Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » HOgyan legyek én a falkavezér?

HOgyan legyek én a falkavezér?

Figyelt kérdés

Kaptam május végén egy kutyust. Menhelyi kutya, kistestű tacskó-foxi-törpeschnauzer-yorki keverék lehet talán. Viszont az a baj, hogy vannak dolgok amiben megmutatkozik, hogy nem teljesen én vagyok a falkavezér:

nem mindig jön oda, amikor hívjuk 

elrohan, ha meglát valamit 

sétánál húzza a pórázt 

ha talál valamit az utcán, megeszi vagy elszalad vele 

ha egyedül marad, ugat, vonyít, rongál 

nem tartja tiszteletben az ágyunkat, fotelünket 

nem mindig engedi, hogy hozzányúljunk, pl. nem hagyja a szőrét ápolni 

válogatós, nem akar rendesen enni 

pedig napi szinten foglalkozom vele, tanítom, fegyelmezem. Rendszeresen nézem a Csodálatos kutyadokit és a Póráz két végén-t de hiába a saját kutyámmal egyszerűen nem működik semmi...

Ja és ezek mellett még van az a probléma hogy anya nagyon szereti a kutyust, és amikor pl a kutya felugrik a kanapéra, én megszidom fegyelmezem, akkor két másodperc múlva már simogatja, babusgatja. Gondolom ezért sem hallgat a kutya a tiltón szóra. Mit tehetnék az ügybenM??

2011. júl. 20. 23:00
 1/10 anonim ***** válasza:

Kutyaiskola. Merre laksz?

Amúgy meg kereső:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?kategoria=68&keres..

2011. júl. 20. 23:18
 2/10 anonim ***** válasza:
családban mindenkinek be kell tartania a szabályokat, különben nem működnek sajnos.
2011. júl. 20. 23:39
 3/10 anonim válasza:
Hát nekem eddíg 3 kutyám vollt az elején mindeggyikel nehéz vollt szép fokozatossan kell "oktatni" a kutyust.ha megszidod akkor legalább negyed óráig ne simogasd meg semmi mert akkor nem veszi komolyan .. ha rosszat csinál piciit pöckölld meg az orrát és monnd h nem szabad..nekem ezek minndíg beválltak...amúgy mennyi idős a kutyus.?
2011. júl. 20. 23:39
 4/10 anonim ***** válasza:
Eddig 4 kutyával foglalkoztam akik ugyan ilyenek voltak. Féltek attól is ha fújta a szél a kiteregetett ruhákat a felhúzott esernyőtől a hangos hangoktól mindig húzták a pórázt. Készülj fel arra hogy nehéz és hosszú lesz. Türelmesnek kell lenned és mindig jól értelmezhető utasításokat és testbeszédet használni. Nekem 5 hónapba telt míg mind a 4 kutyus "normálisan" viselkedett.1:_ Pórázhúzás mindig kissé erőteljesen amikor húz húzd vissza majd szólj rá hogy nem szabad! 2:_Megesz dolgokat húzd arréb és szólj rá vagy lökd el a fejét.3:_Fél egyedül kb 1 órás munka lesz vidd oda ahova be szoktad zárni amikor elmész tedd mellé a kedvenc játékát köszönj el tőle. lépj ki a szobából és tedd be az ajtót 5 perc múlva menj vissza szeretgesd meg majd addig fojtasd ezt 5 percenként míg el nem hallgat majd amikor elhallgat akkor dicsérd meg és még párszor játszd el ezt.4:_ Menj oda és erősebb parancsoló hangnemben szól já hogy menj le az ágyról/fotelről. ha nem meg le akkor próbáld meg kitúrni vagy lehúzni és ne engedd fel mindeközben egy szót sem szólj.5:_ Ha meg akarod fésülni akkor mutasd meg neki a fésűt és mond neki gyere megfésüllek ha nem jön akkor menj oda és simogasd meg majd pedig közben állj neki fésülni de feledd éreztetni kell vele hogy szereted. 6:_Válogatós: mindegy hogy milyen tápot teszel elé ha igazán éhes mindenképpen megeszi. Nem eszik rendesen: vidd el 30 percre futni utána biztosan éhes lesz. ha ez sem működik vigyétek el dokihoz.
2011. júl. 21. 00:09
 5/10 anonim ***** válasza:
Nekem westie-m van, de voltak vele hasonló gondok...próbáltam fegyelmezni, jutalmazni ha jó, büntettem amikor rossz volt(bezártam olyan helyre ahol nem szeret lenni)És egy éves kora után elhagyta a rossz szokásait. Persze ő más fajta, de minden kutya megkomolyodik valamilyen szinten. Ha elkezdi húzni a pórázt, akkor állj meg vele pár mp.-re és menj tovább....Próbálj meg más családtagkat is rávenni, hogy ezt nem lehet csinálni, mert a kutyát is megbolondítja ezzel....Tanítsd meg mindenképpen a NEM! vezényszóra (ezt feltétlenül!!) Ha meg megeszik ezt-azt az nem biztos, hogy "rossz szándékkal" hanem lehet, hogy valamilyen vitaminhiánya van, és a kutyák azt tudják h miben mi van....Remélem érted! Neveld következetesen és ha nem szeretné, hogy fésüld akkor is fésüld meg, MERT TE VAGY A VEZÉR!!! És meg fogja szokni...Ha meg nem válik be, akkor az újságot csavard össze és csapj rá egy kicsit az orrára!!! Ennek már be kell válnia!!!
2011. júl. 21. 09:50
 6/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a hasznos válaszokt! Mindenki kap zöld kezecskét! :) Egyébként ezeket a "bűnöket" csak néha követi el, általában betartja a szabályokat, de még csak 8 hónapos és még csak 2 hónapja van nálam. Köszönöm mindenkinek!
2011. júl. 21. 13:26
 7/10 anonim válasza:

