Szerintetek milyen legyen az első kutyám?

A border collie és a német juhász kétségtelenül nagyszerű kutyák, de nem első kutyának
Az angol vagy a francia bulldog szerintem jó választás lenne. A szőrükkel nem kell sokat törődni, de oda kel figyelni, hogy a ráncaikat kitisztítsd. Nem túl nagy a mozgásigényük, de (főleg az angol) elvan a kertben is. Ha nagyobb kutyát szeretnél,magyar vizsla, elég párszor átfésülni, fültisztítás, benti kutyáknak karomvágás, és kész. Türelmesnek kell lenned vele. Az én első kutyám is egy vizsla-keverék, és szerintem jól bánok vele, első kutyám, de jól tudom nevelni. Ha tetszenek a pici kutyák, akkor mopszot válassz. Rá is vonatkozik a "ránctisztító-szabály."
Oda kell figyelned a korai szocializációra. Ezek az előbb felsorolt kutyák kezdőknek is ajánlottak, de azért olvass, nézz róluk filmeket, hogy minél többet tudj a kutyanevelésről.
:-)

Szerintem ezek közül leginkább egy szuka boxer a jó választás. Azt TALÁN már kapsz ilyen áron tenyésztőtől, nem olyan borzasztóan domináns mint egy bulldog, vagy egy bullma, bohókás jó kedvű, viszont rendkívül mozgékony kutya. Tapasztalatból beszélek, masztiffokkal nőttem fel, most pedig egy bulldog kanom és egy boxer szukám van. Egyébként a boxer szuka gazdikereső, ha esetleg befogadáson is gondolkodsz, de rajta kívül is van rengeteg gazdikereső boxos most:

nekem is boxerem van, ő a 2. kutyám. mivel fiú, kissé domináns, de szerintem is jó lenne neked egy boxer kislány :)
remek kutyák, megnevettetnek, imád futni, játszani, labdázni

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!