A kutyám folyton harapdos! Ez ellen mit lehet tenni?
azért mert a harapdálás játék még nekik, kiskorukban mindent megrágnak, a kezedet is
nekem a yorkim ha kimentem a szobából loholt utánam és a lábamról lehúzta a zoknit
igen kend be valamivel,erős paprika,bors ilyenek...
amúgy meg ha valamit rosszat csinál morogj rá és hagyd abba a vele való játszást,ha van "ketrece" akkor zárd be és ne foglalkozz vele és így legalább érzi hogy rosszat csinált
Ja és minél előbb kezdd el a nevelését mert nagykorában már nehéz tanítani/nevelni.
Ott kezdődik, h otthagyod neki a játékot. Ha te vagy a falkavezér, akkor te döntöd el h mikor van játék. Ha játszani akarsz előveszed a játékot, játszol vele, ha vége akkor ezt jelzed (nálunk mindig az jelzi az épp aktuális tevékenység végét, h: elég volt) és ELTESZED a játékot. Te rendelkezel felette és nem ő.
6 hónaposan már illenék tudni h szabad vagy sem, ezt kb 10 hetes korára megérti. Vonyíts fel és add vissza. Nem megütni kell az orrán (nem is jó, mert összezavarod a kutyát. Nem fogja érteni h ez a kéz egyszer felém nyúl és simogat, máskor felém nyúl és üt). Kicsit rángasd meg pl. Én a sajátomnak ilyenkor elkaptam a fülét és beleharaptam. Szó szerint megharaptam. Le is szokott az erős harapdálásról izibe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!