Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az nincs a kutya kárára, hogy...

Az nincs a kutya kárára, hogy nem tisztítom a szőrét és nem vágom le?

Figyelt kérdés
És az nem baj hogy megvan kötve (de hosszú a kifutó) ,és hogy csak otthoni maradékokat eszik és csontot?
2011. jún. 25. 19:00
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Még valami. Bocsáss meg, hogy az első hozzászólásom ilyen bunkó modorban írtam, felbosszantottak, és rajtad töltöttem ki a dühöm. Ugyanazt kicsit kedvesebben, normálisabban is leírhattam volna.
2011. jún. 27. 19:28
 12/19 A kérdező kommentje:

Semmi baj.

Amúgy keverék,és szoktam fésülni a szőrét.(Azt a fésűt még akkor vettük mikor megkaptam a kutyus,tehát állatoknak való fésű!)

A kutyám májusban volt 3 éves.

Tényleg ,és ha annyira tudjátok (kivéve az utolsó előtti szöveg írójának)akkor mondjátok meg hogy hogyan kell pórázra szoktatni!

Mert én már próbáltam az udvarunkon,de mindig gyorsabban akar menni meg mindenfelé szaladgál.

2011. jún. 27. 21:35
 13/19 anonim ***** válasza:

Szia! Első vagyok megint :) Először is a nyakörvhöz kell hozzászoktatni. Felteszed rá. HA netán zavarja vond el a figyelmét valamivel. A kedvenc játékával, futkározással. Mindennap egy kis időre tedd csak fel a nyakörvet. Ha látod, hogy nyugodtan tűri, erősítsd meg benne a pozitív élményt egy jutalomfalattal.

HA már teljesen hozzászokott és elviseli a nyakörvet ráteheted a pórázt. Vidd pár kört az udvaron, majd ha szépen sétált adj neki jutalomfalatot. Ha kimentek az utcára, és te elindulnál az egyik irányba, de ő másfele menne, ne húzd vissza, menj vele. HA húzza a pórázt, ugrál...stb. finoman állítsd le, és mondd neki, hogy szépen sétál. Ha leül és nem szeretne tovább menni semmiképpen sem szabad húzni a kutyát, hanem magunkhoz kell õket hívni.

Nem lehet, hogy a kutya nem fogadott még el téged falkavezérnek? Ha szabadon van az udvaron, akkor ha hívod minden esetben odamegy hozzád? Tudja az alapparancsokat?

2011. jún. 28. 07:49
 14/19 anonim ***** válasza:
A "HA" nem direkt lett nagybetűs 3-szor is. Csak a billentyűzet nem a legjobb...
2011. jún. 28. 07:50
 15/19 anonim ***** válasza:

Még valami:

Ha a kutyus rossz fát tesz a tűzre, ne üsd meg! HA vered fokozatosan elveszti a bizalmát a gazdájában. Ha tetten érted, akkor hangosan mondd neki, hogy "nem szabad" vagy "fúj". Ezt csak akkor csináld, mikor még épp a cselekvést végzi, hogy utána tudja miért szóltak rá. Utólag soha ne büntess! :)) Esetleg nyomatékosíthatod a szabályt (pl. ne rágd meg a cipőket!) a nyaki bőr meghúzásával. Én ezt csak nagyon ritka esetben csináltam, mikor a kutyám nem értett az első szóból. Általában elég ha rászólsz. Sok sikert a kutyanevelésben! Ha még kérdésed lenne, nyugodtan kérdezz! :)

2011. jún. 28. 08:05
 16/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm hogy írtál!

Amúgy odaszokott jönni hozzám ha hívom.

De már hozzá van szokva a nyakörvéhez,de amikor a pórázzal akarom vinni mindig másfelé megy szaglászni meg minden szerintem amikor az után sétálnánk akkor is mindenfelé menne .Szerinted akkor mit csináljak vele?

2011. jún. 28. 09:19
 17/19 anonim ***** válasza:

Szia! Én hosszú pórázon szoktam sétáltatni a kutyám, hagyom szaglászni. Mivel a külvárosban lakok, nem nagyon járnak autók, néha el is engedem. Viszont ha olyan helyen megyünk, hogy át az úton, forgalmas vidéken, akkor rövidre fogom a pórázt, és ha el akar menni, nem engedem. Közben mondom a kutyának, hogy "szépen sétál", "szépen sétál"... És adok neki jutalomfalatot. Ha hosszú pórázon, vagy póráz nélkül van (Golden Retriever, nem harap senkit, és mindenki kedveli a környéken, mielőtt írnátok, hogy ez törvénysértő) néha hívom magamhoz, ha odajön jutalomfalat, ha nem jön rövidpóráz, egy pár percre. Majd megint elengedem, és utána már tudja, hogy jobb ha odajön :)

Normális, hogy a kutyád szaglászik, hagyd neki nyugodtan. Számára ez olyan, mint nekünk a beszélgetés :)

A jutalomfalatról: Én nem szeretem ezeket a bolti szarokat, lásd kutyakekszet. Virslit, sajtot szoktam neki felkarikázni, mert ennek karakteres szaga van, és nem kell megrágnia, így a feladatra tud koncentrálni továbbra is. Ha rágnia kell, az elvonja a figyelmét, mert arra figyel, hogy milyen ízű, milyen kemény vagy puha.... Szóval érted :)

2011. jún. 28. 11:09
 18/19 anonim ***** válasza:

Néhány cikk arról, hogyan neveld le a húzásról:

[link]

[link]

[link]

Remélem, hasznosnak találod!

2011. jún. 28. 15:13
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszi a cikkeket.De én nem merem kivinni.Nincs rendes póráza,apám nem engedi h vegyek.LÁNCCAL VIGYEM SÉTÁLTATNI)?amúgy erős kutyus bármit elszakít .ésha elszakítja a nyakörvét?akkor nem jön többet vissza:(
2011. aug. 15. 08:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!