Hogyha ezeket (LENT) betartom, akkor biztosan be fogja látni a kutyám hogy én vagyok a falkavezér?
Hogyha ezeket a gyakorlatokat végigcsinálom vele akkor a kutyám biztosan belátja majd hogy nem ő a vezér hanem én?
(És ezeket a gyakorlatokat mennyi ideig kell csinálni?)
Jo esellyel.De nem csak arrol van szo,hogy vegigicsinalod a leirtakat.A sajat szemleletedet is meg kell valtoztatnod.Ne csak szineszkedj,legyel valoban falkavezer,akit a kutya tisztelhet!
Ja,es a leirt dolgok nem csak gyakorlatok,amiket ideiglenesen kell csinalni,hanem FOLYAMATOSAN,allandoan,egy eleten at.
Ezek a „szabályok” az alapját adják a kutyanevelésnek, hogy kialakuljon a falkavezérség. Egy „nem problémás” kutya egyből meg fogja érteni mi is történik – valószínűleg dacolni fog egy kicsit, de nem szabad feladni ebben az időszakban! Ha problémás a kutya, akkor lehet, hogy több időre és kitartásra lesz szükséged, esetleg kérheted szakemberek véleményét a Cerbiben. A „gyakorlatok” a kutya egész életére szólnak természetesen, mindig be kell őket tartani következetesen, de ez egy kis idő után rutinná válik. Persze minden kutya más, másképpen kell kezelni, motiválni, stb. Az a legfontosabb, hogy megismerd a saját kutyádat! Ismerd a reakcióit, az igényeit, a viselkedését különféle helyzetekben.
De az is igaz, hogy ha már a kutyád tudja, hogy Te vagy a főnök, akkor kezelheted lazábban (de nem átesve a ló túloldalára). Én is néha felengedem az ágyamba, amikor ÉN úgy akarom, és le is zavarom utána, amikor ÉN akarom. És így is tudja, hol a helye.
Nekem a módszer bevált, négy kutyánál, tehát a statisztikám nem rossz. :DDD
Sok sikert és kitartást!
Minden nap kellene.
Vagyis, ha nincs gond a kutya viselkedésével, akkor nem kell ezeket erőltetni, de amúgy következetesen ezt kell csinálni. Az a baj, hogy néha így is előfordul, hogy az egész csak egy rutinszerű feladattá válik a kutya számára, és onnantól csak bohóckodás és nem ér semmit! Például ültetés a kapuban feladat nem egyenlő a kapu átlépésének a szabályával. Vagy az "akkor kapok enni ha leülök és várok" feladat nem egyenlő azzal, hogy az étel a tiéd, és ő csak akkor eheti meg a amradékot, ha te engedélyt adsz rá. Ezt le is tesztelheted, odateszed elé az ételt és elfelejted megengedni neki, hogy megegye. Elmész zuhanyozni tévét nézni vagy amit akarsz, csak a kutya maradjon egyedül a kajájával. Ha fél óra múlva is ott áll csorgó nyállal a kaja mellett de nem nyúl hozzá, akkor tudja miről van szó. Ha mégis engedélyezte magának az evést, akkor valami nincs jól.
nem...főleg ha indokolatlanul, értelmetlenül használod a kizárást mint nevelési eszközt ahogyan azt javasolja az írás (értelmetlen büntetés csak így és teljes bizalomvesztéssel járhat!) a találkozások rituáléja sem követendő az írásból mert az a lényeg, hogy a kutya nyugodt legyen valójában és nem az eltelt idő számít) bármelyik kutya felmehet az ágyra is, vagy akárhova ha engedéllyel teszi és nem sajátítja ki a helyeket akkor ez szintén nem okoz rangsorproblémát ...
Eleve a kutya a nyugodt, magabiztos, következetes és lojális embereket automatikusan elfogadja vezetőként-ezért kutya és nem farkas
-a vezetés viszont örökre szól
jobban jársz ha Fennellt vagy Millant olvasol!
(...és melyik természetes falkavezér dobálódzik kannákkal meg jutalmaz klikkerrel, jutifalatokkal stb?:))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!