Veszélyben lehet a kiskutyám?
Pár nap múlva hozzuk haza a 8 hetes kiskutyánkat, társasházi lakásban élünk. Két oltással hozzuk el, tehát ugye utcára nem szabad vinni, a karomban fogom vinni egészen a lakásig. A gondom az, hogy lakik két másik kutya is a házban, így mindennap elmennek az ajtónk elött. Ha a karomban viszem be a kutyusomat, nem kaphat el semmilyen betegséget ugye? A levegőben nem terjednek ezek a kutyákra veszélyes vírusok. baktériumok?
És még annyit kérdeznék tőletek, szerintetek, hogy oldjuk meg a pisi/kaki kérdést a kutyussal, amíg nincs meg mind a 4 oltása és nem vihetjük le sétálni? Kutyapelenka? Vagy tudtok mást esetleg?
A válaszokat előre is köszi!
Alom+Alomtál
kicsit alkalmazkodj már.
ha van a környéken fertőzés, akkor azt be fogjátok vinni a kiskutyának.
nem tudod 100%-osan megvédeni... nemhogy a levegőben, de cipőtalpon is be tudjátok vinni neki a vírusokat, mert gondolom nincs a lábtörlő helyén fertőtlenítő taposószivacs... és nem fogtok hazaérkezés után rögtön ruhát váltani, és fertőtlenítőszerrel kezet mosni, mielőtt a kutyával érintkeznétek.
viszont elvesz a kutya szocializációjából 2 kemény hetet, ugyanígy a szobatisztaságra szoktatásból is...
én levittem mindegyik kutyámat azonnal, hogy hazahoztam, nekik sem jó, ha egész nap a lakásban vannak, és nem akartam őket arra kényszeríteni, hogy a saját helyükre piszkítsanak...
Köszönöm mindhárom válaszoló undok, semmilyen szempontból nem hasznos válaszát.
1. Olyan választ nem kérek, amiben megbírálsz annélkül, hogy tudnád a dolog hátterét. Én is nagyon sok dolognak utánanéztem, felkészűltem előre, viszont történtek változások amikre nem számítottam.
Megfogom tanítani a szobatisztaságra, de nem fogom a 4 oltás nélkül levinni a mocskos utcára.
Az alomtálca egyébként jó ötlet, csak a válaszolóval vannak gondok.
Várom a normális, kedves válaszokat! Köszi
2. válaszoló vagyok.
megsértődhetsz, de én minden rosszindulat vagy gúny nélkül írtam amit írtam. gondold már át alaposan: ha egy olyan vírusról van szó, mint a parvó, az elél bizony cipőtalpon, be tudod vinni magaddal a lakásba, ha megsimogatsz egy vírushordozó kutyát, már rajta van a kezeden... nem tarthatod burokban a kutyát.
megteheted nyilván, hogy nem viszed le, de akkor meg lényeges szocializációs időszaka fog kimaradni. meg én a saját energikus kutyáimmal el sem tudom képzelni mit csináltam volna, ha két hétig nonstop be lettek volna zárva a lakásba... :S kell a mozgás, kellenek az ingerek.
de ha ennyire félted, akkor vegyél alomtálcát, és fél óránként fertőtlenítsd le az ajtó előtti folyosószakaszt... (ja és ne felejtsd el a cipőfertőtlenítést sem hazaérkezés után)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!