Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Amerikai staffordshire terrier...

Amerikai staffordshire terrier, segítség?

Figyelt kérdés
Üdv, jelenleg egy 6 hónapos Amstaff szuka kutyának vagyok hű gazdija, de a könyvek elolvasása ellenére úgy érzem még mindig nem vagyok biztos abban hogy teljesen felkészültem a nevelésére. Könyvajánlásra illetve szakértői oldalakról másolt szövegekre nem vagyok kíváncsi. Aki esetleg tapasztalt eme téren az megszánhatna egy MSN címmel, vagy itt is kifejthetné BŐVEN hogy mit gondol erről az egész fajról illetve összefoglalva bármit erről a kutyáról.
2011. jún. 21. 18:35
 1/8 anonim válasza:

bolond,de imádnivaló,sajátos játékkal ,más kutyákkal nehezen jön ki,bár ez sem általánosítható,

nem szabad h a fejedre nőjön,abból gond lehet,elégg masszív állkapoccsal megáldott :))

2011. jún. 21. 18:42
 2/8 anonim ***** válasza:
Részleteznéd, hogy nagyjából hol ütköztél akadályba? Miből érzed azt, hogy nagy falat lehet a nevelése? Esetleg konkrét példa a problémára? Úgy hangzol, mint aki kimerült, de azt meg is tudnám érteni, egy ilyen kutyával el tud jutni az ember odáig, hogy nem bírja energiával és türelemmel.
2011. jún. 21. 18:49
 3/8 A kérdező kommentje:
Semmi akadályba nem ütköztem, csak arra voltam kíváncsi hogy mások hogyan nevelik a kutyájukat a mindennapokban, milyen észrevételeik vannak az Amstaffal úgy összességben ezért kérdeztelek meg titeket hogy hogyan is tovább hogy a lehető legtöbbet nyújtsak a kutyának.
2011. jún. 21. 18:52
 4/8 anonim ***** válasza:

Bár nekem nem staffim van, hanem doberman-nom :) de egyet én is biztosan tudok neked mondani, hogy nagyon gyorsan kezdd el átvenni a falkavezér szerepet, hisz már nem kicsi, 6 hónapos ! Vannak jól megszervezett kutya iskolák, szerintem nézz meg egyet kettőt, sokat lehet tanulni a kiképzőktől, akik tartják az órákat ! Szocializálódik a kutya és megtanulsz bánni vele , én ezt ajánlom neked, mert könyvből és jó tanácsból első kutyusnál szerintem igen nehéz , bár biztos van akinek sikerül :)

22/L

2011. jún. 21. 18:55
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm teljes mértékben engem tart a vezérnek mert habár nem erőszakkal de mindig magabiztossággal csináltam mindent mikor együtt csináltunk valamit ezért mindig "hallgat" rám, Kutyaiskolára sajnos nincs pénzem így hát magam foglalkozok vele amennyit tudok úgyis itt a nyár a nap 24 órájában ráérek.
2011. jún. 21. 18:57
 6/8 anonim ***** válasza:
A falkavezér nem kételkedik abban, hogy tudja-e megfelelően vezetni a kutyát:) Ha nem vagy biztos valamiben, vagy magadban, az lehet későbbi problémák forrása.
2011. jún. 21. 18:58
 7/8 A kérdező kommentje:
Lelkiismeretesen és magabiztosan csinálom amit csinálok igazából azt szerettem volna megtudni hogy ti hogyan nevelitek a ti kutyátokat, de erre sajnos még mindig nem kaptam választ :)
2011. jún. 21. 19:00
 8/8 anonim ***** válasza:

a legfontosabb, legyen mindig rendszer az életében, ugyanúgy, mint az embereknek ( a legjobb , ha közel azonos időben eteted minden nap, a séta is ugyanígy, a játék vele stb ) , mindezt hamar meg fogja szokni és várni fogja :).Foglalkozz vele minden nap, ha csak 10 percet, akkor is ( ültetés, fektetés , különféle gyakorlatok,) amiket szeretnél vele megtanítani .... viheted futni, imádni fogja és még találkozik idegenekkel is, kutyákkal is, különféle ingerek érik , amik szerintem nem elhanyagolhatóak , szerintem egy ilyen kutyánál az fontos, hogy vidd emberek és más kutyák közé ...

22/L

2011. jún. 21. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!