Kutyak osszeszoktatasa de hogyan?

A semleges terület nagyon fontos, először tényleg ott ismerkedjenek. Utána pedig nem ártana megoldani, hogy amíg feszültség van, külön kertrészben legyenek. Nálunk 2 hónapig volt feszültség, mikor menhelyi kiskutyát fogadtam be. Direkt kölyköt, hogy ne legyen gond, de így is megőszültem. Bár az én nagyobbik kutyám nem lett ennyire drasztikusan depis, de támadta a kicsit, szerintem megölte volna. 2 hónap után mertem őket egyedül hagyni, azóta (4 éve) sincs semmi gond. Mondjuk nekem mindig több kutyám volt, nem szokták meg azt, hogy egyeduralom van.
Régebben volt 2 kutyám viszont, akik közt felborult a falkasorrend, őket az egyik haláláig (4 éven át), külön kertrészben kellett tartani. Ha az egyik bejött a házba, a másikat ki kellett csukni és fordítva. Felváltva jöhettek be, egy idő után fel se tűnt, hogy ez macera. Szétszedték volna egymást, sose békültek ki. Mindent megpróbáltam, még azt is, hogy 2 órán át hagytam őket harcolni, hátha eldől végre a sorrend, de nem, csak a műtőben kötöttünk ki:(
De megoldottuk, sosem hagytam el őket, sosem választottam a könnyebb megoldást.

Én pl. csináltam azt, hogy mindig rettentően elkezdtem lelkendezni, amikor szoktatni vittem a kiskutyát a nagyhoz. Mint amikor valami nagyon jó készül a kutyáim számára. Mondtam neki, hogy:
- Jaj de jó, jön a Bodri!!! Jaj de jó!
A kis lüke meg tényleg elkezdett örülni. Aztán persze lehervadt a mosolya, de egy idő után ez is működött.
Koszonom a valaszokat.
Elzaras, szeparalas es hasonlok nem hiszem hogy kellenek mert egyik sem agressziv.
Semleges helynek jo lenne a repter? Ha ot is hoznak akkor a semleges hely is meglenne es a lelkendezes is.
De otthon nem tudom hogy lesz, pl. az alvas, ugyanis a regi szobamba bekoltozott a kutya es teljesen kifog borulni ha oda beviszem a masikat, mar pedig o is ott fog aludni velem. Vagy a seta, hisz az enyem imad nagyokat setalni, de a regi tuti nem lesz hajladno jonni, a kertbe sem lesz hajlando kimenni ha o is ott van. A jatek, kozos programozas meg szinten problemas lesz. Mar elore latom hogy mindenki feszult es ideges lesz, a kutya folyton elbujik, agyra pisil, nem eszik, es szegeny kisoreget fogja mindenki sajnalni, patyolgatni, meg udvarolni neki. En meg a gonosz aki uj kutyat akar raeroltetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!