Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám hogy dolgozza fel...

A kutyám hogy dolgozza fel hogy nem vagyok vele?

Figyelt kérdés
Sajnos az itthoni helyzetek miatt elkell költöznöm itthonról nyáron. Van egy 3 éves skótjuhászom akit imádok, és megvesznék nélküle. De panelba nem tudom vinni magammal, mert neki csak szenvedés lenne a nagy udvar után, házrész bérlésére pedig nincs pénzem! Arra gondoltam minden héten eljövök egyszer érte, elmegyünk sétálni, és éjszakára nálam marad, 1 éjszakát kibír a panelban, másnap meg "haza"viszem.... de olyan nehéz lesz így is :( :( nekem nagyon nehéz lesz feldolgozni, de ő vajon hogy fogja megélni hogy nem vagyok vele minden nap? :(
2009. márc. 31. 20:18
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A skót juhász nagyon ragaszkodik az ember közelségéhez, és kiválóan alkalmazkodik a körülményekhez. Ezért inkább azt mondanám, hogy vidd magaddal. Sokkal nagyobb szenvedés neki, ha nincs vele a gazdája, mint az, hogy egy lakásban kell élnie udvar helyett. Ha le tudod vinni sétálni, akkor nyugodtan tartható lakásban. Inkább csak az embernek nagyobb kellemetlenség a lakásban tartott Collie, mert vedlésnél nem kevés szőrt dob le.
2009. márc. 31. 20:35
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt javaslom, hogy vidd magaddal! A kutyák olyanok, mint a gyerekek, nagyon ragaszkodnak a gazdájukhoz. A panelben lakásnál sokkal nagyobb szenvedés az, ha el kell szakadnia imádott gazdájától! Gondolj arra, mi a rosszabb egy embergyereknek, ha kevesebbet játszhat, vagy ha el kell szakadnia a szüleitől és csak hetente egyszer alhat nála? Szerintem az utóbbi.
2009. márc. 31. 20:41
 3/6 A kérdező kommentje:
És amíg dolgozok 8 órában? Meg 1 óra az utazás oda-vissza? Megszakad a szívem ha nem tudja elfoglalni magát, és unatkozni fog :( Itthon sose aggódtam hogy egyedül van, van egy vizsla a családban, elvannak mint a befőtt, megvan a mozgástere is... az még hagyján hogy vedlik, elviselem, de a gondolat hogy szegény bevan zárva egy garzonba szinte egész álló nap, és szomorú, és sírni fog :( annyira szeretném vinni magammal de rettegek hogy magányos lesz amíg dolgozok! :(
2009. márc. 31. 20:53
 4/6 anonim ***** válasza:
76%
Az még mindig csak napi 10 óra távollét, ennyit kibír minden kutya. Jobb mint a heti egy találkozás.
2009. márc. 31. 21:02
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Tény, lakásban tartani egy kutyát nagyobb felelősség és még nagyobb kötöttség - kérdés tudnád-e ezt vállalni. Ha igen akkor a kutya miatt ne aggódj, mert gyorsabban alkalmazkodnak mint gondolnád ;o) Valamint sokkal többet fog mozogni, mint eddig.
2009. márc. 31. 23:16
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem is vihető a lakásba, de nagy felelősség, mert a 10 órai távollét után bőségesen kárpótolni kell sétával, játékkal...Az viszont szerintem nem jó megoldás, hogy marad és hetente látogatod, mert akkor minden héten megéli az elválás fájdalmát, ő nem érti, hogy 1 hét múlva mész megint. Legalábbis az első hónapokban biztos szenvedni fog.
2009. ápr. 1. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!