Gyógyit a kutya? (bővebben lent)
Most voltam 1 hétig kórházban, mert epilepsziám van. Már 1éve vannak ilyen furcsa állapotaim, hogy úgy érzem magamat, mintha nem lennék itt és hogy csak kitalálnám a szituációt. És az epilepszia miatt zavar a zaj, és ha otthon reggel az iskolába menet sürgés forgás van, szorongás jön rám. Szóval nagyon zavar a hangosság meg igy..sőt olyankor 140 a vérnyomásom és 130 a pulzusom...
Ezekre már kapta gyógyszert, remélem segit, mert már nem tudok igy élni, mert ki se járok, mert rámjön az a furcsa érzés, olyankor csak haza akarok menni... a nyáriszünet szörnyű volt, mert mindig kifogásokat kerestem, hogy ne kelledjen kimennem, mert nem voltam rá képes...ezeket már elmondtam pszichológusnak...
Na most, a szüleim beleegyeztek, hogy akkor megvesszük a kutyát, hátha segit...én 12 éve könyörgök kutyáért, de most, hogy beleegyeztek félek...több éve minden nap foglakozok passzivan a kutyákkal, nevelésükkel.. segitene nekem a problémáimon a kutya? mert végülis lenne okom kimenni, mégha nem is akaródzna....Mi a véleméynük tapasztalt kutyagazdiknak? Segitene a kutya?
mert olvastam, hogy a kutya simogatása csökkenti a vérnyomást, és hogy a mindennapi séták az immunrendszerre jó, ami persze nekem nincs szinte
...
a kutya egymagában nem fog meggyógyítani.
magadat kell rendbehoznod. vagy is elkell döntened hogy a kutya gondoskodásra, rendszeres sétáltatásra lesz szüksége és hogy erre késszen állsz-e? Hogy tudsz-e gondoskodni a kutyárol? azért hogy a kutya anyukáddal menjen sétálni, azért ne akarj kutyát. azért akarj ha azt mondod, ha törik ha szakad akkor is leviszed a kutyát, és nem fogsz kifogást találni. Viszont ha ettöl is félsz akkor ne kínozzátok a kutyát.
az első válaszolónak....miért kell rögtön letámadni...irtam is ott, hogy már pár éve fogalkozok kutyákkal, és már milliárdszor átgondoltam midnet, nem vagyok olyan, aki csak gondol egyet és rögtön megveszi a kutyát...abszolút....főleg a szüleim okosak, sé biztos nem vennének nekem kutyát, ha tudnák, hogy igy állnák hozzá az egészhez.
a második válaszolónak viszont nagyon köszönöm, erre voltam kiváncsi, nem arra, hogy lerohanjanak.
Igen, határozottan! Bátran vállalj kutyát. Engem elvarázsoltak a kutyák, bár elég rövid ideje foglalkozom velük. Én teljesen egészséges vagyok, de kaptam egy labradort, mert 15 éve könyörögtem érte. Figyeld, értsd meg a kutyádat. Egy kutya mindig és mindig érted cselekszik, és ha olyat tesz, ami a te szemedben rossznak tűnik, ő azt is ÉRTED teszi. Feltétlenül szeret. Megvéd, az életét adná érted. Bízd rá magad, hidd el, megéri!
Hatalmas kertes házban lakunk, mármint a kert hatalmas, így a vakodnok is gyakran megjelennek. Szüleim gyakran engem uszítanak arra, hogy álljak a vakondtúrás mellett, és figyeljem a vakondot, és alkalomadtán fordítsam ki a földből egy ásóval, aztán vigyem ki a mezőre, hogy elmehessen. Egyik nap Luca kutyám elkezdett vadul kaparni a kerítés mellett, jó mély lukat hagyva. Először megszidtam. Eljött a következő vakondvadászat ideje, és Luca velem figyelt a vakondra. Szép lassan leesett minden. A kerítés mellett volt egy hatalmas vakondtúrás, kiskutyám azt szerette volna kikaparni, hogy nekem segítsen.
Nagyobb város mellett lakunk egy aprócska faluban. Egyik este bevittem sétálni, sötétedésig bent maradtunk. Elindultunk a buszmegálló felé, hogy hazamenjünk, de egy pár rosszarcú srác követett. (Luca másfél éves volt, most kettő). Teljesen nyugodt voltam, rábíztam magam a kutyámra, és nem kellett csalódnom. A srácok egyre közelebb jöttek, undorító dolgokat szóltak be, majd az egyik elkapott a derekamnál fogva. Luca eddig csöndben kocogott a négyméteres pórázon előttem, de most megfordult, és rátámadt a fiúkra, és vadul ugatva megtépte az egyik nardágját, a másiknak pedig a vádliját kapta el. Nem nagyon, persze. Elfutottak, és a buszmegállóig hallgattam a beszólásokat, de tisztes távolból :D
Én az életemet bíztam rá, és nem csalódtam benne.
Beszélgess vele, megért Téged, és a maga módján válaszol. Figyeld, értsd meg, és meglátod, fényt visz az életedbe!
Biztosra tudom mondani, hogy segítene a kutya. Természetesen nem gyógyítana meg, de pozitív hatással lenne Rád. Sok olyat tud nyújtani , amitől jobban éreznéd magad. Önbizalmat, biztonságérzetet, rengeteg szeretetet... Főleg olyan kutyus aki speciálisan az epilepsziás rohamok előrejelzésére van kiképezve. Nem kell szoronganod, hogy ha kimész akkor jön Rád a roham , kellemetlen helyzetbe kerülsz, mit reagálnak az emberek... Mert a melletted levő kutya előre jelzi mikor fog az bekövetkezni (akár 20 perccel a roham előtt). Így vmilyen szintig nagyobb szabadságot, függetlenséget biztosít.
Én hiszek a kutyák jótékony hatásában. Vannak saját kutyáim és látom magamon és másokon ( itt hadd éljek az előttem szóló szavaival), hogy színt hoznak az életbe! A berni pásztorommal sokat utazgatok, szocializáció érdekében utaztam vele villamoson, metrón. Öröm volt látni sok ember pozitív reakcióját, ahogy a kutyám kedvességével kizökkentette őket a szürke hétköznapokból, mosolyt csalt az arcukra.
Amikor szomorú vagyok, vmi gond van, érzi,jön h simogassam, megpök az orrával és elmosolygok, vagy éppen elsírom magam. A gondok ugyan nem oldódnak meg, de a kutya segít átvészelni őket.
És most megint csak az előttem szólóhoz szeretnék csatlakozni : bízz meg benne, értsd meg, nagyon szeresd és hidd el a kutya viszonozni fogja többszörösen !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!