Milyen a mudi? (bővebben lent)
Milyen természetű? Kijön más állatokkal?Pl:(macska, kutya)
Mennyi a napi mozgás szükséglete?Mennyi a mar mag-ja? Agilytizni lehet-e vele?1 . kutyásnak jó?Tapasztalatokat kérnék!
Minden kutya kijön más állatokkal, ha már kölyök koruk óta együtt vannak egy háznál.
Az agilytiben napjainkban szép eredményeket érnek el.
Csak ennyit tudok segíteni meg még azt, hogy beírod a google keresőbe, hogy MUDI és egy csomó mindent kihoz.
Milyen természetű? Kijön más állatokkal?
Nagyon jó természetű, a mi mudink nagyon jól kijön más állatokkal, persze ez szoktatás kérdése. A macskával alszik a kutyaházban, sőt napközben a macska használja a házát. A macskák előbb itt voltak mint ő ezért becsüli őket. Más macskákat megugat de a mieinket felismeri és őket szereti.:)
Mennyi a napi mozgás szükséglete?
Jó sok.:) Nem egy szobakutya. A mi kutyánk egész nap rohangál a kertben és még naponta 2x1,5 órás sétát is teszünk...
Agilytizni lehet-e vele?
Lehet. :) Nagyon ügyes!
1 . kutyásnak jó?
Tökéletes. :) Nekünk is első kutya és SEMMI BAJ nem volt vele pedig 2 éve megvan már. Imádjuk.
Szívből ajánlom a mudit! Ha még kérdésed van, írj nyugodtan...
Én is imádom őket és ajánlom is! Okos, jól tanítható. Sok figyelmet és tanítást+mozgást igényel. Az, hogy kijön-e más állatokkal sok mindentől függ:
az adott kutya egyéniségétől.
a gazditól, hogy megfelelően nevelte-e
és a másik állat hozzáállásától
(de ezek nem fajtafüggő dolgok)
Nekem még nem volt saját mudim, de ismerek egy párat, no meg agility pályán is láttam nem egyet. Nagyon jól mennek, érdemes velük agilityzni, vagy akár terelni.
Két kutyus, akit én ismerek ideges természetűek. Sajnos mivel nem terjedt el, így kevés van belőlük és ezt a tenyésztés is megsínylette. Viszont a kutyasuliban, ahová járok, van egy lány, akinek 11hónapos mudija van. Ő nagyon pörgős. Nagyon oda kell rá figyelni a gazdinak, mert gyorsan túl jár az eszén. Egy szó, mint száz, nagyon jó fajta, de nagyon meg kell nézni,h honnan vesztek kutyát. Mert ha kifogtok egy idegrendszerileg gyenge egyedet, akkor örökre elmegy a kedvetek a fajtától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!