Anyum kutyája tüzel és nagyon vigyáztunk rá, de ma reggel kiszökött és összeragadt egy kannal. Mit lehet tenni? Ivartalanítás?
Figyelt kérdés
Nem szeretnénk kölyköket és bár vigyáztunk rá, mégis megtörtént a baj. :S Ilyen esetben lehet ivartalaníttatni vagy van másik megoldás?2011. júl. 16. 12:49
1/10 anonim válasza:
Hát az okosabbak majd biztos írják a tablettákat, amitől elvetél a kutya meg hasonló lehetőségeket. Amit én biztosan tudok, hogy vemhes kutyát is lehet ivartalanítani és szerintem a jövőbeli "baleset" megelőzésére ez a legjobb megoldás.
2/10 anonim válasza:
Persze, vemhesen is lehet ivartalaníttatni.
3/10 anonim válasza:
előtte is lehetett volna, hiszen tudtátok h baj lesz.
4/10 anonim válasza:
hát én sosem tennék ilyet.. ha már nem ivartalanítottátok előtte, ne vegyétek el tőle a gyerekeket adjátok el és utána ivartalanítsátok...
5/10 anonim válasza:
Vemhesen is lehet ivartalanítani, de beszélj minél hamarabb az állatorvossal! Ugyanis amíg tüzel, addig nem szívesen csinálják meg, a vemhesség előrehaladtával pedig már ugyancsak nem... Szóval lehet, meg is csinálják, de ne késlekedjetek, jövő héten keressétek meg az állatorvost.
6/10 anonim válasza:
Ivartalanítani lehet, sőt az a legjobb megoldás. Többé nem lesz ilyen bajotok.
7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
Én már jó ideje szajkózom az ivartalanítást, anyumat nehéz volt rávenni a dologra...de most ő is beleegyezett, természetesen.
Hétfőn felhívom az állatorvost, remélem jövő héten megtörténik a dolog mert azért az sem lenne jó, ha már kifejlődött kiskutyusai lennének...
Segítenétek kérlek abban, hogy kb. mennyibe kerül az ivartalanítás és mi a menete? Mi fog történni a kutyussal? Ugye nem veszélyes? És utána?
Bocsi a sok kérdés miatt. :)
2011. júl. 16. 13:44
8/10 anonim válasza:
Én egy közepes testű kutyust vittem ivartalanítani. Ez 24 000 forintba került, de ez függ a ti kutyátok méretétől és persze az állatorvostól. Amikor megérkeztünk meg kellett várni míg elalszik és aztán 2 vagy 3 óra után mehetünk érte, ekkor már magánál volt. A műtét után még kb. egy napig kábult lesz és hányhat is, de másnapra már kutyabaja se lesz. A varratszedés 10 nap után esedékes.
9/10 anonim válasza:
Minden állatorvosnak egyediek az árai, és vemhes szukáért van hogy többet kell fizetni, szóval kérdezősködjetek helyben.
10/10 anonim válasza:
az enyémmel is ugyanez történt..1hónapos vemhesen lett ivartalanítva.9 kiskutyája lett volna szegénynek:( de hát ilyen vidéki keverék nem kell senkinek menhelyre meg nem akartuk őket beadni,úgyhogy ivartalanítás mellett döntöttünk.nekem nagy kutyám van 28E volt fél óra alatt megvolt a műtét.utána kb 1-3napig elég bágyadtak szoktak lenni.nekünk az első nap volt nagyon rossz utána hamar felgyógyult.de az orvos úgyis elmondja mire kell majd figyelni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!