Kutyák után adózni kell majd ez igaz?
Ez még csak egy tervezet, ezt olvastam róla:
"Jelentős változások várhatók az állatvédelmi törvényben a jövő esztendőtől".
A tervezetet az állatvédő szervezetek és az állatorvosi kamara dolgozta ki, valószínüleg jövő évtől lesz érvényes.
Az éves adó egy kutya után 5-10.000 forint lesz.
amennyiben egy kutya chippelt és ivartalanított akkor nem kell fizeni.
A cél az,hogy a nem tenyészállatok ivartalanítva legyenek.
A chip már idén januártólkötelező tulajdonosváltáskor (tehát pl. ha valaki kölyköt ad el,azt csak chippelve teheti) az adóval a felnőtt kutyák chippeltetését is elősegítenék.
Én még nem tudom eldönteni, örüljek vagy sírjak?
Adhat egy jó lökést az állattartási kultúrának:
hosszútávon kifizetődőbb lesz ivartalanítani, chipezni és menhelyről befogadni. Viszont eddig se azokkal a gazdákkal volt gond, akik ezt felfogják.
Az olyan családoknál, ahova a villanyóraleolvasó se mer bemenni, ugyan ki fogja behajtani az adót?
A befolyt összeg pedig fordítható lenne kedvezményes ivartalanítási akciókra, állatmenhelyek megsegítésére...
Szóval jelenleg úgy vélem, aki nemtörődöm, az emiatt nem fogja kidobni a kutyát, mert nem fogja magát izgatni a kivetett adó miatt, viszont a befolyt pénzt nagyon jó dolgokra lehetne fordítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!