Alapengedelmességi vizsgárol pár kérdés?
A kutyaiskolában te neveled a kutyát, nem más. Szóval még lenne mit tájékozódnod.
Keress rá a k99 és BH vizsgára, fent vannak.
Azért ahhoz, hogy egy vizsgára felkészíts egy kutyát, kell a kutyaiskola, amennyiben nem vagy tapasztalt ilyen téren. A kérdésedből ítélve pedig nem sok tapasztalatod lehet ilyen téren. Addig jó, hogy a kutyád sok feladatot tud már eddig is, de az ilyen vizsgákon megvan a szabály a feladat pontos végrehajtására, egységes parancsszavakat használnak. Ha még soha nem képeztél ki vizsgára kutyát, akkor érdemes lenne kutyaiskolába menni. A kutyaiskola mellesleg sokkal inkább szól a gazdák képzéséről, mint a kutyákéról, hiszen itt tudod megtanulni, mit és hogyan tudsz megtanítani a kutyádnak, és a kutya is találkozhat más kutyákkal, neki ez egyben jó szórakozás is.
Utolsó azért nem kell általánosítani. Én az első kutyámmal nem (meg a többivel sem) jártam alapképzésre, egyedül készültünk fel a vizsgákra, és utána kezdtünk iskolába járni agilityre meg ilyenekre. És nem "épp hogy átmentünk, a lényeg hogy meglegyen" eredménnyel, pedig első kutya volt. A kutya nevelést ezen az oldalon túl lehetetlennek festik le.
Lehet hogy a kérdező kicsit furán gondolkodik vagy fura a kérdése vagy valamiben tájékozatlan de attól még megvan az esély, hogy a kutyáját tudja nevelni.
Ja és egyik engedelmes vizsga szabályzatában sem olvastam, hogy megszabják a parancsszavakat, csak azt szabják meg ezzel kapcsolatban, hogy hány parancsot adhatsz ki.
szia. itt egy video a BH vizsgáról. Igy kell kinéznie. Viszont a kutyaiskolára is szükséged lesz, mivel egyszerre mindig 2 kutya dolgozik a pályán, igy fontos, hogy a kifektetést is gyakoroljátok (pl. ne fusson el a másik kutya után). Ezenkivül csoportban való haladás. Itt a video, és alatta a feladatok:
http://www.youtube.com/watch?v=TOj6yJ-Ym_8
köszönöm a válaszokat mindenkinek :)
nem szalad el más kutya után, sokat viszem kutyák közé és ha idegen kutyát lát akkoris ha látom h érdeklően nézi és ha a másik kutya gazdája is megengedi akkor engedéllyel oda megy de engedély nélkül nem megy semmi után. szoktam vinni póráz nélkül is földutakon ilyesmi ott mindig mellettem jön ha elengedem h mehet akkor is mindig max 5méterre megy el szoval az ilyenekkel nincs gond
nem ő az első kutyám, apámnak köszönhetően kb 5-6éves korom óta részt veszek a kutyák tanitásában, őis foglalkozik vele viszont ő nem vizsgákra készit fel kutyákat hanem örzővédő kiképzés meg az alatpok az ül fekszik ilyesmi szoval ő se tudja mik kellenek konkrétan.. ez az első olyan kutyám amit egyedül tanitottam, mindenki elcsodálkozik h milyen engedelmes csak utána család mégis mindig szidja mert nekik nem csinál semmit akármit mondanak :S de aki már látta h nekem szótfogad az tökéletesen megvan elégedve vele meg családis mikor velem van csak ha nem vagyok ott akkor nemtudnak neki parancsolni.. ha párpercre hagyom ott mert pl elmegyek a kisboltba és mondom neki h maradjon ott akkor max inni megy el közbe de utána visszamegy oda ahol ottkellett maradnia..
és konkrét kutyaiskolákat tudnátok mondani?
Mi ide járunk.
Hát ha a többi családtag nem foglalkozik olyan sokat a kutyával, akkor nem csoda, ha a kutya sem nagyon hallgat rájuk. Sok feladat van amit a kutya nekem megcsinál, másnak meg nem, mert én tanítottam neki, az én jelzéseimet, hangsúlyomat, szavaimat hallva megcsinálja, a többiek meg, ha máshogy mondják neki, akár csak a hangsúly is más, akkor már nem engedelmeskedik. Ezzel szerintem sok más kutya is így van.
A te esetedben azért lenne jó, ha elmennél, mert sokat segíthetne a feladatok pontosításában, mert lehet, hogy sok mindent tud már a kutyád, csak a vizsgán könnyű pici hibák miatt is pontokat veszíteni. Persze biztos van akinek anélkül is sikerül, de szerintem nem ez az átlag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!