Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Gyógyit a kutya? (bővebben lent)

Gyógyit a kutya? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Most voltam 1 hétig kórházban, mert epilepsziám van. Már 1éve vannak ilyen furcsa állapotaim, hogy úgy érzem magamat, mintha nem lennék itt és hogy csak kitalálnám a szituációt. És az epilepszia miatt zavar a zaj, és ha otthon reggel az iskolába menet sürgés forgás van, szorongás jön rám. Szóval nagyon zavar a hangosság meg igy..sőt olyankor 140 a vérnyomásom és 130 a pulzusom...

Ezekre már kapta gyógyszert, remélem segit, mert már nem tudok igy élni, mert ki se járok, mert rámjön az a furcsa érzés, olyankor csak haza akarok menni... a nyáriszünet szörnyű volt, mert mindig kifogásokat kerestem, hogy ne kelledjen kimennem, mert nem voltam rá képes...ezeket már elmondtam pszichológusnak...

Na most, a szüleim beleegyeztek, hogy akkor megvesszük a kutyát, hátha segit...én 12 éve könyörgök kutyáért, de most, hogy beleegyeztek félek...több éve minden nap foglakozok passzivan a kutyákkal, nevelésükkel.. segitene nekem a problémáimon a kutya? mert végülis lenne okom kimenni, mégha nem is akaródzna....Mi a véleméynük tapasztalt kutyagazdiknak? Segitene a kutya?

2009. márc. 31. 19:48
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

mert olvastam, hogy a kutya simogatása csökkenti a vérnyomást, és hogy a mindennapi séták az immunrendszerre jó, ami persze nekem nincs szinte

...

2009. márc. 31. 19:50
 2/13 anonim ***** válasza:
49%

a kutya egymagában nem fog meggyógyítani.

magadat kell rendbehoznod. vagy is elkell döntened hogy a kutya gondoskodásra, rendszeres sétáltatásra lesz szüksége és hogy erre késszen állsz-e? Hogy tudsz-e gondoskodni a kutyárol? azért hogy a kutya anyukáddal menjen sétálni, azért ne akarj kutyát. azért akarj ha azt mondod, ha törik ha szakad akkor is leviszed a kutyát, és nem fogsz kifogást találni. Viszont ha ettöl is félsz akkor ne kínozzátok a kutyát.

2009. márc. 31. 19:59
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a terápiás kutyák nagyon sokat segítenek a hasonló problémákon (epilepszia, pánikbetegség...). Egyfajta extra nyugalmat ad az olyan embernek, hogy folyamatosan ott van mellette egy hű társ. Ehhez nem is kell betegnek lenni, én is ha ideges vagyok, sokszor nyugtatom magam azzal, hogy a kutyáimmal játszok, vagy elmegyek sétálni velük. Ha ennyire vágsz egy kutyára, akkor szerintem csakis pozitív hatása lehet a betegségedre.
2009. márc. 31. 20:01
 4/13 A kérdező kommentje:

az első válaszolónak....miért kell rögtön letámadni...irtam is ott, hogy már pár éve fogalkozok kutyákkal, és már milliárdszor átgondoltam midnet, nem vagyok olyan, aki csak gondol egyet és rögtön megveszi a kutyát...abszolút....főleg a szüleim okosak, sé biztos nem vennének nekem kutyát, ha tudnák, hogy igy állnák hozzá az egészhez.

a második válaszolónak viszont nagyon köszönöm, erre voltam kiváncsi, nem arra, hogy lerohanjanak.

2009. márc. 31. 20:17
 5/13 anonim ***** válasza:
70%
Nem rohant le az első válaszoló, hanem reálisan elmondta a véleményét, amiben mellesleg teljesen igaza van.
2009. márc. 31. 20:44
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen, jót tenne a kutya. Legjobb, ha epilepsziás roham-jelző kutya, erről bővebben itt olvashatsz: [link]
2009. márc. 31. 20:46
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Igen, határozottan! Bátran vállalj kutyát. Engem elvarázsoltak a kutyák, bár elég rövid ideje foglalkozom velük. Én teljesen egészséges vagyok, de kaptam egy labradort, mert 15 éve könyörögtem érte. Figyeld, értsd meg a kutyádat. Egy kutya mindig és mindig érted cselekszik, és ha olyat tesz, ami a te szemedben rossznak tűnik, ő azt is ÉRTED teszi. Feltétlenül szeret. Megvéd, az életét adná érted. Bízd rá magad, hidd el, megéri!

