Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tippek kutyával való biciklizé...

Tippek kutyával való biciklizéshez?

Figyelt kérdés
Annyira húz, hogy tekernem sem kell, és ez nagyon veszélyes, mert simán begyorsít 40 km/h-ra! Hirtelen fékezésnél gáz van! Kénytelen voltam levenni róla a pórázt, nehogy mindketten elessünk. Így is jó, de pórázzal való futás bicikli mellett lenne a cél! Hasznos tanácsokat várok! 1 éves nagyméretű ivartalanított kan kutya!
2011. jún. 29. 11:18
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Ez lesz az! Az állatorvosom már beszélt erről a szerkezetről, de nem tudta megmondani a nevét! Köszönöm! Utánanézek!
2011. jún. 29. 13:26
 12/19 A kérdező kommentje:

32 kg-os magyar vizsla- óriás schanuzer keverék! Erős, mint a bivaly! :)

Megfogadom a tanácsaitokat!

2011. jún. 29. 13:29
 13/19 anonim ***** válasza:
49%

Először arra kell megtanítani, hogy:

1. ne húzzon, amikor csak sétáltok.

2. rád figyeljen a kutya a séta alatt.

Én régen gördeszkázni jártam a kutyámmal(1 éves "energiatúltengéses" német juhász) és jó nagyokat estem. azóta már átálltam a biciklire. ha séta közben nem húz és a figyelem is megvan, de biciklin még húz akkor a megoldás a szöges nyakörv :( Ha húz a kutya megrántod. egy idő után leesik neki, hogy hol a helye.

2011. jún. 30. 17:36
 14/19 anonim ***** válasza:
41%
Szöges nyakörv biciklizés közben...ill. úgy egyáltalán....hát normális vagy te??? 21. században élünk. Ha szöges nélkül nem tudsz megnevelni egy németjuhász akkor neked nem való kutya....
2011. jún. 30. 17:44
 15/19 A kérdező kommentje:

Az utolsó válaszadó segíthetne nekem abban, hogy ne húzzon! :) Vannak ám nehéz esetek is!

Azt hiszem egyelőre maradunk a terepbringánál, és póráz nélkül :(

Próbálom elkerülni a balesetveszélyes helyzeteket.

2011. júl. 1. 09:20
 16/19 anonim ***** válasza:
Igaz, nem engem kérdeztél, de válaszolok. Nem tudom, egyáltalán fizikailag képes vagy-e megfékezni a kutyát. Ha igen, akkor amint húz állj meg és addig ne indulj tovább, míg el nem ernyed a póráz. Viccesnek tűnik, de pár nap alatt megérti az összefüggést. Vagy fordulj meg abban a pillanatban, hogy húz. Ehhez persze az kell, hogy simán vissza tudd tartani. Ha nem megy, akkor halti. Nagyon jó eszköz.
2011. júl. 1. 10:29
 17/19 A kérdező kommentje:
Nem késő, így 1 évesen haltizni? Mert rengeteget próbáltam a megfordulásos módszerrel, kevés sikerrel. Szégyenszemre feladtam. Arra neveltem, hogy póráz nélkül(persze nálam van) jöjjön a lábam mellett. Szófogadó, engedelmes, kivéve, ha izgalmi állapotba kerül, pl. bicajozok. Tegnap eleredt az eső, és futottunk hazáig, hát az rémes volt. Folyton ugrált előttem, majd elestem benne.
2011. júl. 2. 11:32
 18/19 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem. Tanulni sose késő, csak egyre több időbe telik.
2011. júl. 4. 10:51
 19/19 anonim ***** válasza:

Bocsi, hogy ilyen későn( a szöges németjuhászos vagyok)

először is annak az értelmes okoskodó állatnak üzenném, hogy majd akkor okoskodjál, ha láttad a kutyámat, még akkor is ha okleveles kutyaoktató vagy!;)

De amúgy arra, hogy ne húzzon több féle képpen meg lehet tanítani. Az is beválhat, hogy megfordulsz. Én azzal tanítottam meg neki, hogy mikor feszült a póráz visszarántottam, soha nem engedtem, hogy feszes legyen a póráz. Ha ez már úgy viszonylag megy és látod rajta a változást( arra gondolok, hogy mondjuk csak néha elbembul és akkor húz egy kicsit) akkor is KI KELL ZÖKKENTENI!A rántás is tulajdonképpen egyfajta kizökkentés de később elég lesz ha mondjuk a szabad kezeddel megbököd, ilyen jelzés értékűen:) Egy idő után le fog esni neki, hogy mit akarsz tőle.

2012. jan. 16. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!