Tippek kutyával való biciklizéshez?
1 évesen még ne nagyon futtasd bringa mellett. Ez az elsô. 1.5-2 éves korára fejleszd fel a kutya izomzatát rendes futással, h bicikli mellett tudjon futni. Tudom én h már most tud, és meg se kottyan neki, meg minden, de attól ez még nem egészséges egy növésben lévô nagytermetû kutya ízületeinek és csontjainak. Ezt tartsd szem elôtt!!
A láb mellett laza pórázon közlekedés hogy megy??
Ne aggódjatok! Faluban lakunk, és arra van olyan út, ahol nulla a forgalom!
Ezt már mondták mások, is, hogy 1 éves koráig ne futtassam! Most meg inkább már 2? Csak később nehezebb lesz, ha nem tanulja meg, nem? Tegnap csak 1000 m-t futtattam kezdetnek. Nagyon élvezte, bár jól ki is fáradt. Nagyon erős, és esztelen. sétánál tudom uralni, de ez még új neki.
Először úgy kell kezdeni, mint a pórázas sétát. Te szépen tolod a biciklit és úgy korrigálod.
Elengedni meg nem tanácsolom, akár te magad is simán elgázolhatod.
Nem írtad milyen nagytestû - de nálam a nagytestû az 35-40 kiló feletti. Ezeknek a kutyáknak 1.5 éves koráig fejlôdik a csontozata. A 2t azért írtam, mert pl egy dán dogot az alatt nem egészéges bicikli mellett futtatni.
És a futtatáshoz hozzászoktatást ne bicikli mellett kezd, hanem elôször rendesen fuss vele, majd azért h az izomzata jobban fejlôdjön jöhet a gumis módszer amikor mögé kötsz egy kisebb, majd egy nagyobb autógumit és csak ezután tértek át a bringával való futásra.
Én személy szerint póráz nélkül bringázok az enyéimmel. Iszonyatosan balesetveszélyes a pórázos verzió. Én ezt hanyagolnám. Illetve arra kell figyelni, h betonon NE fusson a kutya!
Szia!
Nekem nagy gondot okozott korábban a kutyafuttatás biciklivel, több okból is.
Az egyik, eleve 2 kutyám van és sajnos nincs annyi időm, hogy külön-külön vigyem őket futni. 2- rend büszke őrei büntetnek, ha pórázzal futtatod, 3- mivel elég sűrűn lakta helyen élünk elkerülhetetlen, hogy más ebekkel összefussunk biciklizés közben.
Számunkra amegoldás a "walkydog" lett. Ez egy kutyafuttató kar, a két kutya együttesen sem tud elrántani a biciklivel, és a rendőr sem szól bele (már többször találkoztam velük)
Csak ajánlani tudom mindenkinek!
korábbi kérdés, én ezután vettem meg az enyémet
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__331983-kerekp..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!