Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Él még a harcikutya törvény?

Él még a harcikutya törvény?

Figyelt kérdés
Valószínű kapok egy Amerikai staffordshire terriert tesómtól, és azt hallottam ismerősömtől, hogy van erre törvény, hogy hogy szabad tartani. Még olyat is hallottam, hogy eltörölték ezt a törvényt. Mi igaz ebből?
2011. júl. 23. 17:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nekem is amstaffom van, tk nélküli még csak fél éves de eddig sehol nem kellett bejelenteni és a városomban (Békéscsaba) minden 3. utcában látok egy stafit szóval tuti nincs életben a törvény, csak az a baj hogy a nyugdíjas nénik palotapincsi kutyusa mindig morog meg ugat az én kutyámra mer szarul nevelték, és még mindenki az én kutyámat kreténezi le hogy harci kutya, az ilyenekkel vigyázzál mert a staff eléggé domináns és ha a tiedne is beszól egy törpe nem hiszem hogy hátatfordit neki és otthagyja
2011. júl. 25. 21:42
 12/15 anonim ***** válasza:
ha meg nekiesik a törpének téged vesznek elő
2011. júl. 25. 21:44
 13/15 anonim válasza:
ha nekiesik a "törpének", akkor valószínűleg nemcsak a "törpe" nincs megnevelve... a harci kutyák erős kezű határozott gazdit sok-sok testmozgást és következetes nevelést igényelnek ahhoz, hogy kiegyensúlyozottak lehessenek. a hozzád legközelebbi kutyaiskolában tudnak neked segíteni ebben :)
2011. júl. 25. 22:25
 14/15 anonim ***** válasza:

Konkrétan harcikutya törvény nem vonatkozott az Amerikai Staffordshire Terrer-re, csak a Pit-re, de már ezt is törölték.

Viszont én a helyedben azért megnézném a helyi ebrendeletet, mert lehet szabályozás a tartásukkal kapcsolatban. Azt kétlem, hogy nem lehetne tartani (ha jól emlékszem ilyennel még nem találkoztam), de lehet szabályozás rá, hogy például csak szájkosárral mehet utcára vagy ilyesmi.

Nálunk is vannak tiltott ebek, illetve olyanok amik panelban nem tarthatóak. Bár a tiltottak az olyanok, hogy szerintem átlag ember fel sem ismerné, de még azok sem akik betiltották...

Nálunk például úgy van, hogy agresszív kutyákra és 50centi marmagasság felett kell szájkosár. De láttam már olyan városi ebrendeletet ahol fajtákra is előírták. Szóval azért nézz utána!

Anvad de kár, hogy nem hamarabb vettem észre, hogy békéscsabai vagy. Itt punnyadtam egy hétig Békésen. Összesen négy kutyát láttam abból egyhez engedték oda a kutyámat. Fantasztikus teljesítmény. Voltam bent Csabán a centerben (persze kutya nélkül), de Csabán csomó kutyát láttam komolyan mondom legközelebb átmegyek Csabára, csak nem tudom hol vannak ott is kutyások.

És még egy hét Szarvason..

2011. júl. 26. 10:13
 15/15 Tenyeszto válasza:

Nekem van 1-1 pitbull nosteny és kan + 8 honapos amstaff és a világon senki nem szolt értuk szoval tarthatsz megfelelo kornyezetbe:D

amig személyi sérulést nem okos znkinek szava nem lehet

2012. máj. 16. 11:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!