.
Nem tudja, hogy kimentem,(mert ha meghallaná rohanna oda hozzám, velem játszani, mert mindig rohan hozzám, ha meglát, vagy meghall engem) mert nagyon halkan mentem ki.
Zajt csapok, mászkálok, rohangálok, lopakodok, átmászok a kis kerítésen és Ő oda se jön megnézni, hogy ki ez, mi ez.
Azt hittem majd megtámad, hogy bejött egy idegen a kertbe, de semmi, át se jön a ház erre az oldalára.
miért nem?
Buta lenne házat őrizni?
nálunk is mamámék onnan tudt
k hogy jövünk hogy ugatott a kutya valahogy máshogy mint máskor:D a mostani kutyájuk olyan hogy ha kulcsal megyünk be a kapun(mindig zárják akkor békésen odajön szimatol de ha véletlenül nincs bezárva akkor morog meg ugat akkor sem bánt csak szól a gazdinak hogy jöttünk:D persze azért nem bánt mert ismer minket
Az sem mindegy, hogy mennyi idős!
Amíg az én kutyám kölyök volt, addig tett nagyba a házőrzésre.
De amint "benőtt" a feje lágya, meg sem áll. Mindig éberen figyel, és őrködik!
Inkább örülnél, hogy nem támad a saját gazdájára! Akkor meg tennéd fel a kérdést, hogy "El kell altatni a kutyámat, mert rám támadt. Jó döntés? Ez egy veszélyes fenevad"
Tudod, a kutya érzi a bajt, amikor csörögtél, zörögtél azt gondolta, hogy a szokásos teendőidet végzed. Ha betörő lenne, szerintem be se tudott volna jutni, pláne hogy egy dobermanról beszélünk.
Ha nagyon házőrzőt szeretnél, vedd a fáradságot, és vidd el kutyaiskolába őrző-védő tanfolyamra, mert az otthoni gyakorlás akár életveszélyes is lehet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!