Hogyan tanítatthatnám meg a kutyámat hogy ne jöjjön be a házba?

csukd be az ajtót... nálunk bevált.
illetve nem árt, ha megtanulja a "marad" parancsot. itt ha nyitom az ajtót és valakit nevén szólítok, az bejöhet - de csak ő -, a többieknek pedig 'marad' van.

A mi kutyánk kinti-benti kutyák, mert van saját házuk és imádnak a kertben lenni, de azért minden nap be is engedjük őket. Csak akkor jönnek be ha hívjuk őket. Nem minden kutyát kell szobakutyaként tartani, semmi baja nem lesz tőle ha a kertben van télen nyáron, és csak néha-néha jön be a házba. Természetes hogy a gazdijával akar lenni, de ha ő ilyen kutya akkor nem lehet mindig bent, és meg is kell tanulnia hogyha a gazdinak más dolga van, akkor nem szedi szét az ajtót, meg szökik be.
Mi hosszasan szoktattuk őket rá, ha bejött valamelyik úgy hogy nem hívtuk, akkor erélyesen rászóltunk hogy mész kifelé.. és kitettük. Ha hívtuk és bejöttek megdícsértük őket, hogy tudják hogy ilyenkor jót csináltak. Persze nem akartak kimenni, olyankor kitettük őket. Egy idő után megtanulták hogyha hívjuk őket bejöhetnek, egyébként nyitva lehet az ajtó, nem jön be egyik sem, max a fejét teszi a küszöbre és onnan néz. Persze egyszer kétszer előfordult hogy bejöttek, de mindig rájuk kiabáltunk és kitettük őket. Végül megtanulták hogy megy ez és már ha olyan hangsúllyal ejtem a nevét valamelyiknek tudja hogy nem szabad. :)
Sok türelmet neked a tanításhoz!

Köszönöm a válaszokat/tanácsokat!!!:)
Azt tudom h azért jön be mert velünk akar lenni mert már volt h elbújtam bejött nemlátott senkit és kiment!:)Mondjuk szokása kilopkodni a cipőket...:P
De ez nem ilyen kis chiwawa hanem leonbergi ami úgy kb 80 cm-es:) és nem akarom h mident összemászkáljön meg h lehuljon a szőre.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!