Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ugye nem fog megvakulni a...

Ugye nem fog megvakulni a kiskutya?

Figyelt kérdés
A bal szemét megcsípte egy szúnyog, vagy egy légy. Nem nagyon tudja kinyitni, zöldes váladék folyik belőle, és a kötőhártyája is olyan, hogy a fél szemgolyóját befedi. Három napja kezelem neki kamillaoldattal, azóta valamivel jobban néz ki a szeme, de félek, hogy nem fog teljesen rendbejönni. Négy hetes vizsla kutyusról van szó. Tanácsok?
2011. júl. 18. 11:53
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

így igaz, ne ítélkezzen, és főleg ne fenyegetőzzön senki ismeretlenül!

és lehetőleg a sértő kifejezéseket is kerülje.

én is csak lepontoztam és nem jelentgettem a "kedves válaszolót"

2011. júl. 18. 19:47
 12/21 anonim ***** válasza:

Na most nekem is van kutyám. Nem mondhatdom h felvet a pénz. Egy nap sántikálni kezdett. Irány a doki, röntgen, 12ezer. Inkább nem fizettem be a számlát. És ez a normális, nem az, h hagyom, h kifolyjon a szeme én meg ülök mint vmi idióta.

Állatvédelmi törvény:

"8. jó gazda gondossága: az az emberi tevékenység, amely arra irányul, hogy az állat számára

olyan életkörülményeket biztosítson, amely az annak fajára, fajtájára és nemére, korára

jellemző fizikai, élettani, tenyésztési és etológiai sajátosságainak, egészségi állapotának

megfelel, tartási, takarmányozási igényeit kielégíti (elhelyezés, táplálás, gyógykezelés, tisztán

tartás, nyugalom, gondozás, kiképzés, nevelés, felügyelet)"

"4. § (1) Az állattartó köteles a jó gazda gondosságával eljárni, az állat fajának, fajtájának és

élettani szükségleteinek megfelelő életfeltételekről gondoskodni."

Ajánlom figyelmedbe a GYÓGYKEZELÉS szót. Az nem azt jelenti, h én otthon kamillázom, miközben a szeme belerohad a fejébe.

2011. júl. 18. 20:57
 13/21 anonim ***** válasza:

Kisvörös! ha ennyire jól ismered a törvényt, akkor azt is tudhatnád,ha nem fizeted ki a számláidat,- sarkítva-, de akár a házad is elveszítheted!

és akkor a kutyád fölött még fedél sem lesz.

2011. júl. 19. 06:05
 14/21 anonim ***** válasza:

Igen, a vízszolgáltató nem elzárja a vizet, hanem eladja a házam.

A gázszolgáltató nem elzárja a gázt, hanem eladja a házam.

Az áramszolgáltató nem kapcsolja ki a villanyt, hanem eladja a házam.

A mobilszolgáltató nem bontja a szerződést, hanem eladja a házam.

Folytassam még? Egy mobilcsekk nem a világ, de a kutyám az.

2011. júl. 19. 10:55
 15/21 anonim ***** válasza:

ma 10:55

Tudod, senki anyagi helyzetéhez nem jogos idegennek hozzászólni.

Aki nem tapasztalta még, hogy milyen napról-napra élni, sosem fogja megérteni.

Nagyon sokszor felesleges azonnal orvoshoz rohanni. Aki megteszi, tegye, de ha olyan jelenségről kérdeznek, amit elképzelhető, hogy orvos nélkül is meg lehet oldani, miért is ne kaphatna tanácsot hozzá. Nagyon sokszor előfordul kutyánál irritáció a szemnél. Egyszerűen kenőccsel rendbe is lehet hozni. Nyilván, emellett érdemes felhívni a kérdező figyelmét, hogy ha 4-5 nap alatt nem javul, vagy rosszabbodik a helyzet, valóban kell az orvos.

2011. júl. 19. 14:09
 16/21 anonim ***** válasza:

Igen, mert én egy Porscheban születtem. Persze. Hát kurtára nem. Volt h az 1 forintosokat szedtük össze, h legyen kenyér. Nem felvágott meg vaj, csak KENYÉR!

Nem érdekel más anyagi helyzete. Én hamarabb vonnám meg magamtól a falatot, mint h a kutyámat ellássa valaki, ha beteg. Ennyi. És nem hiszem, h túl jó jel ha zöld lé folyik a kutya szeméből. De persze, nektek biztos az....

2011. júl. 19. 15:44
 17/21 anonim ***** válasza:
...azért, hogy a kutyámat ellássa valaki!
2011. júl. 19. 16:29
 18/21 anonim ***** válasza:
Igen, egy ÁLLATORVOS, nem a szomszéd néni a kamillájával.
2011. júl. 19. 18:16
 19/21 anonim ***** válasza:

neked kellene már egy kis kamilla a szemedre, mert olyan elvakult vagy, hogy még azt sem veszed észre, hogy milyen hibásan fogalmazol, és, hogy valaki kijavít!!!

De nem vagy vitapartner, így a téma lezárva...

Én a kérdező pártján állok, Te pedig fel akartad jelenteni.

2011. júl. 19. 18:27
 20/21 anonim ***** válasza:

Igen, mert elegem van az olyan emberekből, akik magukhoz vesznek egy kutyát, de nincs pénzük rá.

Most a futin is ahová járunk van egy 6 hónapos kiskutya. Nincs meg egy oltása sem és nincs féreghajtva. Plusz valami frankó felsőlégúti betegség vírushordozója, eddig 7 kutyát betegített meg, mivel a vizelete és a széklete is fertőz. Úgy néz ki, h az én kutyám a nyolcadik. Holnap megyek vele az oroshoz és bejelentést is teszek az illetékeseknél, és a gazdákkal fogom megfizettetni a kezelési költségeket.

2011. júl. 19. 18:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!