HOgyan legyek én a falkavezér?
Kaptam május végén egy kutyust. Menhelyi kutya, kistestű tacskó-foxi-törpeschnauzer-yorki keverék lehet talán. Viszont az a baj, hogy vannak dolgok amiben megmutatkozik, hogy nem teljesen én vagyok a falkavezér:
nem mindig jön oda, amikor hívjuk
elrohan, ha meglát valamit
sétánál húzza a pórázt
ha talál valamit az utcán, megeszi vagy elszalad vele
ha egyedül marad, ugat, vonyít, rongál
nem tartja tiszteletben az ágyunkat, fotelünket
nem mindig engedi, hogy hozzányúljunk, pl. nem hagyja a szőrét ápolni
válogatós, nem akar rendesen enni
pedig napi szinten foglalkozom vele, tanítom, fegyelmezem. Rendszeresen nézem a Csodálatos kutyadokit és a Póráz két végén-t de hiába a saját kutyámmal egyszerűen nem működik semmi...
Ja és ezek mellett még van az a probléma hogy anya nagyon szereti a kutyust, és amikor pl a kutya felugrik a kanapéra, én megszidom fegyelmezem, akkor két másodperc múlva már simogatja, babusgatja. Gondolom ezért sem hallgat a kutya a tiltón szóra. Mit tehetnék az ügybenM??
Kutyaiskola. Merre laksz?
Amúgy meg kereső:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?kategoria=68&keres..
Semmi ms dolgod nincsen csak adj:-egyértelmű,
-azonnali,
-megkérdőjelezhetetlen,és hogy el ne felejtsem,következetes utasításokat!
Ha megláát vlmit és elrohan és h ha viszahozood vagy h ha viszajonn ak elkell ot verni de ck egy kicsiit és kiabáálni ráá h nem szabbad.. h h húza a póráázt?? harapdáájo?? AKoor meg mond neekijee h nem szabadd...H ha taláál vlmit az utcáán??? Kiengedeedd otett magat az ucáára?? Akorr ne enged ki csk h ha vld van póráázon!!H ha egyedul maarad az jo h vonyiiž o majd aszt megszokjaa
az enyim is elsoree ugatot meg vonyitoott.. de mikor ugy tobszor mentunk ell máár megszokta aszt majd megfogja szokni!!! H gonduulod h tiszteledbe?? H oszeugrááljaa?? Akkor tedd fel ot az áágyra és mondjá nekijee vlmi ojanokoot h micsináta oda-a? éés kozbe piciit verd el ot!! H ha meg nem engeedii magaatt ahozz vlki nek szolj h segíítsen fogjja meg a fejiitt... Vagy adjatok neki jutalomfalatoott!! H ha má hgya magáát!! Az én kutyáám is váálogatós a eledelre de h ha peldáául adtokk nekiijee ijenn rendees hust amit tik is eszteek akkor proobalj abbol enni s h ha az eledelre válogatós akkor tln nem akarjaa megeeni.. H h éées lesz megeszii hidd EL!!!! és h ha javul akoorr ngyon nagyon tanácsoloom h azokooot a jutalomfalatookoot :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!