Mi a helyzet talált kutya oltásával?
Figyelt kérdés
Néhány napja nálunk lakik egy kutyus. Keressük a gazdáját többféle módszerrel, egyelőre sikertelenül. Ha nálunk marad, mi legyen a kötelező veszettségi oltással? Árthat a kutyának, ha duplán kapja meg? Honnan lehet kideríteni, hogy volt-e már oltva?2011. júl. 2. 17:55
1/6 xnorkax válasza:
Kideríteni oltási könyv nélkül nem tudod, nem lesz baja plusz egy oltástól. :D Ja és chipet nézess (ha még nem nézettél) és ha nincs, akkor chipeltesd. Egyébként ha chipes akkor könnyen megtalálható a gazdi. Ja és féreghajtásról se feledkezz meg. :)
2/6 anonim válasza:
Nálam is ez volt. Itt maradt, kikupálódott. Kedves aranyos kutyus lett. Már három éve.
A kérdésre: mivel fiatal volt még nem volt ivarérett nem valószínű, hogy kapott védö oltást. Így beoltattuk illetve féreghajtót kapott. A doki megnyugtatott, hogy ettől nem lesz baja.
3/6 A kérdező kommentje:
Ez nagyjából 2 év körüli kutya lehet. Kutyáknál vérből nem tudják kimutatni az ellenanyag jelenlétét? Embernél így szokták vizsgálni, hogy kell-e valami ellen újabb oltás, vagy még hat a régi.
2011. júl. 2. 18:29
4/6 anonim válasza:
nekem mind a 2 kutyám amiket találtam megkapta a 2 kombináltat meg 2 veszettséget fél éven belül. csak az első hetekben esedékes babaoltásokat nem. de a doki tudja ezt magától is.
5/6 anonim válasza:
Második vagyok:
Többe kerül a vizsgálat mintha egyszerűen beoltatnád. Nem lesz tőle baja, ugyanakkor van doksi, hogy a nálad lévő kutyák gondozva, oltva vannak.
Az oltóanyag gyengített vírus vagy ellenanyagot stimuláló szer. Szerintem ne kockáztass. Lehet, hogy játék közben akár téged is megsérthet a fogával ekkor egy elég fájdalmas oltásnak nézhetsz elébe.
6/6 anonim válasza:
Ez a kérdés bennem is felmerült, talált kutya esetén. Az orvos szavai: inkább kétszer, mint egyszer sem. Most nem állok neki keresni, de úgy tudom, hogy lecsökkentett veszettség vírus van az oltásban. Ezért is merült fel bennem, hogy nem-e megveszhet a dupla dózistól. De megnyugtattak, hogy nem árthat. Vérből valószínűleg ki lehet mutatni, de a vizsgálat jóval többe kerülhet, mint maga az oltás, és akkor még mindig nincs a kezedben egy oltási könyv, amivel igazolni tudod az oltás tényét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!