Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van értelme kutyát tartani,...

Van értelme kutyát tartani, ha ÚGYIS meghal, és NAGYON hiányzik?

Figyelt kérdés

Annyira szomorú vagyok. Tudtam, hogy egyszer eljön ez a nap, de már 2 hete amióta meghalt nem volt jó kedvem. Próbálnak vigasztalni m,ások, de egyszerűen úgy érzem, már nincs semmi olyan dolog a világon amiért jó kedvemnek kellene lennie.

Én neveltem fel kölyök korától 14 évet élt. Annyira szerettem, mindennap, bármi bajom volt, elég volt ha oda jött, máris jól éreztem magam, és minden bajom elfeledtem.

Akárhova nézek a lakásba az jut eszembe, hogy ott szeretett feküdni, ott szokott játszani. Szinte folyton őt látom, mintha ott lenne, de még sincs

Amikor nagy a csönd, hallom, hogy megy a parkettán kopog a körme. Pedig nincs itt senki... :'(

Azt mondták mások, törődjek bele, mert a barátok, családtagok is meghalnak majd.

Tudom, de akkor is...

Most, hogy nincs, most jöttem rá, mennyire fontos volt számomra.

Komolyan, mikor ellopták a kocsimat, akkor nem, éreztem magam annyira rosszul...

És folyton úgy érzem ebben a 14 éven át SEM töltöttem vele elég időt)pedig de, de nem így érzem)

Azt mondták mások, lehet jobb lenne egy másik kutyát beszerezni, hogy azzal foglalkozzak, de úgy érzem megint csak ez lenne egy idő után, mint most.

Szerintetek van értelme kutyát tartani, ha megint ez lesz 10-15 év múlva?

2011. júl. 17. 19:08
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

19,19 vagyok!

Kedves Kérdező! Nem azt írtam, hogy dobd ki a kutyusra emlékeztető dolgokat, hanem hogy szedd össze a lakásból, egyéb helyekről, rakd el szem elől.

Magamról tudom, hogy könnyebb feldolgozni valakinek az emlékét, ha tudjuk, hogy a rá emlékeztető dolgok x helyen vannak, de látni nem látjuk szinte minden percben.

Azért is írtam, hogy később, ha már kicsit enyhül a fájdalom, menhelyről vigyél haza másikat, mert akkor tudni fogod, hogy amit teszel, azzal már biztosan jót és értelmes dolgot teszel.

Annak az új jövevénynek a hálája, és dupla ragaszkodása, szeretete fog majd igazán átsegíteni a korábbi kutyus elvesztésének fájdalmán.

2011. júl. 17. 20:24
 22/28 anonim ***** válasza:
86%

Attól mert valalkinek már másnap van kutyája még nem biztos, hogy nem szerette az előzőt. Nem csak úgy lehet kutyát tartani, hogy évekig szomorkodunk utána (már bocsi de ez egy természetes dolog, egyszer sajnos meghal) és nem vagyunk képesek elfoigadni és egy másik kutyával élni. A kutyások, tenyésztők is szeretik a kutyáik mégis képesek másikkal élni utána.

Ilyen formán éljünk remeteként mert egyszer úgyis meghalna a kutyánk, meg a párunk, meg a gyerekünk.

2011. júl. 17. 20:58
 23/28 anonim ***** válasza:
van értelme élned? úgy is meghalsz, aztán a föld forrásait használod fölöslegesen, akkor nem tökmiindegy?
2011. aug. 13. 11:27
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Ennek a kutyának szép hosszú élete volt,gondoskodtál róla,szeretted.

Arra gondolj,hogy a sintértelepek nagy részén a kutyák 14 nap után általában megkapják a halálos injekciót.

Tegyük fel,elhozol egy kutyát.Éveket adsz neki az életből 14 nap helyett.Erre gondolj.

Én mindig úgy véltem,ha van lehetőségem egy kutyának helyet,jó életet biztosítani,önzés azért hagyni a gyepin meghalni,mert én mennyire sajnálnám,ha az enyém lenne és sok év múlva meghalna nálam.

2011. aug. 13. 11:46
 25/28 roxy_baby ***** válasza:
Persze,h van,az emberek is meghalnak,ez az élet,arra kell gondolni,h te jó voltál hozzá,mindent megtettél,szép élete volt,és kezdődik egy új.Én azonnal szereztem volna,(én is voltam így)mert az leköt,nem gondolsz annyit a másikra,elfelejteni sosem fogod,és nem is kell,a szívedben mindig ott lesz.De ha örökbe fogadsz 1 másikat,akk életet is mentesz!Erre gondolj!
2011. aug. 13. 12:09
 26/28 anonim ***** válasza:
VAN. nem élvezted azt a 14 évet, amit veled? nem érezted az alatt az idő alatt teljesnek az életed?
2011. aug. 13. 14:52
 27/28 anonim ***** válasza:
sohasem fogod élvezni az eltöltött időt, ha azzal emészted magad, hogy mi lesz, HA? Azt élvezd ami van, használd ki az időt, a lehetőségeket... :D
2011. aug. 13. 14:53
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
Emlékezz a vele töltött szép napokra... és ha valamennyire kiheverted, fogadj be egy másik kutyát. :) Úgy hidd el jó lesz! Nem kell őt elfelejtened, de gondold azt, hogy most ugyanolyan jó helyen van mint akkor amikor veled volt. :)
2011. aug. 13. 19:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!