Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen házőrző a rottweiler?

Milyen házőrző a rottweiler?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy rottweilert házőrzés céljából. Elég sok negatívumot hallottam a támadásai mellett arról is, hogy lusta, és nem is annyira jó házőrző ahol azt sok helyen írják. Segítsetek nekem, hogy most melyik is a rottweiler igazi arca.
2011. júl. 17. 19:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
82%

ha azt akarod hogy a tuttodon kívül senki ne mennyen az udvarotokba akkor nagyon jó a roti

viszont ha csak az idegenektől akarod óvni a házat akkor nem túl jó mert sok roti van ugy hogy nem tűri meg csak azokat az embereket akik nevelik tehát ha egy jó barátod jön hozzád akkor is ki kell menni hogy beengedd mert különben nem engedi be a roti

2011. júl. 17. 19:38
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
én a tv-ben hallottam hogy a rotik jó házőrzők..nevelés kérdése milyen a kutya az hogy lusta szerintem nem igaz.. már maga a megjelenés is félelmet keltő szóval aki meglát egy rotit az nem szívesen menne be a házba az biztos..amúgy aranyos kutyák nekem nagyon tetszenek de erős kezű gazdira van szükség korán szocializálni kell őket..és mert némely hülye ember aki nem neveli a kutyát azok miatt vadulnak el ..egy jól nevelt kutya nem támad a gazdájára se másra kivétel itt a betörő..
2011. júl. 17. 19:39
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Mint minden kutya.Lustálkodik, ha nincs semmi dolga.

Nem járőrözik puskával a vállán saroktól sarokig. Amikor védeni kell, akkor aztán véd.

2011. júl. 17. 19:40
 4/12 anonim ***** válasza:
18%

Nekem van rotim:).Elég jó házörző(amúgy mamáméknál van a roti),ugat,de szerintem a 2tacsi sokkal jobb nála:D.Mert mamáméknak van egy bútorboltjuk,A roti ugye akkor előre be van zárva,HA észreveszi az embert ugat 1-et,2-t, a tacsik viszont kint vannak és sokkal jobb házörzők.Mert pl. ha Ari(így hívjákxDD de a teljes neve Artúr)is kilenne engedve nappal,ő iszonyat hamar hozzászokna az emberekhez,viszont a multkor a tacsimnak nem tetszett egy emberke és megfogta a bokáját:3(persze nem szorította meg,csak hát őrzi a házat...:D . Szóval jó házörző,még szerintem a szomszédjait is beszarnának tőle..:D

Remélem segítettem:) JA ÉS: Ha a kutya kiskorában szocializálva van,tanítják,foglalkoznak vele akkor NINCS támadás.De azért majd számolj azzal is,hogy a roti öreg korára meghülyül,még a gazdájának is képes nekimenni!!!Az előző rotinkat mamámnál azért kellett elaltatni,mert meghülyült!

Üdv.

2011. júl. 17. 19:41
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
A roti kiváló házőrző és csak a neveléstől függ h milyen lesz :)
2011. júl. 17. 19:46
 6/12 anonim ***** válasza:
Ja és még ami fontos: MEGBÍZHATÓ TENYÉSZTŐTŐL VEDD!
2011. júl. 17. 19:47
 7/12 anonim ***** válasza:
Az a baj szerintem hogy csak azokat rettentik el többnyire az ilyen kutyák, akik jó szándékkal közelítenek a portádhoz. Egy betörőt nem fog visszatartani. Egy rotihoz nagyon erőskezű, nyugodt és határozott gazdinak kell lenned, nehogy ő legyen az úr a háznál.
2011. júl. 17. 20:04
 8/12 anonim ***** válasza:
A szomszédunkba tüzéppel foglalkoznak és van egy felnőtt szuka rotweiler. Csak a kor ugat ha a gazda kint van, de akkor szó szerint értsd mindent ugat. Ha viszont nincs kint senki akkor csak elszik egész nap még este is max a kutyát ugatja ha megy az úton. Ja és bárki bemehet hozzájuk a portára ugrál rá! pedig már 5 éves. De lehet hogy ha kiskorától viszed kutyaiskolába akkor jó házörző les.
2011. júl. 19. 11:44
 9/12 anonim ***** válasza:
nagyon jó házőrző:))
2011. júl. 19. 14:49
 10/12 sabrina99 ***** válasza:

Nagyon jó házőrző, és nagyon domináns kutyákká válhatnak, h nincsen mellettük egy határozott gazdi.

Már kiskorától kezdve kell fegyelmezni, és nem láncra kötni, s ha eleget foglalkozol vele, nagyon jó társ válhat belőle.

De mint mondtam, tudni kell bánni vele, mert néha elég makacs, de a családot az élete árán is megvédi.

A sok bolond roti azért olyan, mert sok a beltenyészet közöttük. Így nem mindegy honnan választasz roti kutyát.

2011. júl. 19. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!