Baj, ha csak az egyik kutyával megyek sétálni?
Az egyik kutyusom kistestű,őt nem szeretném elvinni sétálni a szakadó esőbe,ráadásul meg is van épp nyírva,megfázna. Az udvaron is vacog, ha kimegy pisilni :D
Viszont a másik egy nagytestű kölyök,hihetetlen energiával,aki kint kergeti az esőcseppeket. Szóval őt vinném :)
Nem okoznék nagy feszültséget ezzel kettőjük között?
szia!
Na ezért nem lesz soha 2 kutyám egyszerre még egyszer. 8 évig volt angol cocker spánielem és beaglem, 2 kan. Nem én akartam a beaglet, a húgom erőltette, de persze sétálni csak én vittem őket. Ha az egyik itthon maradt, vonítás volt és hiszti, ha kettőt vittem, én kínlódtam velük.
Te szerintem nyugodtan elviheted a kölyköt, hisz nem egy a mozgásigénye a 2 kutyádnak, és mindkettővel törődnöd kell. A kisebb testű kutyus majd csak "kiheveri valahogy".
Ha hazaérsz, játssz egy kicsit a kisebbel a házban!
Nekem 3 kutyám van. Nem érzem jól magam ha külön viszem őket. Vagy mindegyiket vagy egyiket, se mert összetartozunk.
Bántani akkor is tudják a kutyát ha egyedül van. Sőt ha többen vannak akkor akár jobban tudnak védekezni. Minket pl egyszer megtámadt egy hatalmas német juhász és az én kutyáim (akkor ketten voltak még) visszaverték pedig ketten nincsenek akkorák mint a másik. Persze így is eshet bajuk, de ilyen formán ki se lépj az utcára mert baj bármikor lehet. Meg ugye ha rosszul nevelt a kutyád akkor egyedül is nehéz sétáltatni, ha jól nevelt akkor nem probléma hogy többen vagytok.
Ennek ellenére, kérdező ha te egyedül akarod vinni akkor tedd úgy, nem hinném hogy valami baj lenne belőle. Ha te vagy a falkavezér és ők is tudják hol a helyük akkor elfogadják.
Ja,nem az a baj,mindig egyszerre megyünk,ki a rétre,ott el vannak engedve,szaladgálnak, melyik mennyit akar. Jól neveltek,akár a babakocsit is tudom mellettük tolni,egy kéz elég 2 kutyához,nincs velük semmi baj :)
Csak féltem,hogy a törpe megfázik. Elvittem e kölyköt,addig a párom kivitte a törpét a kecskékhez. Állítólag nagyon élvezte,és legalább fedett helyen volt. a kölyök meg nagyon élvezte a vizes sétát. :)
Most mind a kettőre vár a fürdetés :) Az egyik kecskés,a másik saras :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!