Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Aki nem tenyésztésre szánja a...

Aki nem tenyésztésre szánja a kutyáját annál miért nem az az alap, hogy ivartalanítja?

Figyelt kérdés
2009. márc. 28. 18:08
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
73%

Hu ezt jól megirtad nekem.De akkor miért van ellene az állatorvos??Miért mondta hogy egészségtelen????

Elhiheted hogy nekem csak egy kuryám van de az összes kobor kutyát a környékünkön etetem.Multkor is találtunk egy kölyköt és kerestünk neki gazdit.Tehát nem vagyok szivtelen szerintem és soha nem engedtem rá egy lány kutyára sem mert az ajjas dolog!!!Egyszer alartuk pároztatni de a kislánynak nem kellet csak játszott sajna az enyémmel...

2009. márc. 28. 19:14
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Jajj köszi szépen már kiirta a válaszodat a másik kérdésemre is mire én megirtam...majd érdeklődöm köszike!És nem fáj neki?Hogy csinálják?Nagyon sajnálnám szegényt.
2009. márc. 28. 19:17
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
19:14 Nem gondolom, hogy érzéketlen vagy lalketlen vagy. Én sem ivartalanítottam az első kanomat, épp olyan okokból, amiket Te most elkmondtál. Utána egy menhelyre kerültem mint gondozó és pillanatok alatt átalakult a világlátásom. Minden ivaros kutya, aki nem tenyészállat, potenciálisan hordozza magában a veszélyt, hogy "csak egyszer legyen kölyke" és már ezzel a dologgal mérhetetlen szenvedéslavinát indítasz el. Elajándékozod a kölyköket, aztán amelyiket nem unják meg és verik halálra vagy éli le az életét egy láncon és csak egyszer is párzik, az már hatványozott kölyökmennyiséget termel. Ezt a folyamatot kívülről nem lehet látni. Pároztatod a kutyád "csak egyszer" aztán 10 év múlva ennek az ötletnek köszönhetően lesz pluszban kb 4-500 kóbor kutya és több ezer kiskutya, aki közvetlen a születése után meg lett ölve vagy kevéssel utána hal meg. Persze a kóbor állatok nem szaporodnak túl, mivel jön a sintér és kivégzi őket. Nyilván nem altató injekcióval, mert arra csak pénzt veszi fel, ellenben havi százezres bevétele van ha nem használja, hanem agyonveri valahogy a befogott állatokat. Ha láttál már kóbor kutya altatást, akkor tudod, hogy a kutya pontosan tudja, hogy mi fog történni. Amikor egy ilyen állat szemébe nézel, hidd el semmiféle indokot nem tudnál elfogadni, ami ezt a dolgot akár áttételesen elfogadhatóvá teszi. Pedig csak ennyi kell. Mindenkinek el kéne mondani, mi a következménye annak ha nem ivartalanít. Csak 1 azaz egy halálos injekció beadását kéne végignézni.
2009. márc. 28. 19:29
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Olvass állatorvosi szaklapot. Meglátod, hogy manapság már egyetlen felkészült orvos sem állítja, hogy bármilyen káros következménye lenne az ivartalanításnak.
2009. márc. 28. 19:34
 15/22 anonim ***** válasza:
85%

"De akkor miért van ellene az állatorvos??"

Már leírták előttem: főleg az idősebb állatorvosok között vannak akik már erősen csak megélhetésből nyomják az ipart, nekik jobb üzlet az álvemhessségek, daganatok kétséges kimenetű, ámde hosszú, és drága kezelése, mint egyszeri bevételként az ivartalanítás. A Magyar Állatorvosi Kamara hivatalos álláspontjában teljes mellszélességgel kiállít az ivartalanítás mellett, márpedig náluk magasabb rendű szervet ebben az esetben nem nagyon találni.

Az emberek pedig legtöbbször lustaságból, nemtörődömségből, vagy saját érzelmeik kutyákra vetítése* miatt nem ivartalanítanak, de szerencsére egyre többen jönnek rá, hogy ez a felelős kutyatartás alapvető része. Persze a 70 éves bácsit, aki egész életét úgy élte, hogy a kutya csak egy haszonállat, nem fogod meggyőzni, de a fiatalok között már többségben vannak akik ivartalanítják a kutyákat.

*saját érzelmek kutyára vetítése, miszerint "nem vonom meg tőle a szex élményét", "nem ivartalanítom, mert ő biztos anya akar lenni", stb... Ezek ugye mind baromságok, hiszen már az általános iskolában tanítják, hogy az állatok nem élvezetből szexelnek (kivéve a delfint, és két majomfajt), és nincs anyai vágyuk. A kölykökhöz való érzelmi kötelék teljesen megszűnik az elválasztásnál, utána ugyanúgy kezeli őket az anyaállat, mint bármely más fajtársát. Ők csak a szaporodási ösztöntől hajtva párosodnak, mindenféle érzelem nélkül.

2009. márc. 28. 20:03
 16/22 anonim ***** válasza:
72%
mert minek?? ha valaki nem akar majd gyereket az miért nem kasztráltatja magát?? persze ha nem lakásban laknánk akkor ivartalanítatnám a kani kutyámat, de mivel velem van egész nap nem hiszem hogy bármelyik szukát felcsinálná.nem kell egyből dokihoz rohanni hogy gyorsan, nehogy normális kutya maradjon.
2009. márc. 28. 22:23
 17/22 anonim ***** válasza:
52%
22:23 Persze. Maradjon "normális". Azt felejted el, hogy ha neked kell a fütyi, akkor keresel valakit, akiből kilóg és ráülsz. A kutyád pedig ha ilyemit akar,akkor nem csinálhatja. Ez pedig kínzás.
2009. márc. 28. 22:27
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
a kutyának már minden kínzás???ne legyetek már nevetségesek...az is kínzás ha udvaron van, az is ha panelbe.az is ha ivartalanítják az is ha nem....könyörgöm minek tartunk akkor kutyát??!!
2009. márc. 29. 11:58
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Pont erről regéltem, amikor saját érzelmeink kutyákra való kivetítéséről írtam. Mi emberek vagyunk, mi nem ösztönből megyünk dugni, és nem is ösztönösen szaporodunk, hanem tervezetten. A kutya mindezt kizárólag ösztöntől hajtva végzi, neki nem fogod megmagyarázni, hogy ha nem akar gyereket akkor ne rohanjon el minden tüzelő szuka után. Nem igaz, hogy általános iskolai tananyagokhoz ennyire hülyék egyesek.
2009. márc. 29. 12:27
 20/22 anonim ***** válasza:
73%
Én speciel legtöbbször tisztán az ösztöneim által vezérleve megyek dugni:) Neked meg azt mondom, hogy ha szerinted nem kellemetlen kanosan de a dugás vagy önkielégítés lehetősége nélkül élni, akkor próbáld ki. Kutyát pedig azért tartunk, mert az örömünket leljük a társaságukban vagy szükségünk van a segítségükre valamely területen. Ezzel együtt gondoskodnunk kell a kutyánk komfortérzetésől is, sőt amennyire lehet, az egész faj jövőjét meg kéne próbálni jó irányba változtatni. Ennek az első és legkézenfekvőbb módja az ivartalanítás. Ami itt a balkánon megy az tragédia ha pl a német vagy kanadai viszonyokhoz hasonlítod. Szerinted mi a fő különbség az országaink között, ami miatt ott alig látni kóbor ebet? Segítek: IVARTALANÍTÁS Ennyire egyszerű a dolog, lassan fel kéne tudnod fogni.
2009. márc. 29. 13:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!