AGILITYSEK! Most 8 hónapos a kutyám, és szeretném ha írnátok olyan trükköket stb, amik segítenek abban, hogy jobban felkészülhessünk? (több lent)
Na szóval...Van most egy 8 hónapos kutyusom, és szeretnék majd vele agizni. Most azt csináljuk, hogy felállítottam házilag olyan akadályokat, amiken csak át kell futni, így is tudjuk az irányítást gyakorolni, mert ugratni még végképp nem akarom, de hogy jobban fel legyünk készülve, kíváncsi lennék olyan dolgokra, trükkökre, amik még fejleszthetnék a kutyámat! :))
előre is köszönöm!
Agility világbajnok??? Igen? És ki az? Csak mert Magyarországon nincs olyan aki világbajnokságot nyert volna.
De nem kell annyira hinni nekem. Én csak a véleményemet és a tapasztalataimat osztottam meg. Vagyis hogy sokkal sérülésveszélyesebb és verősebb ha egy kutyát későn kezdünk ugráshoz szoktatni és ugratni.
Itt egy kitűnő cikk a témában: [link]
(ha már nekem nem hisz senki)
Ezen kívül van egy olyan "szabály" (pontosabban a finnek így csinálják - aki otthon van az agilityben az tudja h a finnek milyen qva jól építik föl a kutyákat), h a kiskutyát kb 4 hónapos korától egész picin kell elkezdeni ugratni (előtte földre tett lécekkel gyakorolni), mindig akkorán amekkora a csánkja a kutyának. Kb 10 hónapos koráig így el lehet jutni egy maxi kutyával midi magasságig és innen fokozatosan emelve 1 éves korára a maxiig, azaz 60 centiig. Persze ez sem szentírás, ám ajánlatos, mivel sokkal nagyobb a későbbi sérülésveszély, a rossz ugrásstílus és a nem megfelelő izomzat és vázszerkezet kialakulása.
Bár kérdés h milyen szinten akar a kedves kérdező agilityzni. Ha csak az a cél h a kutya arra menjen amit ő akar és le tudjon futni egy pályát "úgyahogy" hibátlanul, akkor tök mindegy mikor kezdi és mit alapoz. Ha ennél magasabb elvárásai vannak, akkor édes kevés az otthoni hopszizgatás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!