Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van értelme kutyát tartani,...

Van értelme kutyát tartani, ha ÚGYIS meghal, és NAGYON hiányzik?

Figyelt kérdés

Annyira szomorú vagyok. Tudtam, hogy egyszer eljön ez a nap, de már 2 hete amióta meghalt nem volt jó kedvem. Próbálnak vigasztalni m,ások, de egyszerűen úgy érzem, már nincs semmi olyan dolog a világon amiért jó kedvemnek kellene lennie.

Én neveltem fel kölyök korától 14 évet élt. Annyira szerettem, mindennap, bármi bajom volt, elég volt ha oda jött, máris jól éreztem magam, és minden bajom elfeledtem.

Akárhova nézek a lakásba az jut eszembe, hogy ott szeretett feküdni, ott szokott játszani. Szinte folyton őt látom, mintha ott lenne, de még sincs

Amikor nagy a csönd, hallom, hogy megy a parkettán kopog a körme. Pedig nincs itt senki... :'(

Azt mondták mások, törődjek bele, mert a barátok, családtagok is meghalnak majd.

Tudom, de akkor is...

Most, hogy nincs, most jöttem rá, mennyire fontos volt számomra.

Komolyan, mikor ellopták a kocsimat, akkor nem, éreztem magam annyira rosszul...

És folyton úgy érzem ebben a 14 éven át SEM töltöttem vele elég időt)pedig de, de nem így érzem)

Azt mondták mások, lehet jobb lenne egy másik kutyát beszerezni, hogy azzal foglalkozzak, de úgy érzem megint csak ez lenne egy idő után, mint most.

Szerintetek van értelme kutyát tartani, ha megint ez lesz 10-15 év múlva?

2011. júl. 17. 19:08
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
elözö voltam milyen fajta volt?
2011. júl. 17. 19:26
 12/28 anonim ***** válasza:
76%

Én nem vagyok híve, hogy takarítsuk el a régi tárgyait. Szem előtt ne hagyjuk, de egy szatyorba, vagy zsákba beletesszük, és eltesszük. Nem jó kidobni. Egy ember ruháit is kidobod? Nem hiszem

Amugy megérzed majd, hogy mikor tisztul ki a lelked, és egy új kiskutya fogadására alkalmas. Tudom, minden ember, állat elpusztul egyszer, de az benne a jó, hogy egy új barátság és új közös jó élmények kezdete.

2011. júl. 17. 19:26
 13/28 anonim ***** válasza:
Bármiylen szomorú is bele kell törődni ebbe, az élet megy tovább.Addig nem szabad új kutyát venned, ameddig nem dolgoztad fel. Van értelme kutyát tartani nélküle üres lenne az életem.(ki jönne oda hozzám felvidítani, sohasem leszek mellette egyedül.stb. )
2011. júl. 17. 19:27
 14/28 anonim ***** válasza:
Van egy olyan mondás, hogy "Minden dal véget ér egyszer, de ez nem ok arra, hogy ne élvezd a zenét." Mindennek vége van egyszer, de egy állat szeretete/társasága nem tartozik a nélkülözhető dolgok közé.:)
2011. júl. 17. 19:30
 15/28 A kérdező kommentje:

"elözö voltam milyen fajta volt?"

Dobermann, és nagyon sokat tanult tőlem, de úgy érzem ÉN még többet tanultam tőle!!!

2011. júl. 17. 19:30
 16/28 anonim ***** válasza:
Én is így jártam. Nekem is meghalt az a kutya akit kölyökkora óta neveltem. Rá 2 hétre kaptam egy újat de még mindig a másik jár az eszembe azóta is hiányzik, nem nagyon van jó kedvem, és a mostani kutyámban is őt keresem. 2 éve halt meg és még mindig hiányzik :'( Úgyhogy megértelek.
2011. júl. 17. 19:32
 17/28 danivokakirlay válasza:
Én megértem mert én kis korától ismertem egy kutyust (igaz nem az enyém volt)és szegényke meghalt én meg még kicsi voltam és össze-vissza kerestem hogy hova bújhatott és rájöttem amikor nagyobb lettem hogy ő már nincs =( de viszont volt össz.3 cicánk (nem 1x re) mind a 3 nak vége lett =( 1 már születésemtől fogva velem volt és volt 2 cicánk 1x re de őket elvitték mert nem áltunk nagyon jól anyagilag :'( szóval hetekig összevoltam borulva ki sem mozdultam itthonról szóval...De írták igaz 1x mindennek vége...Én megértettem kb 3-4 hét után h nincs velünk a cicám és aztán most is virulok de még most is rámjön a sírhatnék hogy mennyire szeretem őket =)
2011. júl. 17. 19:32
 18/28 A kérdező kommentje:

Vannak ismerőseim akik azt mondták, sajnálják, de "Látod, ezért nem tartok én semmilyen állatot..."

Most úgy érzem, lehet nekik boldogabb az életük, mert nem kell ilyeneket megélniük.

2011. júl. 17. 19:37
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
hát pont ezek nem boldogok. de miért magyarázkodok? :O gondold el, milyen volt az életed azelőtt, h nem volt kutyád, és milyen lett, mikor őt megkaptad.. rájössz.
2011. júl. 17. 20:12
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
Gondolj csak bele! Ha nem vállalnánk semmi kockázatot, mert egyszer úgyis véget ér, és hiányozni fogi, semminek nem örülnénk az életben! 14 évig veled volt, örülj ennek, és az együtt töltött szép időkre gondolj! Hidd el, most fáj, és nem mondom, hogy később jobb lesz, de mi lett volna, ha nem vetted volna magadhoz? 14 év örömtől fosztottad volna meg magad! Emlékezz a szép időkre, és ha el jön az ideje, vegyél magadhoz egy másik kutyát (vagy egyéb állatot), aki szintén sok időre fog boldoggá tenni. Az életben semmi sem állandó, de ha nem vállaljuk a kockázatot, akkor az egész életünk öröm nélkül fog eltelni, csak azért, hogy megkíméljük magunkat a fájdalomtól, de ha vállaljuk a kockázatot, már lesz egy szép része az életednek, amire mindig örömmel emlékezhetsz vissza!
2011. júl. 17. 20:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!