Miért nem áll fel a csivava kiskutyám füle?
És még 1 kérdés azt honnan lehet tudni, hogy nem keverék? mert törzskönyvje nincs sajnos. De valami eltérés van-e? kivűlről ugyanugy nem látok semmi eltérést csak a füle nem áll.
köszönöm a válaszokat! :)
ha nincs törzskönyv, az nem tenyésztőtől van...
sikerült szaporítótól választania a barátodnak, reménykedj, hogy az összes baja csak a lógó fül legyen...
egyébként fogváltásig még bármi történhet a fülekkel. olyankor megborul a Ca háztartása, ha az azutáni fülforma várhatóan a végleges.
A tenyésztő mindig ad törzskönyvet, tehát így hivatalosan csak fajtajellegű keveréknek számít.
Szoktak olyanokat kérdezni, hogy tényleg meg lehet e állapítani a kutya szájpadlásából, hogy fajtatiszta e.
Nem, a kutya fajtatisztaságát kizárólag a törzskönyv igazolja. Az bizonyítja, hogy a kutyád szülei, nagyszülei tenyészszemlések, tehát a küllembírók úgy ítélték, hogy a standardnek mindenben megfeleltek, és megcsinálták nekik az egészségügyi szűréseket, ami szerint nem hordoznak örökletes betegséget.
Ettől persze lehet, hogy a Te kutyád is egy nagyon szép csivava, de miután semmit nem tudsz az előéletéről, így benne van a pakliban annak a kockázata, hogy külsőre nem olyan lesz, amilyennek lennie kellene.
De nem ez volt a kérdés:)
Ő még nagyon fiatal, minden valószínűséggel fel fog állni a füle, de Te is rá tudsz segíteni. Nagyon sok olyan fajta van (nekem yorkshire-om, ő is ilyen) aminek ragasztani kell a fülét, mert sok esetben nem áll fel magától.
Patikában vegyél Omnisilk selyem ragtapaszt, ez azért jó, mert nem ragad olyan erősen, mint a hagyományos ragasztó.
Én úgy csináltam, hogy levágtam 3 db 4 cm hosszú darabot, és ezeket egymásra ragasztottam, ezáltal lett egy viszonylag vastag, stabil anyag. Az egyik végén levágtam a csücskeit úgy, hogy háromszög alakja legyen, és a kutya fülének a belső felére ragasztottam, értelemszerűen a háromszög alakú vége a kutya fülének a felső része felé álljon. Már ez is elég stabilan fogja fölfelé tartani a fülét, de az a tuti, ha kívül, a füle tövénél 1x-2x teljesen körbe tekered.
Arra figyelj, hogy ne húzza a szőrét (a yorkiknak teljesen lenyírják a szőrt a fülükről) ne legyen nagyon szoros, és rendesen szellőzzön.
Az lenne a legjobb, ha 3-4 napig rajta lenne, utána 1 napra vedd le, majd újra ragaszd fel. Általában 2-3 hét alatt fel is áll végleg.
Illetve a táp is nagyon fontos, hogy jó minőségű legyen, megfelelő kalcium tartalommal.
Amikor majd váltja a fogait, akkor minden bizonnyal le fognak konyulni a fülei, ugyanis az új fogak hirtelen nagy mennyiségű kalciumot vonnak el a szervezetből. De ha már akkor állnak a fülei, akkor utána maguktól vissza is fognak állni, nem szükséges újra ragasztani.
Sok sikert:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!