Miért csinálja ezt a kölyökkutyám? Ennyire szeret?
Nem tudom, hogy ez fontose, de a tesomé és az enyém a kutyus, mind2nket ugyan ugy szeret.:)
6 hetesen került hozzánk a vizsla-labrador keverék kiskutyánk, most 13 hetes.
A kérdés első fele: Ha meglát minket (és előtte nem találkozott velünk 2-3 oráig) akkor nekünkrohan, és bepisil:D
A kérdés második fele: Ha adunk neki ennivalot(a hátso kertben) és jövünk előre, mindig előrekisér minket az ajtoig, és aztán megy vissza enni.
Miért csinálja ezeket? Ennyire szeret/tisztelne minket?:)
17/L

enyém is bepisilt sokszor örömében mikor meglátott. kiskutyáknál ez természetes.
esetleg vizelettartási problémája van :D

Én a pisilést eddig a keverék kutyáknál vettem észre kölyökkorban,szerintem ez olyan "adottság" náluk.(Bocsánat ha nem,ez csak egy magán észrevétel:DD)
A kajás dolog szerintem egyértelműen a szeretet jele.Nekünk is ezt csinálja.Ha pl. megkapja az ételt,leülök a székre odakint egy olyan 5 méterre a kajától akkor addig ne eszik ameddig nem megyek oda vele és mondom neki hogy egyen.:D
14/L

Pisilést kinövi.
Az, ha követ titeket, miután letettétek neki az ételt, nem mondanám tiszteletnek. Akkor egyen, amikor kiadod a parancsszót. Így inkább olyan, mintha elzavarna. :D

a bepisilést azért csinálja, mert mikor meglát titeket annyira örül és izgatott lesz azért pisil be. a kísérgetést pedig azért csinálja, mert vagy attól fél, h elmentek otthonról amíg eszik, vagy csak mert annyira szeret titeket, h ne h bajotok legyan inkább előre kísér h meg tudjon védeni titeket, ha valaki "megtámadna"
szerintem ezért csinálja ezeket a dolgokat! :)

Pisiléshez: túlságosan izgatott ilyenkor, valószínűleg örömében :) és nem tudja kordában tartani a záróizmait, ahogy többen is írták, ki fogja nőni, ebből ne csinálj ügyet.
Kísérgetéshez: a labi is és a vizsi is egy munkakutya, a kettő keveréke remek lehet jellem szempontjából, az általad leírt viselkedés ebből fakad szerintem, mármint a fajta temperamentumából: vadászatra használják őket még a mai napig sok helyen, tehát ösztönből kell hogy kövesse a gazdit mindenfelé, szerintem ez ennek tudható be, hogy "benne van ez a vérében", tehát adottság nála. :)
Sok örömet lelj majd a kutyádban! :)
szerintem nem zavar el minket az ennivalojátol, mert mikor odaadom neki megsimogatom, elveszem tőle, és néz r
m csak, enm csinál semmit..:) amikor pedig az unokatesom elvette tőle a kajáját, akkor rámordult..:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!