Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az nincs a kutya kárára, hogy...

Az nincs a kutya kárára, hogy nem tisztítom a szőrét és nem vágom le?

Figyelt kérdés
És az nem baj hogy megvan kötve (de hosszú a kifutó) ,és hogy csak otthoni maradékokat eszik és csontot?
2011. jún. 25. 19:00
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
82%

1. Igenis a kárára megy a hosszú, loboncos szőr. Ha évente kétszer megnyíratod, és olyan fajta, hogy nem igényel sok törődést a szőre az még ok.

2. A kutyák láncon tartása állatkínzás. Így napi sétát igényelne szerencsétlen állat.

3. Vegyél neki rendes kutyatápot. A fűszeres dolgoktól megbetegedhet!

Összességében egy felelőtlen állattartó vagy. Sajnálom szegény kutyát.

2011. jún. 25. 19:08
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy nem tisztítod és nem vágod nem biztos, hogy baj, fajtától függ. Az viszont, hogy meg van kötve nagy baj. Esetleg, ha mindennap vinnéd sétálni több órára, akkor nem lenne akkora nagy baj, de gyanítom, hogy nem viszed. (Lehet, ha minden nap vinnéd sétálni, nem is kéne megkötni, mert lenyugodna.) A maradék szintén baj, az emberek telerakják a kaját fűszerekkel és más olyan anyagokkal, amik nem tesznek jót az embereknek sem, csak mi már hozzászoktunk. Lehet házi kaját adni neki, de akkor külön kell főzni naki és utána kell nézni, hogy milyen arányban kell a húst, zöldségeket stb. beletenni, hogy a kutyának jó legyen. Az ember mindenevő, a kutya ragadozó, ezért nem ehetik ugyanazt.
2011. jún. 25. 19:08
 3/19 anonim ***** válasza:
elsőnek igaza van!
2011. jún. 25. 19:13
 4/19 anonim ***** válasza:
Én egyedül a megkötést nem szívlelem... A mi kutyánk 14 éves, soha nem vágtuk a szőrét és mindig maradékon élt. Soha semmi baja nem volt eddig
2011. jún. 25. 19:50
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, az, hogy a maradék nem jó, nem azt jelenti, hogy biztos bele fog halni, csak az esélyét növeli különböző betegségeknek. Az embereknél is van, aki egész életében egészségtelenül étkezik meg cigizik is, mégis 100 évig él, de olyan is van, aki mindig csak egészséges kajákat eszik, sokat sportol a friss levegőn stb. és meghal 20 évesen rákban.
2011. jún. 25. 19:57
 6/19 anonim ***** válasza:
Gratulálok! Egy újabb felelőtlen kutyatartó...
2011. jún. 25. 23:15
 7/19 anonim ***** válasza:

A fenét felelőtlen kutyatartó.................

Unatkozó , kamus kérdező.

2011. jún. 25. 23:48
 8/19 A kérdező kommentje:

Én minden nap elszoktam engedni az udvarunkon.

Amúgy nem akarom elvinni sétáltatni mert,nagyon erős kutya és még talán elszakítaná a nyakörvét(és elszabadulna).

Én nagyon szeretem az állatokat.Nincs szívem megkínozni vagy bántani őket!!

És nem mindig eszik maradékot .Nem szeretnék hazudni ,de csak nagyon néha szoktam adni neki kutyatápot.

És a szőre pedig (szerintem) nem olyan vajta ,hogy vágni kell.

Ha valami nem jó és adnátok még tanácsot akkor,kérlek titeket ,hogy írjátok le.

2011. jún. 26. 19:37
 9/19 anonim ***** válasza:
Ne feltételezésekre alapozz ("talán elszakítaná a nyakörvét"), hanem próbáld meg elvinni. Ha nem megy, kezdd el tanítani, hogy szépen sétáljon pórázon. Millió írás van a neten is erről, meg könyveket is olvashatsz. Szerintem amúgy is alapvető, hogy mielőtt hazaviszel egy állatot, utánaolvasol az igényeinek és nem népi praktikákra, hiedelmekre alapozol, meg hogy a szomszéd is így tartja stb. A lánc állatkínzás, ráadásul épp most hallottam, hogy valahol leszúrtak egy láncon lévő kutyát a betörők. Ha el lett volna engedve, védekezhetett volna.
2011. jún. 26. 21:53
 10/19 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Így már más a helyzet.

Elmondanád, hogy milyen fajta? Az, hogy elengeded már egy szép lépés előre :) A kutyatápról: A kutyának ebben benne van minden vitamin és táplálék, amire szüksége van. Az, hogy nem nagyon adsz neki, probléma. De megoldható. Amennyiben az anyagi helyzetetek tényleg nagyon rossz, próbálj minél "fűszermentesebb" maradékot adni neki. A fajtája a szőre miatt érdekelne. Arra gondoltam, hogy biztosan van otthon valami régi hajkefe, amit nem használtok. Ha azzal kikeféled néhanapján, máris jobb.

A mérete, a habitusa, illetve a kora is fontos, hogy tanácsot adhassunk a pórázra szoktatáshoz, és tanításhoz :)

2011. jún. 27. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!