Hogy tanítsam meg, hogy jelezzen, ha ki kell mennie?
Igazából még csak bepisilt,kaki nem volt bent, azt azért mindig elkapjuk, a pisit viszont nem lehet kivinni :) :)
Csak az a baj,hogy ő nem jelez,nem áll oda,hanem ha érzi,hogy kell,akkor ahol éppáll,odacsurgat. Ha kiviszem,és mondom,hogy na,pisilj,akkor pisil,csak azt szeretném elérni,hogy "szóljon" magától,ha érzi,hogy kell,ne pedig ott csurrantson,ahol áll :)
Én úgy csináltam, hogy amikor láttam, hogy "csurgat", akkor felkaptam és vittem ki.
Nyugi, még kicsi, még nehezen tudja szabályozni, de meg fogja tanulni! Fontos, hogy jól takarítsd fel a nyomokat, hogy ne érezzen semmi szagot, ami pisilésre készteti. Az ecetes víz jól fertőtlenít és szagtalanít.
Azt gondolom kevés olyan ember van aki éjnek idején kiviszi a kölyök kutyáját az utcára pisilni.
A kölyök az éjszakát végig alussza, vagy ha nem akkor felkel és bepisil.
Ez ellen nem tudsz mit tenni.
De ha korán reggel felkelsz az legyen az első, hogy a kutyát kiengeded a kertbe pisilni és ha elvégezte a dolgát megdicséred.
Egy idő múlva saját magától is jelezni fog, ha ki akar menni. Csak ezt neked észre is kell venni, vagyis tudnod kell, hogy mit akar.
Hát,én felkelek,éjjel is, 2óránként. És így nincs is baleset. De ha 10 percet kések,akkor igen.
És hogy fog jelezni? Odaül az ajtóba? Vagy nyüszög? Sosem volt még olyan kutyám,ami bejárt, fogalmam sincs erről a szobatisztaság dologról :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!