Kérésre, egy X fajta kan kutyával rendelkező tenyésztő, egy másik, Y fajta szuka kutyával rendelkező tenyésztővel lehozna egy almot?
Egy tenyésztő nem fogja ezt megcsinálni. Ahogy előttem is írták, a tenyésztő az adott fajtát nemesíti, nem pedig keverék kutyákat hoz létre pénzért.
Én azt nem értem, ha fontos neked, hogy bajnok szülőktől legyen a kiskutya, akkor miért nem választasz egy fajtatisztát? Ha pedig keverék kell, nézz be menhelyekre, lehet, hogy találnál az ízlésednek megfelelőt.:)
Egyébként hogy-hogy ilyen biztos vagy benne, hogy akár 8-10 ilyen kiskutyának is szerető gazdája lenne? Vagy mindet te vennéd meg?
De ahogy már írtuk, olyan tenyésztő, akitől te szeretnél egy ilyen almot, nem fogja bevállalni.
Érdekes hogy a németeknél a Dobermann, rottweiler és német juhász kutyákat fél száz éve még munka kutyának keverték.
... most újra ...
De az is durva hogy sok fajta hazai álmánya túl van tenyésztve.
előzővagyok*
főleg, hogy elmegy egy tüzelése a kutyának, azaz elparazolja az "időt" a keverék kiskutyákra. Nem tenné meg szerintem. Túl drága mulatság lenne.
"a kölykökért pedig fajtatiszta kutyakölyök árát fizetnék,sőt egy kicsivel többet is"
Te azt gondolod, hogy létezik még legalább 5-6 ilyen tökkelütött ember, mint Te, aki képes lenne egy kisebb vagyont kifizetni keverék kutyáért?
Örülhet a "tenyésztő", ha ingyen elviszik őket.
Szerinted érdekel bárkit, hogy egy keverék kutya anyja és apja interchampion, ha két különböző fajta? Szerinted menhelyen nem lehet találni remek képességű keverékeket?
Vagy Te milyen világmegváltó dolgot remélsz ettől a kutyától?
"remek képességű keverékeket" - könnyen nem - legalábbis nem a célra megfelelőt. Amúgy is ott inkább korcsok vannak. Nem keverékek. Azok is aranyosak csak nem jók munka kutyának, mert zsákba macska. Amit a kutyás nem szeret.
Nekem a legokosabb kutyám egy Német juhász és egy Fekete óriás snaucer kölyke volt. Tény szegények nehéz volt gazdát találnia. Mert ez nem egy felkapott vagy ismert keverék. Alkatra és külsőre egy fekete szőrű német juhász kutyának tűnt csak nem volt idegbeteg mint az összes német juhász.
Amúgy hazai Német juhászok, de általában a világban is túl lettek tenyésztve. Előbb utóbb újra kell formálni az első modern kutya fajtát is.
De például Rottweiler-dobermann keverék meg egy jól ismert és megbecsült munka kutya. Sok volt belőle mindig. Mert együtt tartani ideális őrzésre. Amúgy is rokon fajták. Más vér mérséklettel. Mind a két fajta és a keverék is amúgy félre ismert, vagy inkább sokszor félre vagy nem nevelt a nem hozzá értőknél.
Erre viszont az a válasz hogy az ilyen idióta tartson például Dalmatát! Az egy édes kutya és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!