Van egy kutyám 4 hónapos és mindig kiássa a virágokat és máshova is gödröket kapar, mit tegyek ez ellen, mi lenne a megoldás? Hogyan tanítsam meg neki hogy nem szabad ásni, kaparni? ! Wiky
Figyelt kérdés
2009. márc. 27. 22:16
1/5 anonim válasza:
A kutyád kölyök. Kapar, ás, rágcsál. 1 éves koráig ez teljesen normális. Nem tudom milyen fajta, de valószínüleg kotorékeb, vagy nagyobb testű vadászkutya. Akkor nagy valószínüséggel felnőtt korában is ezt fogja csinálni. Üdvözöllek a kutyatartók között! :)
Ezért kell jól kiválasztani ,ilyen fajta kutyát szeretnél, ha igény a gondozott kert, akkor a kölyök és vadászkutya nem jó választás.
2/5 anonim válasza:
Igaza lehet az első válaszolónak!
Ha nagyon zavar, van egy egyszerű megoldás, ami nekem bevált!
Mikor gödröt ás, akkor Te rakd a gödör aljára a kutya saját ürülékét, aztán temesd be! Többet ott nem fog ásni.
Nálam ez működött, le is szoktak róla!
3/5 A kérdező kommentje:
Köszike a válaszokat! amúgy igen,nagy testű kutya,az apja németjuhász az anyja meg keverék és nekünk volt mind a kettő és ezért amikor ellet a "manó" a lány kutya akkor meglett hagyva 1,de nem gondolkodtam előre hogy mi lesz ennek a következménye! Na de azért megpróbálom úgy leszoktatni ahogy írtad hátha akkor nem kaparja ki! Ja és akkor is letudom szoktatni ha nagy "németjuhász" kutya???Avval a módszerrel amit írtál?És amúgy ez kb. mennyi idő még leszokik róla?tudod az anyu már nagyon ideges hogy mindent tönkre tesz a virágoknál,meg a fáknál is kapar és persze a hagyományos nagy gödrök mindenhol! És ha nem tudjuk leszoktatni erről akkor több mint valószínű hogy meg kell válni tőlle! :( írj hamar Fontos
2009. márc. 28. 14:26
4/5 anonim válasza:
Nekem Jack Russelem van és ő is csinált néhány gödröt.
Tudom, hogy ők ásnak, ő pl. nem fogja kinőni.
5/5 A kérdező kommentje:
na most már mindegy....túl késő kérdezősködtem mert sajna elvittük máshova :(( ne tudjátok meg hogy mikor a kapun keresztül sírt és nézett rám a szemeivel közben a lábát nyújtotta utánam...áááááh olyan édes volt hogy 1 percre el is sírtam magam. De legalább annyiban nyugodt vagyok hogy ide a szomszéd városba vittük az anyukám barátnőjéhez ahol van gyerek is és legalább játszanak majd vele,és tudom hogy jó helye lesz ott! És amúgy is szoktunk néha menni oda és legalább láthatom is majd néha!Amúgy az anyja is kereste első nap de most már kezdi megszokni hogy egyedül lett...de szoktam vele játszani, és hogy megnyugtassam még többet játszok vele. :P
2009. márc. 31. 17:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!