Gyerekek mellé Boxert?
2 kisgyeremek mellé egy kertesházba szeretnénk Boxert...
Kint is és bent is lenne a kutya.
-Kan vagy szuka? (A kerítés körbe 2 méter minden hol,szökés veszély nem áll fenn.)
-Cica-kutya barátság? Van 2 cicánk,(tudom szoktatás kérdése,de azért sajnálnám ha nem jönnének ki jól egymással).
-Kert kérdés? Füvezett az egész kert,de nem örülnék neki ha felásná(főleg a kicsi gyerek miatt),mennyire tapasztalható ez a boxernél?
Késő van,más most nem jut az eszembe..
Kérem csak olyanok írjanak akiknek Boxerük van vagy közeli ismerettségi körben van a kutya.
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__1694602-nehez..
ez lemaradt az előbb :)
Nagyon köszönöm a válaszokat...
Kedves első válaszadó.34 éves vagyok,felelőség teljes embernek ismerem magam,a két gyermekem pedig semmiféle veszélynek nem tenném ki,nem azért szültem őket.
Nagyon is tisztában vagyok a kutyatartással,Rottweilerem volt első kutyaként,akit saját magam tanítottam és vittem munkavizsgázni.Én jómagam,ismerem azt a fajtát,ismerem az előnyeit és hátrányait,Rottweilert azért nem szándékozom vásárolni(nem azért mert megeszi a gyerekeket)hanem,mert egy domináns típus és még egy gyereknél is többet kell vele foglalkozni,hogy megmaradjak a falkavezér szerepében.
A szomszédom Palota pincsije anno,úgy megharapdálta a kisunokáját,hogy napokig kórházban feküdt az a szegény gyermek.Nem lőtték le utána,nem verték agyon,hanem amikor ment az unoka elzárták.Ők nem nevelték a kutyát,ő csak volt a nagy semmibe.
Azért mert Boxert szeretnék,nem érzem magam rossz embernek,felelőtlennek.Az,hogy esetleg a neked nem szimpatikus az magánvélemény..Nekem is több kutyafajta nem tetszik,de nem hangoztatom,nem szólok le másokat azért mert ők "azt" a bizonyos fajtát választották.
Elnézést,hogy hosszúra sikeredett a válaszom.
A belinkelt oldalakat átnézem köszönöm,most minden hasznos információ érdekel.
További szép napot mindenkinek és örömteljes kutyázást!
Kicsi gyerekek voltunk, amikor boxer került hozzánk a hugommal (24 L vagyok). 12 gyönyörű évet éltünk együtt, jobb kutya nem kell, ha személyi testőrt és játékostársat szeretnél a gyerekek mellé. végtelenségig türelmes, sértődékeny :). A gyerekek biztosítani fogják neki az elegendő játékot, amit igényel, engem a legjobb barátnőmtől is meg akart védeni. Rengeteg energia van benne, meg kell tanítani neki, hogy játék közben ne harapjon nagyot,+vigyázzon, hogy a mancsával mekkorát boxol + ha hallgatsz rám, az ugrálásról is leszoktatod ;). Ásni nem nagyon fog, törni, zúzni annál inkább, főleg, amikor nem vagytok otthon (édes a bosszú... :P ) Ugatni, a mienk akkor ugatott, amikor "üzenet" ment végig az utcán, egyébként viszont a fagyiskocsival fog énekelni, de sokkal csöndesebb, mint a többi kutyafajta. A cica csak szoktatás kérdése, de mielőtt elhozod bizonyosodj meg róla, hogy nem volt-e már ránevelve, hogy üldözze, mert leszoktatni nem fogod tudni róla.
A családért mindent megtesz, rendkívül tanulékony, együttérző (hányszor jött vigasztalni mikor sírtam, meg sebet begyógyítani).
Kunyerálós, nyálazós, nálunk a rokonok ezért nem szerették, ja és mindenképp kinti-benti kutya, egy kanapét áldozzatok fel rá, ha ugyan a gyerekek nem szoktatják ágyba, mert rendkívül kényelmes.
A hatalmi viszonyokat le kell tisztázni, de sztem a rottweiler kapcsán úgyis tudod, mik az alapvető teendők.
Imádom, és nekem nagyon hiányzik :( Még egyszer: a legjobb kutya a világon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!