Kiskutyák születése?
A németjuhászomnak nemsoká kiskutyái lesznek. (kb.1-2hét múlva)
Ha megszülettek a kiskutyák a kan kutya nem fogja őket bántani ??
Ellést megelőző napokban a hőmérséklet leesik kb. 37.2 - 37.5-re (végbélben mérve). Az ellés megindulásának biztos jele, ha a hőmérséklet tartósan (kb. 3-4 órán át) 37 fok alatt marad. Jellemző még az újságpapír tépése, fészekrakó ösztön. Az ellés megindulásakor a szuka elkezd intenzíven lihegni, remegni. Ez több órát tarthat, és vajúdási szaknak hívjuk. Normális esetben ez a szakasz 6-10 órát tart, s csak ezután indul meg a kitolási szakasz. Ezt igen könnyű felismerni arról, hogy a kutya úgy csinál, mintha kakilnia kellene. Ekkor türelmesen várjuk a kiskutya megjelenését. Minden kölyökhöz tartozik külön burok, köldökzsinór és méhlepény. A magzatvíz általában elfolyik. Ez tényleg vízszerű folyadék. Ezt követi a magzat világra jötte. A víz elfolyásától számított 1.5 - 2 órán belül meg kell jelennie a magzatnak, ha nem állatorvoshoz kell fordulni!
Ne hagyjuk, hogy a méhlepényeket az anya megegye, mert hasmenést kap tőle! Számoljuk, hogy minden magzattal kijön-e a placenta, ha nem szólni kell az orvosnak az ellés végeztével, mert akkor ad majd injekciót, hogy kijöjjön, ugyanis a bentrekedt méhlepény gyulladást okoz, elpusztulhat az anya és a kicsinyek is.
Ha azonnal nem jön ki a kölyök után, nem kell megijedni, lehet, hogy csak a következő kölyök löki ki maga előtt.
Ha a szuka folyamatosan tol, de 3-4 óra alatt sem jelenik meg a kölyök, feltétlenül állatorvoshoz kell vinni.
Ha a kiskutya faros, ne ijedjünk meg, fogjuk meg a kölyök egyik, de ha lehet, mindkét lábát és folyamatosan nagy erővel húzzuk ki, ha lehet tekerve, mint egy pezsgősdugót, tépjük le a fejéről a burkot, hogy levegőt kapjon! Köldökzsinórt a hasfaltól számított 1-1.5 cm-re vágjuk el.
A VEMHES SZUKÁT AZ 58. NAPTÓL MAGÁRA HAGYNI SZIGORÚAN TILOS!!!
Ellés levezetéséhez szükséges:
* 1 tekercs konyhapapír (Szilvia)
* 1 fertőtlenített olló - a köldökzsinór elvágásához
* tiszta, fertőtlenített rongyok, pamutpólók, lepedők, törülközők
* elletőláda,
1 db 250 W-os infralámpa (FELTÉTLENÜL SZÜKSÉGES!!!), célja nem a kiskutyák melegítése, bár erre is használható a szem kinyílásáig. Elsődleges cél azonban az ellést követő 48 órában a magzatvizet nyelt kiskutya tüdőgyulladásának megakadályozása. Az infra az egyetlen, amely kiszárítja a vizet a tüdőből, ezért bármilyen hőmérséklet van, az első két napban folyamatosan mennie kell. Később csak akkor szükséges, ha az elletőládában mért hőmérséklet nem éri el a 24 fokot, 3 hetes koruktól viszont elég a 21 fok.
A kannal pedig ne hagyd egyedül. Megölheti a kicsiket
Be lehet fejezni... 13 éves vagyok, nem nem vagyok szaporító, és arról sem tehetek, hogy a szomszéd kutya folyamatosan átrohangál annak ellenére, hogy már többször is meg lett csinálva a kerítés...és azt sem akarom hogy a saját kutyám emiatt elpusztuljon...
Azért kérdeztem, hogy a kan nem fogja-e bántani a kicsiket mert több lyuk nincs a kerítésen sehol, de alul ki tudja ásni és mivel azt írtátok h jobb ha nincs a közelben ezért az én kutyám be lesz zárva.
Akik normális választ adtak azoknak nagyon szépen a köszönöm :)
A többieknek meg üzenem, hogy bunkó parasztok... -.-"
Nem fogja bántani! (van olyan kutya aki bántja a kicsiket)
De az anya kutya oda fog morogni vagy kapni a mofijára, és már el is fog menni!
Am szerintem már megszületek!
Mennyi lett?
Jól vannak?
Milyen fajták?
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!