Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen a mudi? (bővebben lent)

Milyen a mudi? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Milyen természetű? Kijön más állatokkal?Pl:(macska, kutya)

Mennyi a napi mozgás szükséglete?Mennyi a mar mag-ja? Agilytizni lehet-e vele?1 . kutyásnak jó?Tapasztalatokat kérnék!

2009. ápr. 1. 18:34
 1/10 anonim ***** válasza:
63%

[link]

Minden kutya kijön más állatokkal, ha már kölyök koruk óta együtt vannak egy háznál.

Az agilytiben napjainkban szép eredményeket érnek el.

Csak ennyit tudok segíteni meg még azt, hogy beírod a google keresőbe, hogy MUDI és egy csomó mindent kihoz.

2009. ápr. 1. 18:45
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Milyen természetű? Kijön más állatokkal?

Nagyon jó természetű, a mi mudink nagyon jól kijön más állatokkal, persze ez szoktatás kérdése. A macskával alszik a kutyaházban, sőt napközben a macska használja a házát. A macskák előbb itt voltak mint ő ezért becsüli őket. Más macskákat megugat de a mieinket felismeri és őket szereti.:)

Mennyi a napi mozgás szükséglete?

Jó sok.:) Nem egy szobakutya. A mi kutyánk egész nap rohangál a kertben és még naponta 2x1,5 órás sétát is teszünk...

Agilytizni lehet-e vele?

Lehet. :) Nagyon ügyes!

1 . kutyásnak jó?

Tökéletes. :) Nekünk is első kutya és SEMMI BAJ nem volt vele pedig 2 éve megvan már. Imádjuk.

Szívből ajánlom a mudit! Ha még kérdésed van, írj nyugodtan...

2009. ápr. 1. 18:54
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
2009. ápr. 1. 19:48
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is imádom őket és ajánlom is! Okos, jól tanítható. Sok figyelmet és tanítást+mozgást igényel. Az, hogy kijön-e más állatokkal sok mindentől függ:

az adott kutya egyéniségétől.

a gazditól, hogy megfelelően nevelte-e

és a másik állat hozzáállásától

(de ezek nem fajtafüggő dolgok)

2009. ápr. 1. 19:59
 5/10 anonim ***** válasza:
52%
Nem akarok ünneprontó lenni de szerintem nem kifejezetten első kutyának való. Túl okos hozzá és túl könnyű elrontani. Agilityben jó de gyakori, hogy nem jön ki idegen kutyákkal. Szóval könnyebb elrontani, mint egy "egyszerűbb" kutyát.
2009. ápr. 1. 21:43
 6/10 anonim ***** válasza:
52%

Nekem még nem volt saját mudim, de ismerek egy párat, no meg agility pályán is láttam nem egyet. Nagyon jól mennek, érdemes velük agilityzni, vagy akár terelni.

Két kutyus, akit én ismerek ideges természetűek. Sajnos mivel nem terjedt el, így kevés van belőlük és ezt a tenyésztés is megsínylette. Viszont a kutyasuliban, ahová járok, van egy lány, akinek 11hónapos mudija van. Ő nagyon pörgős. Nagyon oda kell rá figyelni a gazdinak, mert gyorsan túl jár az eszén. Egy szó, mint száz, nagyon jó fajta, de nagyon meg kell nézni,h honnan vesztek kutyát. Mert ha kifogtok egy idegrendszerileg gyenge egyedet, akkor örökre elmegy a kedvetek a fajtától.

2009. ápr. 2. 13:59
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Még szerencse, hogy nem terjedt el, így nem lesz belőle egy túltenyésztett divatkutya! Nekem három mudim van. Imád minden állatot, a kiscicát, kiscsirkét, kisnyulat örökbe akarja fogadni, nem kellett nevelnem erre mert közéjük születtek. Marmagassága 40-50 cm között van. Agilitytizni tökéletesen lehet vele. Mudi volt már frizbi bajnok és egyik évben Magyarország legképzettebb (vagy valami ilyesmi) kutyája is mudi volt. Nekem első kutyám volt, nem volt vele semmi baj, de egyébként is erős kezű vagyok, nem lehet kicselezni. A mudi okos, de nem szabad vele erőszakosan bánni, mert akkor félni fog, és nem lehet vele olyan feladatokat csinálni ami nem ül-fekszik hanem dogdancing jellegű. Nagyon bátor kutya, engem sokszor védett már meg az első kutyám az utcán éjszaka. Egyértelműen dominánsak az én kutyáim, más kutyák nem verhetik le, de én kivehetem a szájából a falatot. Más ember nem emelhet rájuk kezet, mert nem félnek egyiktől sem, de azt tudják, hogy velem nem packázhatnak. Nekem mindhárom szuka, de sosem verekedtek össze, ha kérem egy tálból esznek. Más kutyákkal szeretnek versenyt futni, de nem félnek egyiktől sem, elsőre lehetnek kicsit morcosak, de utána, ha barátok lesznek, már messziről szaladnak oda a másikhoz. Vigyázni kell, mert ha kiskorában nem játszunk velük labdával vagy ilyesmivel, akkor később nem lehet könnyen ránevelni, hogy hozza vissza, nekem egyik sem szeret játszani, de persze belőle is lehet labdabolondot csinálni. Félteni másoktól nem kell, mert futásban senki nem éri utol (mivel agár nincs a környéken), és van bátorsága védekezni. Nagyon erősek minden értelemben. Képesek elhúzni szánkón engem (egyedül), olyanból gyógyultak ki amitől más kutya meghal (orvos mondta, hogy más meghalt volna). Egygazdásak. Ezek az én kutyáimra vonatkoznak, más mudikra nem biztos, hogy igazak. :)
2009. ápr. 2. 14:52
 8/10 A kérdező kommentje:
köszi szépen a válaszokat!
2009. ápr. 5. 10:16
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
www.dogfarm.mlap.hu
2009. ápr. 20. 14:59
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Van egy kutyás könyvem, a Puli, pumi, mudi. Abban azt írják, nyugodtan mehet gyerekek mellé első kutyának, elrontani sem lehet.
2009. aug. 27. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!