Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljunk a kutyussal?...

Mit csináljunk a kutyussal? Nagyon beteg

Figyelt kérdés

A kutyánknak szinte már egy hónapja hasmenése van és hányik. De amúgy folyamatosan jó kedve van és játékos. 3 napig beteg, 3 napig jól van. eleinte kb. vagy 5x elvittük állatorvoshoz, aki mindig adott neki oltást. De másnap ugyanúgy rosszul volt. De azt mondta, hogy nem lát semmit, nyilván el fog múlni.

De azóta se múlt el. Azt mondta hogy ajánlatos lenne bevinni egy klinikára ahol alaposan megvizsgálják, de ott meg rengeteget kell fizetni, így is anyukámék el akarták adni mert így is állatorvosra költöttünk 40ezret. Szóval a kivizsgálásról nem is akarnak hallani.. én tudom hogy ez lenne a legjobb hiszen látom hogy szenved és nem akarom hogy elpusztuljon :( de most anyagilag tényleg úgy állunk hogy nem lenne rá pénzünk, mert most sajnos másra kell (bíróság, meg hasonló itthoni gondok.. meg nem is nagyon keresnek jól a szüleim) szóval.. nekik nem olyan fontos, vagyis fontos de vannak fontosabb dolgok is, de nekem az, mert én nem tudom nézni ahogy szenved :(

Most folyamatosan rizset eszik és kamillateát iszik. vagyis csak 2 napja, azóta nincs semmi, de ma este már megint nagyon nyújtózkodott, vagyis látszott rajta hogy fáj a hasa.

Tudom hogy most jön a sok leszólás hogy miért nem visszük el, de ha rajtam állna inkább nem ennék.. csak pont most vannak itthon is olyan ügyek amire rámegy az egész pénz :( Tudom, nem kifogás, de.. engem is bánt..

Szóval állatorvos megint csak oltást adna neki. gondolom.

Nektek nincs valami tapasztalatotok? Hogy mi lehet a baja? :( megszakad a szivem érte. én kifizetnék egy milliót is, csak gyógyuljon meg, de sajnos nem én döntök hogy hova megy a pénz.

Vagy valaki nem tudná megsaccolni mennyit kéne a klinikán fizetni? :(

Segítsetek, kérlek!

2011. júl. 21. 23:55
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Sajnos a sarki állatorvosok többsége annyit csinál, hogy bármi van, ad anttibiotikumot meg gyulladáscsökkentőt, hogy hátha majd az segít.

Van egy mentett kutyám, mi is rengeteget kísérleteztünk a hasmenése miatt a dokival. Kapott antibiotikumot, féreghajtót, probiotikumot, volt rizsrépe diéta, immunerősítés meg minden szar.

Aztán elegem lett és csináltattam egy székletvizsgálatot, meg van kifejezetten hasmenésre vérvizsgálat. Kiderült, hogy van egy olyan férge, ami a városi kutyák közel felének van, nem látszik csak mikroszkóp alatt, és nem is viszi a sima féreghatjót, csak ha háromnapig folyamatosan adják. Ezen kívül van egy olyan gondja, hogy bizonyos emésztőenzimjei a kelleténél lassabban termelődnek, erre kell kapnia minden étkezésénél egy humán gyógyszert, amiből a 30 kilós kutyának a havi adagja kemény 800 forint.

Utólag rájöttem, hogy tök hülyeség találgatni, olcsóbb lett volna ha elsőre normálisan kivizsgáltatjuk, és célirányosan van kezelve. Csak ezeket a vizsgálatokat a sarki doki nem ajánlja, mert viszonylag drágák, és mégiscsak olcsóbb beadni azt a két szurit... Csak ha nem segít, akkor ugye ablakon lapátolod ki a pénzt....

Szóval vigyetek a kórházba székletmintát, az lesz a legtisztább, és valószínűleg rögtön kiderül mi a gond.

2011. júl. 22. 10:36
 12/13 anonim ***** válasza:
szia első vagyok..habos hányás az nekem is volt enyémnél a kamilla tea jót tett neki.Valaki azt mondta epe gond lehet...füvet akkor esznek ha ég a gyomra.
2011. júl. 22. 22:45
 13/13 A kérdező kommentje:

gondoltam leírom hogy mi lett vele :)

épp most jöttünk haza, mert elvittük egy másik orvoshoz aki állítólag jobb. kapott egy antibiotikumos szurit meg egyet a combjába de az nagyon fájt neki vagy 2 percig folyamatosan visított, szinte az egész utcán lehetett hallani :D de ez normális. meg kaptunk valami port.

Állítólag jobban kell lennie, ha nem lesz akkor vissza kell menjünk és addig ismételni ezeket a szurikat amíg nem lesz jobban.

Köszi azoknak akik írtak :)

2011. júl. 23. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!