Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lakásba nagy - óriás testű...

Lakásba nagy - óriás testű kutya? (olvasd végig)

Figyelt kérdés

A Közép- Ázsiaira gondoltam. Tudom nem lakásba való kutya de nagyon szép, olyan mint egy "nagy labrador"(Kinézete)

Persze tudom hogy sokkal makacsabb és keményebb kutya.

Napi kétszer vinném sétálni 2x 2órára(jól megdolgoztatnám.)Futni...

Még egy kérdés: A kutya neveléshez szerintem sajnos elengedhetetlen hogy néha kapjon egy-két fejbeket a kutya ha rosszat csinál. Ebből nem lehet probléma ennél a fajtánál sem ugye?

Most labradorom van kertes házba lakom szüleimmel.

A mostani kutyám mindent tud amit kell. Tehát gyakorlott vagyok kutyák terén.

2011. júl. 8. 11:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/81 anonim ***** válasza:

Aki ilyen kutyit szeretne venni, előbb olvassa el.. ezt...

[link]

2011. júl. 8. 11:23
 12/81 A kérdező kommentje:
Nem szeretném magammmal vinni mert már két éve egy 600nm es kertben él és ezek után nyilván nagy változás lenne a kutyus számára egy 60nm es lakás.+ a szüleim is nagyon megyszerették.
2011. júl. 8. 11:25
 13/81 anonim ***** válasza:

Aranyos... De nem kicsi.. Majd a gyerekkel együtt is tudod sétáltatni??? Ha mégsem teljesen úgy sikerül a nevelése, ahogy gondoltad? Vagy ha egy teljesen tökéletes kutya lesz, akkoris mindenki infarktust kap majd, ha meglátaj, h egy ekkora kutya járkál a lakótelepena, hol gyerekek, kiskutyák... Persze nem feltétlen bánt egy nagy kutya, de ezt nem mindenki gondolja így sajnos, úgyh gondold át! :)

[link]

2011. júl. 8. 11:27
 14/81 A kérdező kommentje:

Midenki válaszára megpróbálok reagálni.

A kezdeti lelkesedés nem fog alább hagyni egy kitartó embernek tartom magam.

SZERINTEM ha egy kutyával együtt élsz egy lakásba sokkal belsőségesebb kapcsolatot lehet ápolni.

Labradorunk is védi a területét éberen de amikor kinézek hozz általában fekszik volahol és ez ugyan így van az egyik ismerősünk kaukázusiával.

Az hogy nem első kutya az abban jobb hogy sokkal következetesebben rutinszerűen tudom majd tanítan sok munka lesz de vállalom.

2011. júl. 8. 11:37
 15/81 anonim ***** válasza:
66%

"SZERINTEM ha egy kutyával együtt élsz egy lakásba sokkal belsőségesebb kapcsolatot lehet ápolni. "

Bocsi, de nem tudom kihagyni: ha megőrül a bezártságtól, akkor lesz igazán BELSŐSÉGES a kapcsolat, mert szépen kibelezi az egész családot...

Amire te gondolsz, az a bensőséges.

Még egyszer bocsi, de ez nagyon magas labda volt. ;)

2011. júl. 8. 11:41
 16/81 anonim ***** válasza:
100%

Még egyszer leírom. A pásztorkutyákat más fából faragták. Ez nem labrador és nem is németjuhász. A méretük 65-75cm marmagasság között van, a súlyuk 45-60kg. Vannak extrémebb típusok is, amik elérik a 80cm mart és akár a 70kg-ot is.

Kőkemény területőrző kutyák, egygazdások, a család többi tagját sem mindig fogadják el. Kb. ugyanaz mint a kuvasz. Ki lehet fogni nyugisabb példányokat, de mi van, ha Te épp egy keményet fogsz ki, aki mondjuk felnőtt korában úgy érzi, hogy az asszony csak utána jön a sorban és megfogja a karját. Vagy a gyerekét. Labrador után nem szabad beleugrani egy pásztorkutyába úgy, hogy nem a megfelelő környezetet biztosítod neki.

2011. júl. 8. 11:44
 17/81 anonim ***** válasza:

Egyébként az jó, hogy a lelkesedésed nem hagy alább, csak gondolj bele:

(asszem fiú vagy, a nevedből úgy látom)

asszony mondjuk babát vár/kisgyerekes, nem tudja vinni, gyerek beteg, rohanni kéne vele, vagy esetleg a feleség nem tudja suliba vinni munka vagy más miatt, akkor hogy fér bele a Te munkád mellé a napi 4-5-6 óra aktivitás? És amikor egy családot ÉS egy ekkora kutyát kell majd eltartani, akkor nem egy fél állásból fogsz élni. Persze elehet Te vagy a legutóbbi milliárdos lottónyertes, de ha nem, akkor bizony ezeket is el kell tervezned, hiszen ha most még nincs is családod, a következő 7-8 évben már jó eséllyel talán lesz. Ezeket is be kell kalkulálni, mert egy dolog a lelkesedés, és másik dolog, amikor mondjuk a Gyesen lévő nejed mellett két állásban próbálsz kaparni, hogy kijöjjetek a hó végéig... Akkor baromian nem a kutya napi 6 órás mozgatása lesz az első.

2011. júl. 8. 11:45
 18/81 A kérdező kommentje:

Számtalan ember tart Német Belga ..juhászkutyát lakásba,

innentől a KÁJ már nem túl nagy ugrás.

EGYÉNI véleményem hogy Labrador vagy KÁJ KUTYA-KUTYA(cáfoljátok ha nem így van)MINDEN a nevelésem múlik.

(kivéve a dominancia(mert ott azért nem mindegy az erő)

2011. júl. 8. 11:45
 19/81 anonim ***** válasza:

Nem ismerem ezt a fajtát (tudom akkor miért szólok bele :) ), de nekünk (szüleimnek) volt már juhászkutyánk, keverékünk, agarunk, labradorunk... és azért azt megjegyezném, hogy az, hogy a labradorod mindent tud amit kell az nagyon jó, de azért az hozzá tartozik, hogy mi nekünk hatalmas meglepi volt, hogy egy kutya lehet ilyen könnyen nevelhető mint a labrador... szinte issza anyukám szavait és folyton lesi mit kéne csinálnia, hogy jó legyen... a többivel ez azért korántsem volt így.

A sarplaninaink is baromi okos volt, csak mögötte volt jópár hónap kutyasuli.

Ami a lakásban tartást illeti: Mióta megismerkedtem egy gyönyörű, okos, lakásban tartott németjuhásszal, azóta egyáltalán nem vagyok ellene... de őt rengetegszer leviszik.. nem tudom mit dolgozik a gazdija, de reggel, délben, délután.. mindig össze lehet futni velük a ház előtt vagy a liftben.

2011. júl. 8. 11:47
 20/81 anonim ***** válasza:
100%

Jézus, ha azt hiszed, hogy egy kaukázusi juhász és egy labrador ugyanaz, hiszen kutya-kutya, akkor asszem jobb, ha nem próbállak sokrétű tanácsokkal ellátni, hanem kategorikusan megkérlek, NE tarts kaukázusit.

Vegyél labit, goldiet, mopszot, macskát, tacsit, beagle-t, vizslát vagy németjuhászt, de NE kaukázusit.

2011. júl. 8. 11:48
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!