Ebben a kánaikulában vizes szivaccsal ha áttörölgetem a kutyusomat, az jót tesz neki?
Ilyen nagy melegben én is áttörölgettem néha nedves ronggyal, tetszett neki. :) Nem lett baja tőle sosem.
Egyébként pedig jó, ha van neki valami árnyékos hely, nekünk a bokrok alá ment be és kapart magának kicsi gödröt.
Én a i fésülésen, kefélgetésen túl nem tudok más módot.
Mi ilyenkor nyáron fürdettük, általában fürdésnél rengeteg szőr kijött így nem nagyon aggódtam amiatt sohasem, hogy utána még egyszer meg kell majd fürdetni, ha a vedlésnek vége.
Az viszont fontos, hogy ekkora hőségben nem szabad fürdetni. Legyen jó idő persze, de ne a kánikulában fürdesd meg. Még régebben hallottam már nem emlékszem, hogy állatorvostól, vagy kitől de ekkora hőségben nem tesz jót neki a hirtelen hideg/langyos víz.
16:31 vagyok
Ha rövid szőrű és nem túlságosan dús, vagy nem "dupla" a bundája akkor nem lesz gond. Nekem németjuhászom volt, alig győztem fürdetésnél összegyűjteni a szőrt. Mindig összegyűlt vagy 2 nagy vödör, pedig még vizes is volt és "összeesett".
Ja egyébként nem tudom te, hogy csinálod de én amikor besamponoztam akkor is rámentem a kefével és öblítés közben is, így nagyon jól kijött a szőr. A végén az utolsó fésülésnél már csak egy hajkefényi szőr jött ki összesen!
Olyan jó, amit az első írt, hogy nekik kis kád van. :) Nekem se ment bele soha a kutyus ilyesmibe, mindig slaggal fürdettem (nyáron órákon át egyenletesen langyos víz jött belőle) vagy locsolgattam kis kannával.
16,33 vagyok!
Mi is slaggal locsoltuk fel neki a füves részt, annyira imádott a slagból kifolyó vízzel játszani, mindig meg akarta harapni. Már az külön jó volt. Utána pedig elnyúlt a fűben, a vizes föld alulról hűti a hasát, oldalát, ahogyan fordul.
én is fürdetés közben is kefélgetem, de nem jön ki olyan sok, furcsán vedlik mindig: nem túl intenzíven, de nagyon sokáig.
slagos tippet is köszi, de fél tőle és a nedves fűre sem fekszik rá, nem tudom, hogy miért, pedig ez biztos nagyon jót tennei neki...
köszönöm szépen az összes segítséget!
Hát igen, gondolom fajtától is függ a vedlés milyensége. De most úgyis túl nagy a hőség, aztán majd meglátod, lehet addigra a vedlés végefelé lesz már.
Egyébként közben eszembe jutott, hogy apukám is sokszor fellocsolta a földet neki, szívesen feküdt oda utána. Naponta többször is meg lehet ezt tenni, a föld gyorsan beszívja így nem kell sárba feküdnie.
Nekünk se játszott nagyon a slaggal csak míg kicsi volt, de ha lelocsoltuk neki utána nem zavartatta magát, odafeküdt. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!