Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kiskutyák születése?

Kiskutyák születése?

Figyelt kérdés

A németjuhászomnak nemsoká kiskutyái lesznek. (kb.1-2hét múlva)

Ha megszülettek a kiskutyák a kan kutya nem fogja őket bántani ??

2011. júl. 1. 22:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
70%
Minek hozol le almot hogyha ilyen alapvető dolgokra sem tudsz? Egyébként ha jól nevelted "szocializáltad" akkor nem kéne hogy bántsa,de az anyakutya védeni fogja tőle a kölyköket,tehát nem ajánlatos a kant a kölykök közelében hagyni,az anyakutyának nyugodt,csendes,steril környezetre van szüksége,no meg a kicsiknek is. De mikor fedeztetted a kutyust hogy azt mondod hogy 1-2 hét is fial? Átlagosan 63. napra fialnak az anyakutyák (+1-2-1-2nap eltérés lehet) Mérd a testhőmérsékletét ha már a 60. napon jár. Ha lemegy a testhője 37.5°C alá akkor 24 órán belül fialnia kell. Elletőláda,infra stb.. készen állnak? Felelőtlen egy szaporító lehetsz,mi lesznek majd a kölykökkel?
2011. júl. 1. 22:17
 2/11 anonim ***** válasza:
Bocs a sok helyesírási hibáért,de már megint felidegesítettem magam.
2011. júl. 1. 22:18
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ellést megelőző napokban a hőmérséklet leesik kb. 37.2 - 37.5-re (végbélben mérve). Az ellés megindulásának biztos jele, ha a hőmérséklet tartósan (kb. 3-4 órán át) 37 fok alatt marad. Jellemző még az újságpapír tépése, fészekrakó ösztön. Az ellés megindulásakor a szuka elkezd intenzíven lihegni, remegni. Ez több órát tarthat, és vajúdási szaknak hívjuk. Normális esetben ez a szakasz 6-10 órát tart, s csak ezután indul meg a kitolási szakasz. Ezt igen könnyű felismerni arról, hogy a kutya úgy csinál, mintha kakilnia kellene. Ekkor türelmesen várjuk a kiskutya megjelenését. Minden kölyökhöz tartozik külön burok, köldökzsinór és méhlepény. A magzatvíz általában elfolyik. Ez tényleg vízszerű folyadék. Ezt követi a magzat világra jötte. A víz elfolyásától számított 1.5 - 2 órán belül meg kell jelennie a magzatnak, ha nem állatorvoshoz kell fordulni!

Ne hagyjuk, hogy a méhlepényeket az anya megegye, mert hasmenést kap tőle! Számoljuk, hogy minden magzattal kijön-e a placenta, ha nem szólni kell az orvosnak az ellés végeztével, mert akkor ad majd injekciót, hogy kijöjjön, ugyanis a bentrekedt méhlepény gyulladást okoz, elpusztulhat az anya és a kicsinyek is.

Ha azonnal nem jön ki a kölyök után, nem kell megijedni, lehet, hogy csak a következő kölyök löki ki maga előtt.

Ha a szuka folyamatosan tol, de 3-4 óra alatt sem jelenik meg a kölyök, feltétlenül állatorvoshoz kell vinni.

Ha a kiskutya faros, ne ijedjünk meg, fogjuk meg a kölyök egyik, de ha lehet, mindkét lábát és folyamatosan nagy erővel húzzuk ki, ha lehet tekerve, mint egy pezsgősdugót, tépjük le a fejéről a burkot, hogy levegőt kapjon! Köldökzsinórt a hasfaltól számított 1-1.5 cm-re vágjuk el.

A VEMHES SZUKÁT AZ 58. NAPTÓL MAGÁRA HAGYNI SZIGORÚAN TILOS!!!

Ellés levezetéséhez szükséges:

* 1 tekercs konyhapapír (Szilvia)

* 1 fertőtlenített olló - a köldökzsinór elvágásához

* tiszta, fertőtlenített rongyok, pamutpólók, lepedők, törülközők

* elletőláda,

1 db 250 W-os infralámpa (FELTÉTLENÜL SZÜKSÉGES!!!), célja nem a kiskutyák melegítése, bár erre is használható a szem kinyílásáig. Elsődleges cél azonban az ellést követő 48 órában a magzatvizet nyelt kiskutya tüdőgyulladásának megakadályozása. Az infra az egyetlen, amely kiszárítja a vizet a tüdőből, ezért bármilyen hőmérséklet van, az első két napban folyamatosan mennie kell. Később csak akkor szükséges, ha az elletőládában mért hőmérséklet nem éri el a 24 fokot, 3 hetes koruktól viszont elég a 21 fok.

A kannal pedig ne hagyd egyedül. Megölheti a kicsiket

2011. júl. 1. 22:21
 4/11 anonim ***** válasza:
0%
Bocsánat az offolásért, de szerintem nem biztos hogy tenyésztő, lehet hogy "véletlenül" lett vemhes a házikedvence
2011. júl. 1. 22:22
 5/11 anonim ***** válasza:
57%
és ha véletlen alom akkor már megellhet a szuka egy gödörben vagy a kutyaházban? Hiába véletlen alom attól még ugyanaz kell a kicsiknek.
2011. júl. 1. 22:27
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
Nem erre gondoltam, természetesen szükséges a megfelelő ellátás. Úgy értettem hogy lehet azért kérdezte meg a kérdező, mert eddig még nem volt vemhes a kutyája, és nem tudta hogy ilyenkor mit kell tenni, de az első kommentelő szinte már biztosra ment abban hogy a kérdező tenyésztő és hogy ez már biztos sokadik alma a kérdezőnek
2011. júl. 1. 22:39
 7/11 anonim ***** válasza:
hlye szaporító..
2011. júl. 2. 10:35
 8/11 A kérdező kommentje:

Be lehet fejezni... 13 éves vagyok, nem nem vagyok szaporító, és arról sem tehetek, hogy a szomszéd kutya folyamatosan átrohangál annak ellenére, hogy már többször is meg lett csinálva a kerítés...és azt sem akarom hogy a saját kutyám emiatt elpusztuljon...

Azért kérdeztem, hogy a kan nem fogja-e bántani a kicsiket mert több lyuk nincs a kerítésen sehol, de alul ki tudja ásni és mivel azt írtátok h jobb ha nincs a közelben ezért az én kutyám be lesz zárva.

Akik normális választ adtak azoknak nagyon szépen a köszönöm :)

A többieknek meg üzenem, hogy bunkó parasztok... -.-"

2011. júl. 2. 14:40
 9/11 anonim ***** válasza:
31%
ivartalanításról nem hallottál te sokeszű?:) 13évesen agy a szád,majd egyszer jól beveri valaki
2011. júl. 2. 22:41
 10/11 anonim ***** válasza:
46%

[link]

Nem fogja bántani! (van olyan kutya aki bántja a kicsiket)

De az anya kutya oda fog morogni vagy kapni a mofijára, és már el is fog menni!

Am szerintem már megszületek!

Mennyi lett?

Jól vannak?

Milyen fajták?

:D

2011. aug. 28. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!