Kutyáknak árt az alma?
Figyelt kérdés
mert nagyon szereti az almát, és elég sokat eszik belőle, nem akarom, hogy baja legyen. Kistestű palotapincsi keverék kutyám van.2011. júl. 14. 12:34
3/12 anonim válasza:
Nem árt az alma, sőt nagyon kellemes ilyenkor, mert hűsít, nedvesség és vitamin is van benne, a rostjai segítik az emésztést. Nyugodtan egye, és télen is adhatsz neki.
Sok kutya szereti a zöldség és gyümölcsféléket!
5/12 anonim válasza:
az én kutyám is palotapincsi keverék és imádja az almát.
6/12 anonim válasza:
Az enyém magában nem szereti, de tudom, hogy egészséges, így reszelek a vacsijába.. Így nem tudja kiválogatni :)))
Én úgy tudom, a héjját nem szabad odaadni Neki, csak az almát. De abból szerintem ehet bármennyit, de a lehgközelebbi állatorvosi vizsgálatnál kérdezz rá, azzal nem veszítessz semmit! :)
7/12 anonim válasza:
A mi kutyánk is mindenevő. Még a meggyet is megeszi, néha elrágcsálja a magját is, máskor kiköpi :=). De alma, banán, barack, szilva, dió, szőlő, dinnye, eper, stb. bármikor jöhet.
8/12 anonim válasza:
Nem hinném, hogy baja lehet a gyümölcsök, zöldségek miatt. Az én kutyám mindent megeszik, ha látja, hogy én is eszem. A cseresznyét, almát, barackot, szilvát nagyon szereti, meg a diót is. De volt már olyan, hogy a kovászos uborkát kunyerálta ki a kezemből. És megette! Rendszeresen eszik gyümölcsöket. A fáról lehulló sárgabarackot sokszor összeszedi. Egyedül a krumpliról hallottam eddig, hogy nem szabad kutyáknak adni, mert nem tudják megemészteni. De igazából ha csak ennyi a gond vele, akkor csak annyi, hogy úgy jön ki, ahogy bement. Tehát abból sincs nagyon gubanc. És a dióval is vigyázni kell, mert a héját nem mindig tudja leszedni és az nagyobb mennyiségben akár zűrös is lehet. Meg hát ha ott a diófa és a kutya szereti a diót, akkor túl is eheti magát és az ilyesztő, mikor szegény napokig nem eszik, mert több napra jóllakott a dióval. Unokatesóm vitte ezzel állatorvoshoz a kutyáját, és kiderült, hogy csak sokat evett. Az én kutyám is megjárta a dióval. Neki fájdalmai is voltak. Szóval a csonthéjasokkal kell vigyázni jobban, a puha gyümölcsökkel nem hinném, hogy baj lehet.
9/12 anonim válasza:
Az én kutyám egyszer lenyelt egy almacsutkát, meg is akadt rendesen a torkán, alig bírtuk kiszedni. Szerintem egyáltalán ne adj neki!
10/12 anonim válasza:
Gondolom a kérdező nem almacsutkára gondolt.... Amúgy azt olvastam, hogy a szőlő és a mazsola nagyon veszélyes Neki, úgyh ezekkel vigyázzatok.. Nameg a csokival!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!