Aki nem tenyésztésre szánja a kutyáját annál miért nem az az alap, hogy ivartalanítja?
Hu ezt jól megirtad nekem.De akkor miért van ellene az állatorvos??Miért mondta hogy egészségtelen????
Elhiheted hogy nekem csak egy kuryám van de az összes kobor kutyát a környékünkön etetem.Multkor is találtunk egy kölyköt és kerestünk neki gazdit.Tehát nem vagyok szivtelen szerintem és soha nem engedtem rá egy lány kutyára sem mert az ajjas dolog!!!Egyszer alartuk pároztatni de a kislánynak nem kellet csak játszott sajna az enyémmel...
"De akkor miért van ellene az állatorvos??"
Már leírták előttem: főleg az idősebb állatorvosok között vannak akik már erősen csak megélhetésből nyomják az ipart, nekik jobb üzlet az álvemhessségek, daganatok kétséges kimenetű, ámde hosszú, és drága kezelése, mint egyszeri bevételként az ivartalanítás. A Magyar Állatorvosi Kamara hivatalos álláspontjában teljes mellszélességgel kiállít az ivartalanítás mellett, márpedig náluk magasabb rendű szervet ebben az esetben nem nagyon találni.
Az emberek pedig legtöbbször lustaságból, nemtörődömségből, vagy saját érzelmeik kutyákra vetítése* miatt nem ivartalanítanak, de szerencsére egyre többen jönnek rá, hogy ez a felelős kutyatartás alapvető része. Persze a 70 éves bácsit, aki egész életét úgy élte, hogy a kutya csak egy haszonállat, nem fogod meggyőzni, de a fiatalok között már többségben vannak akik ivartalanítják a kutyákat.
*saját érzelmek kutyára vetítése, miszerint "nem vonom meg tőle a szex élményét", "nem ivartalanítom, mert ő biztos anya akar lenni", stb... Ezek ugye mind baromságok, hiszen már az általános iskolában tanítják, hogy az állatok nem élvezetből szexelnek (kivéve a delfint, és két majomfajt), és nincs anyai vágyuk. A kölykökhöz való érzelmi kötelék teljesen megszűnik az elválasztásnál, utána ugyanúgy kezeli őket az anyaállat, mint bármely más fajtársát. Ők csak a szaporodási ösztöntől hajtva párosodnak, mindenféle érzelem nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!