Cerberos - félős kutyáknál is kannát használnak?
Egy barátom, volt a félős mentett kutyájával szocializációs foglalkozáson merthogy mindenki azt mondta neki, hogy ők a legjobbak. A foglalkozáson együtt voltak a félős és az agresszív kutyák, és mikor a kutyájának nekiugrott az egyik agresszív, kannával rendezték le a szituációt. A kutyája ezen annyira bestresszelt, hogy a gazdájához sem mert odamenni, és azóta is minden erősebb hangra megugrik, pl. a pet palackot is egyben kell kidobniuk, mert a kutya retteg az összenyomás hangjaitól is. Azóta a férfiaktól mégjobban fél, mint korábban. Ez már jópár hónapja volt, azóta sem tudja, hogy mit csináljon, ha az állítólag legjobb suliban csak rontottak a helyzeten.
Miért engednek össze félős kutyát agresszívvel? És miért használnak ilyen rémisztő megoldást akkor, ha félős kutya is van a helyszínen?
ezzel szerintem simán lehetne menni vissza a suliba és reklamálni. minimum a foglalkozás árát visszakérni...
szerencsétlen állat...
Ez nem vizes kanna, hanem kavicsokkal töltött, amit odacsapnak a kutya mellé, hogy megijedjen:
Nyilván sok esetben működik is, de egy amúgy is bizonytalan (és épp megtámadott) kutya esetében még nagyobb bajt csinálhat. Nem hiszem el, hogy máshogy nem lehet megakadályozni a támadó ebet, mint így, hogy mégjobban beijesztik a megtámadottat.
Szia!
Mi is a Cerbibe járunk, még az ovis órákra. Nálunk is a kannás módszer működik. Ahogy megismertem az ottani oktatókat, hidd el, mindegyik mást mond... Sajnos ők sincsenek egy véleményen, gondolom, ez a kannás dologgal sincs másképp. Egy e-mail-t legalább írnék nekik, akár ugyanezzel a szöveggel, amit ide írtál kérdésnek! És kérdezd meg, most mit csináljatok??? Az én kutyusomnak használt szerencsére a kannás módszer, ő durván játszott, erőset harapott, ma már alakul a dolog:) Viszont ő is retteg azóta a műanyag palackoktól, mikor összenyomjuk:P
Amúgy most van egy másik kutyusom azóta, ő elég félős és épp azon gondolkoztam, hogy el kéne őt vinni erre a "félős kutyás órára". Ezek után lehet, meggondolom...
Üdv.
Mi nem a Cerberosba járunk, hanem egy másik tükörmódszeres suliba. Nálunk még nem fordult elő ilyesmi, ritkán palackozunk (mi így hívjuk, nem kannázásnak. Fél literes műanyag palack, néhány szem kaviccsal töltve, félős kutyák esetében inkább homokkal). Ha palackozunk, azt csak verekedéseknél vagy büntetésnél, élelemmegtagadásnál. Sőt, ha félős kutya van a csoportban, akire esetleg rámászik egy másik, akkor nem kiabálunk a másikkal, nehogy a félős megijedjen.
Viszont gondolj bele: a félős kutyának nekiugrott az agresszív, és leszedték róla egy kanna segítségével. Nagyobb baj is lehetett volna, ha hagyják, hogy megtépje.
Szia! A panaszod jogos, régen tényleg együtt voltak az agresszívek és a félősek, de már jó fél éve nincsenek! Azt az oktatót, aki egyébként addig vitte a foglalkozásokat éppen az ilyen és hasonló hozzá nem értése miatt el is tanácsolták (ő ragaszkodott hozzá, hogy márpedig együtt kell tartani)! :-)
Ma már teljesen külön területen vannak, a félősöket önbizalom-növelő tréninggel, szituációkkal és CSAK pozitív megerősítéssel szocializálják! (Azért vagyok ilyen jól értesült, mert mi éppen most fejeztük be a kezdő tanfolyamot, de előtte 2 hétig félős szocira jártunk!)
Én csak ajánlani tudom őket, mondjuk csak hírből tudom, hogy együtt voltak régen a csoportok, de most szuper az oktatás, én rengeteget köszönhetek nekik!!!
Én azt hittem, hogy jó ez az iskola, de ezután a videó után a világért sem lennék rájuk kiváncsi. Undorító. http://www.youtube.com/watch?v=cLTwg3Nf68k 1:30-nál.
Először is ki az a bunkó aki más kutyáját veri kannával (tudom nem olyan veszélyes de lelkikleg igen) amikor az láthatólag nem kezelhetetlen, hanem rettegő, meg amúgyis?
Másodszor a feladat lényege, hogy a kutya minnél jobban a gazdához akarjon menni. És ha a kutya menne akkor meg odab*sz neki egyet, csak mert meg mert fordulni?
Elképesztő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!