Tippek kutyával való biciklizéshez?
32 kg-os magyar vizsla- óriás schanuzer keverék! Erős, mint a bivaly! :)
Megfogadom a tanácsaitokat!
Először arra kell megtanítani, hogy:
1. ne húzzon, amikor csak sétáltok.
2. rád figyeljen a kutya a séta alatt.
Én régen gördeszkázni jártam a kutyámmal(1 éves "energiatúltengéses" német juhász) és jó nagyokat estem. azóta már átálltam a biciklire. ha séta közben nem húz és a figyelem is megvan, de biciklin még húz akkor a megoldás a szöges nyakörv :( Ha húz a kutya megrántod. egy idő után leesik neki, hogy hol a helye.
Az utolsó válaszadó segíthetne nekem abban, hogy ne húzzon! :) Vannak ám nehéz esetek is!
Azt hiszem egyelőre maradunk a terepbringánál, és póráz nélkül :(
Próbálom elkerülni a balesetveszélyes helyzeteket.
Bocsi, hogy ilyen későn( a szöges németjuhászos vagyok)
először is annak az értelmes okoskodó állatnak üzenném, hogy majd akkor okoskodjál, ha láttad a kutyámat, még akkor is ha okleveles kutyaoktató vagy!;)
De amúgy arra, hogy ne húzzon több féle képpen meg lehet tanítani. Az is beválhat, hogy megfordulsz. Én azzal tanítottam meg neki, hogy mikor feszült a póráz visszarántottam, soha nem engedtem, hogy feszes legyen a póráz. Ha ez már úgy viszonylag megy és látod rajta a változást( arra gondolok, hogy mondjuk csak néha elbembul és akkor húz egy kicsit) akkor is KI KELL ZÖKKENTENI!A rántás is tulajdonképpen egyfajta kizökkentés de később elég lesz ha mondjuk a szabad kezeddel megbököd, ilyen jelzés értékűen:) Egy idő után le fog esni neki, hogy mit akarsz tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!