Mennyibe kerül egy csivava kutya? És az ha felnő hány cm lesz?
Azt nem tudom megmondani, hogy egész pontosan mennyi a csivaváknak darabja, de ez nagyban függ a szülőktől. Hogy esetleg díjnyertes szülőktől szeretnél-e vagy megelégszel az "átlaggal". Én ajándékba kaptam, úgyhogy nem vagyok tisztában Ft-ra pontosan az árával.
A kan kutyusok valamivel nagyobbak, mint a nőstények. Nekem kan kutyusom van , ő a kistermetű macskámnál éppen hogy nagyobb. Tehát, ha úgy nézzük a magasságuk akkora lesz, mint egy normál macskáé, én kb. legfeljebb 30 cm-re tippelem a saját csivavámat. Arra azonban készülj fel, hogy valójában egy gyereket veszel magadhoz, ha bevállalsz egy csivavát. Nagyon akaratosak, makacsok, azt csinálják, amit akarnak. Sok türelem kell hozzájuk. Egy-gazdás kutya, azaz egy "falkavezért" fogad el, másokat nagyon nehezen. Kicsit sunyik, de nagyon sok szeretetet tud adni és képes megvédeni a gazdáját, ha az bajban van. Hűséges, aranyos állatka, de sok türelem kell hozzájuk!
szia
ha törzskönyves,chippes,tetováltatott csivava fajtatiszta kutyát akarsz én már láttam 50000-80000Ft ig is árakat.
A marmagasságára gondolsz méretben?
Kedves Második Válaszoló!
Az első lennék. Hogy mégis mennyire elszánt kutya egy csivava arról nem csak a párom mesélhet (akinek neki akart ugrani a kutya, mert hülyéskedtünk, a kutya pedig támadásnak vélte), hanem a postás, sok-sok szomszéd, a barátnőm és még sorolhatnám. Azt nem mondtam, hogy torokra ugrik a kutya, de kellemetlen érzés lehet, amikor a valaki a vádlidba harap csak úgy sunyiba.
Az enyém kis selejtes volt,a tenyésztő,vagy inkább szaporító lemondott róla,így került 6 éve 30000forintba!Láttam,milyen körülmények voltak neki,úgyhogy nem érdekelt semmi,elhoztam!
3 hónapos volt,kis ketrecben tartotta,a kutya nálam tanult meg menni!
Olyan satnya volt,a tenyésztő azt mondta,tejszínnel etette sokszor és tejszínhabbal-na ez látszott is a kis fogain.Nagyon rosszul fejlődtek ki a fogai,10foggal éli az életét.A szomszédban volt egy kecske,onnan kapott kecsketejet,mert fel kellett erősíteni szegénykét.
A légcsövével,hörgőivel probléma van,sokat hörög,ha örül,vagy ha van egy kis túlsúlya,és hízásra eléggé hajlamosak,főleg a szukák.
Jártunk orvoshoz,de a műtétet nem vállaltuk be,így él szegénykém 6 éve teljes életet,mert egy örökmozgó ugrabugra kis vakarcs,mindenki szereti.
Ugat,mint az őrült,ha idegent lát,de azért nem harap,és ha fölvesszük,rögtön barátságosabb lesz-mert ott már biztonságban érzi magát.Fontos nekik a biztonságérzet,tisztában vannak ők azzal,hogy milyen picik.
A nagy kutyákkal kötekednek,nagyon résen kell lenni-az enyém is ilyen,még a saját kaukázusink is nekiment egyszer emiatt.
Ha drágábbat veszel,biztos nem lesz ennyi egészségügyi problémája.
Ha olcsóbbat veszel,az orvosnál hagysz némi pénzt.Talán annyit is,amennyit negspóroltál a kutya árán..
Az enyém pici,a tengerimalacunktól kicsit nagyobb,a macskáinktól sokkal kisebb.
3,5kg.Színtiszta izom.A lábai szerintem rövidebbek,mint az átlag csiviknek,nehezen is tudott menni még az elején,3hónaposan!Aztán egy hónap múlva futottunk,és lehagyott,csak néztem!
És már elég idős is,bár állítólag hosszú jövőt jósoltak neki(16év).
OFF
Az, hogy hajlamos megtámadni másokat miattad, nem jelenti hogy hatékony is. Lehet, hogy kellemetlen tud lenni, de még egy nagyobb kisméretú kutyát is simán le lehet szerelni mielőtt kellemetlenséget okozna ( durvábbak simán belerúgnak, könnyű megtenni egy ekkora kutyával). Amúgy meg szerintem nem normális, hogy a párd meg a barátnőd támadja meg. Mondtad, hogy makacs fajta, én meg hallottam, hogy az ekkorka kutyáknál gyakrabban előfordul hogy "idegesek". Nem tudom, igaz-e... (nem írtam még ide másik választ)
Szia
50000.-től lehet kapni.
0,5 és 3 kg közöttiek. Az enyém 1 kilót nyom.
Tényleg hajlamosak az elhízásra, halálra tudnák magukat zabálni ha hagyná őket az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!