Hatalmas kertes házban lakunk, mármint a kert hatalmas, így a vakodnok is gyakran megjelennek. Szüleim gyakran engem uszítanak arra, hogy álljak a vakondtúrás mellett, és figyeljem a vakondot, és alkalomadtán fordítsam ki a földből egy ásóval, aztán vigyem ki a mezőre, hogy elmehessen. Egyik nap Luca kutyám elkezdett vadul kaparni a kerítés mellett, jó mély lukat hagyva. Először megszidtam. Eljött a következő vakondvadászat ideje, és Luca velem figyelt a vakondra. Szép lassan leesett minden. A kerítés mellett volt egy hatalmas vakondtúrás, kiskutyám azt szerette volna kikaparni, hogy nekem segítsen.

Nagyobb város mellett lakunk egy aprócska faluban. Egyik este bevittem sétálni, sötétedésig bent maradtunk. Elindultunk a buszmegálló felé, hogy hazamenjünk, de egy pár rosszarcú srác követett. (Luca másfél éves volt, most kettő). Teljesen nyugodt voltam, rábíztam magam a kutyámra, és nem kellett csalódnom. A srácok egyre közelebb jöttek, undorító dolgokat szóltak be, majd az egyik elkapott a derekamnál fogva. Luca eddig csöndben kocogott a négyméteres pórázon előttem, de most megfordult, és rátámadt a fiúkra, és vadul ugatva megtépte az egyik nardágját, a másiknak pedig a vádliját kapta el. Nem nagyon, persze. Elfutottak, és a buszmegállóig hallgattam a beszólásokat, de tisztes távolból :D

Én az életemet bíztam rá, és nem csalódtam benne.

Beszélgess vele, megért Téged, és a maga módján válaszol. Figyeld, értsd meg, és meglátod, fényt visz az életedbe!

2009. márc. 31. 20:48
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Ja, 16 éves lány voltam :)
2009. márc. 31. 20:48
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Ritka szerencséd van, nem jellemző a labikra, hogy harcba szállnak a kazdiért:)
2009. márc. 31. 21:35
 10/13 anonim válasza:
100%

Biztosra tudom mondani, hogy segítene a kutya. Természetesen nem gyógyítana meg, de pozitív hatással lenne Rád. Sok olyat tud nyújtani , amitől jobban éreznéd magad. Önbizalmat, biztonságérzetet, rengeteg szeretetet... Főleg olyan kutyus aki speciálisan az epilepsziás rohamok előrejelzésére van kiképezve. Nem kell szoronganod, hogy ha kimész akkor jön Rád a roham , kellemetlen helyzetbe kerülsz, mit reagálnak az emberek... Mert a melletted levő kutya előre jelzi mikor fog az bekövetkezni (akár 20 perccel a roham előtt). Így vmilyen szintig nagyobb szabadságot, függetlenséget biztosít.

Én hiszek a kutyák jótékony hatásában. Vannak saját kutyáim és látom magamon és másokon ( itt hadd éljek az előttem szóló szavaival), hogy színt hoznak az életbe! A berni pásztorommal sokat utazgatok, szocializáció érdekében utaztam vele villamoson, metrón. Öröm volt látni sok ember pozitív reakcióját, ahogy a kutyám kedvességével kizökkentette őket a szürke hétköznapokból, mosolyt csalt az arcukra.

Amikor szomorú vagyok, vmi gond van, érzi,jön h simogassam, megpök az orrával és elmosolygok, vagy éppen elsírom magam. A gondok ugyan nem oldódnak meg, de a kutya segít átvészelni őket.

És most megint csak az előttem szólóhoz szeretnék csatlakozni : bízz meg benne, értsd meg, nagyon szeresd és hidd el a kutya viszonozni fogja többszörösen !

2009. márc. 31. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!