Él még a harcikutya törvény?
Konkrétan harcikutya törvény nem vonatkozott az Amerikai Staffordshire Terrer-re, csak a Pit-re, de már ezt is törölték.
Viszont én a helyedben azért megnézném a helyi ebrendeletet, mert lehet szabályozás a tartásukkal kapcsolatban. Azt kétlem, hogy nem lehetne tartani (ha jól emlékszem ilyennel még nem találkoztam), de lehet szabályozás rá, hogy például csak szájkosárral mehet utcára vagy ilyesmi.
Nálunk is vannak tiltott ebek, illetve olyanok amik panelban nem tarthatóak. Bár a tiltottak az olyanok, hogy szerintem átlag ember fel sem ismerné, de még azok sem akik betiltották...
Nálunk például úgy van, hogy agresszív kutyákra és 50centi marmagasság felett kell szájkosár. De láttam már olyan városi ebrendeletet ahol fajtákra is előírták. Szóval azért nézz utána!
Anvad de kár, hogy nem hamarabb vettem észre, hogy békéscsabai vagy. Itt punnyadtam egy hétig Békésen. Összesen négy kutyát láttam abból egyhez engedték oda a kutyámat. Fantasztikus teljesítmény. Voltam bent Csabán a centerben (persze kutya nélkül), de Csabán csomó kutyát láttam komolyan mondom legközelebb átmegyek Csabára, csak nem tudom hol vannak ott is kutyások.
És még egy hét Szarvason..
Nekem van 1-1 pitbull nosteny és kan + 8 honapos amstaff és a világon senki nem szolt értuk szoval tarthatsz megfelelo kornyezetbe:D
amig személyi sérulést nem okos znkinek szava nem lehet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!