Egy tíz hónapos magyar vizslát hogyan lehet betanítani, hogy amikor sétáltatom, ne húzzon?
Nekem is 10 hónapos a vizsám :) IMÁDNI VALÓ DE NEKEM IS BORZALMASAN HÚZOTT!
még rá nem találtam erre :) www.klikker.hu
Én úgy csináltam hogy, vettem egy klikkert, tettem a zsebembe sok sok virsli karikát, vagy amit szeret. Rövid pórázra fogtam, mondtam neki hogy lábhoz majd klikk és juti, aztán sokszor ismételtem, majd csak akkor kapott klikket és jutit mikor laza volt a póráz, és aztán egyre ritkábban, majd észre se vette hogy nem kap és szépen jött... mikor láttam hogy elkalandozik megint szóltam neki :D és egy séta alkalmával megtanulta persze nem tökéletesen de nagyon sokat javult. Már múltkor azt gyakoroltuk hogy az udvaron póráz nélkül jött mellettem :D persze ez még nagyon gyenge :D
De előtte érdemes elolvasni azt az oldalt! Hogy mi a teendő a feladtok előtt.
Sok sikert!
Sajna az én vizslám is húz pórázon, ennek a fő oka , hogy úgy lett nevelve , hogy póráz nélkül lehessen sétáltatni, így oda megy ahova akar, de ha sétálsz, lépést tart vled és ha jól van nevelve akkor ha szólsz neki, rögtön odamegy hozzád.
Szóval mindenképpen próbáld meg így póráz nélkül sétáltatni.Sokkal kényelmesebb módszer :)
De ha pórázon nagyon elkezd húzni, akkor ne fokozatosan húzd vissza, mert akkor még jobban beindul, hanem hirtelen ránts rajta, így váratlanul éri és lassít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!