Szerintetek milyen legyen az első kutyám?

Ha egy igazi egyéniséget szeretnél, aki intelligens, nagyon alkalmazkodó, barátságos, mégis egygazdás, szőr ápolása szempontjából elég igénytelen, akkor válassz Airedale terriert. :)
Nekem van egy 3 éves szukám, soha nem gondoltam volna hogy létezik ilyen karakterű kutya, pedig nem ő az első, és van már nem kevés tapasztalatom kutyás téren.
Szerintem hihetetlenül jófej, bármiben benne van, bárhová viheted magaddal, nagyon kulturáltan és fegyelmezetten tud viselkedni persze megfelelő képzés után, igazi úrihölgy/úriember de tud nagyon nagy bohóc is lenni. A külleme roppant édes, ha nincs megtrimmelve kb. úgy néz ki mint egy plüssmedve, ha pedig meg van szedve a bundája, roppant kecses, elegáns a megjelenése. Nagyon kötődő, ha teheted, éjszakára vidd be magaddal a házba, napközben elvan a kertben, minden állattal remekül kijön. Nagyon könnyen tanítható, de mivel roppant intelligens, keresi a gyenge pontokat a nevelésben ezért elengedhetetlen a következetesség, cserébe egy olyan élményben lesz részed amiről soha nem is álmodtál :)
Sok sikert a jó választáshoz.
Ja és még egy érv a fajta mellett: elég kevés van belőlük, így nincs agyontenyésztve, ennyi pénzért kapsz egy jó minőségű kölyköt, törzskönyvvel és hasznos tanácsokkal, eddig akármelyik Airedale tenyésztővel összehozott a sors, mindegyikük az életének tekintette a tenyésztést, és roppant elhivatottak voltak. Nagy valószínűséggel nem "rádsózni" akarnak majd egy kölyköt. :)

Bulldogból ennyiért csak szaporítottat kapsz, aztán ráköltesz az első egy évben még kétszer annyit mint a vételár volt. Ezt ne kockáztasd meg, én így jártam.
Én első kutyának nagyon ajánlom az uszkárt, ami mostanában méltatlanul el van hanyagolva, pedig remek fajta, főleg a közép vagy óriás uszkárok. Nem kötelező idétlenre nyírni, és nagyon szép is tud lenni. Könnyen kezelhető, tanulékony, aktív, szórakoztató kutyák.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!