Hogy neveljem meg a kutyám?
Figyelt kérdés
Yorkshire Terrier, fél éves kan kutya, és iszonyatosan buta. Harap, összevissza rohangál. Mindenért ugat. Tudom, hogy még fiatal... de fiatalon se kellene ennyire hülyének lennie...2011. jún. 20. 17:24
2/3 anonim válasza:
Totál nem akarok okoskodni, de a nevelés és a tanítás/kiképzés két külön dolog. A nevelést már akkor el kell kezdeni, amikor hozzád kerül egy kutya, különben nagyon sok rossz szokás rögződik benne. A tanítás - ül, fekszi, marad stb. - az, amelyet csak később kell elkezdeni. Szóval ha ennyire nem vagy képben, akkor inkább egy kutyaiskolát javasolnék, ahol segítenek neked. A kérdésedből nekem legalábbis az tűnik ki, hogy nem igazán értesz a kutyákhoz - de nyugi, meg lehet tanulni.
3/3 anonim válasza:
Sztem olvass el erről könyveket. A lényeg, h a kutya olyan, mint egy gyerek, következetesnek kell lenni vele. Pl nem büntetheted olyanért, amit ő már rég elfelejtett, csak azért mert te akkor vetted észre, hogy mit csinált...tetten kell érni és akkor büntetni. Tudnia kell, hogy miért kapja a büntetést, hogy mi az a cselekedet, ami nem tetszik neked. Egyébként az ilyen kistestű kutyák alapból idióták... tudom, mert nekem is volt már egy pár. Érdekes módon a dalmatámat alig kellett tanítani, szinte ösztönösen jöttek nála a dolgok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!