Semmi ms dolgod nincsen csak adj:-egyértelmű,

-azonnali,

-megkérdőjelezhetetlen,és hogy el ne felejtsem,következetes utasításokat!

2011. júl. 22. 10:31
 8/10 anonim válasza:

Ha megláát vlmit és elrohan és h ha viszahozood vagy h ha viszajonn ak elkell ot verni de ck egy kicsiit és kiabáálni ráá h nem szabbad.. h h húza a póráázt?? harapdáájo?? AKoor meg mond neekijee h nem szabadd...H ha taláál vlmit az utcáán??? Kiengedeedd otett magat az ucáára?? Akorr ne enged ki csk h ha vld van póráázon!!H ha egyedul maarad az jo h vonyiiž o majd aszt megszokjaa

az enyim is elsoree ugatot meg vonyitoott.. de mikor ugy tobszor mentunk ell máár megszokta aszt majd megfogja szokni!!! H gonduulod h tiszteledbe?? H oszeugrááljaa?? Akkor tedd fel ot az áágyra és mondjá nekijee vlmi ojanokoot h micsináta oda-a? éés kozbe piciit verd el ot!! H ha meg nem engeedii magaatt ahozz vlki nek szolj h segíítsen fogjja meg a fejiitt... Vagy adjatok neki jutalomfalatoott!! H ha má hgya magáát!! Az én kutyáám is váálogatós a eledelre de h ha peldáául adtokk nekiijee ijenn rendees hust amit tik is eszteek akkor proobalj abbol enni s h ha az eledelre válogatós akkor tln nem akarjaa megeeni.. H h éées lesz megeszii hidd EL!!!! és h ha javul akoorr ngyon nagyon tanácsoloom h azokooot a jutalomfalatookoot :))

2011. júl. 26. 16:02
 9/10 anonim ***** válasza:
Ezt valaki el tudja olvasni??? ^^^^^^^^^
2011. júl. 26. 16:24
 10/10 A kérdező kommentje:
Neked ilyenkor beragad a billentyű??? o.O
2011. júl. 26. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!