Kertes házba kutya? (Lent)
Van egy kis/közepes méretü kertes házunk. Volt eddig rengeteg féle kis méretü kutyánk. (<10kg) Most szeretnék egy nagyobbat. Van egy Westie kis kanom, ivartalanítva lesz. Van étel-ital mozgás heti 2x sétálnánk, kozmetikushoz is tudom vinni, szeretném nagyon és tanítgatnám is klikkerrel. Nem muszály fajtatisztát, nem is akarok. Valami keveréket szeretnék, csak valami fajta alapja legyen. Én leginkább a mudira gondoltam, vagy a belga juhászra, de a skótjuhászt és a terrierféléket. Staffra is gondoltam, de nem merném bevállalni :) 15 éves lány vagyok. Jövőre napi 6 órám lesz középsuliba fél óra utazással. Tehát akkor is beleférne még a játék :)
Előre is köszönöm a segítséget :D:)
de hangsúlyozom, ha egy közepes energiaszintű kutyát választ akkor nem kell. persze ideális, de ha amugy meg otthon a kertben játszik, foglalkozik vele, akkor ugy is boldog lesz a kutya.igenis jobb helye lenne nála annak a kutyának mint akár a menhelyen. ott nemhiszem h bármennyit is sétál.
ha tényleg igy lenne ahogy irja, és sétál meg a klikkerrel szellemileg is lefárasztja elégedett és boldog kutya lesz. nem kell azért ennyire túlreagálni a dolgot!jót akar, elvben jól is bánna vele. ha 2szer tudja vinni, akkor valüszínűleg ő is belátja h nem vizslát v vmi napi 2-3 óra futkosást igénylő kutyára van szüksége. nemhiszem h a westie-jük és magába lenne roskadva, a heti 2 sétától, meg a klikkerezéstől.amugy meg egydül sem lenne a kutya mert ott van neki a már meglévő.
az én két kutyám is olyan szépen eljátszik együtt. nekem muszáj minden nap sokat sétálnom m panelban lakunk.
de ha amugy van kert, meg társaság, meg tanulás, meg séta, akkor miért lenne rossz neki? igenis jó felfogású gazdijelölt, ami kevés az ő korában!
Utolsónak:
Igazad van, nem KELL sétálniuk a kutyáknak. Egyáltalán. Egyszer sem. Elég velük napi egy két órát foglalkozni, és úgy is boldog lesz a kutyus. Ez is igaz. Az is tény, hogy klasszisokkal jobb dolga lesz ezzel a heti 2 sétával, mint a menhelyen, és szép tőle, hogy onnan akar hozni.
Viszont azt is be kell látni, hogy ha minden nap vinnék sétálni, a kutya még ennél is boldogabb, és ami fontosabb kiegyensúlyozottabb lehetne. Mert a kutyáknak nem pusztán abból áll a séta, hogy dejó, futkározunk egy órát, vagy hatot. Hanem szagokból, ízekből, és mindenféle további ingerekből. Ez az ami igazán lefárasztja, és boldoggá teszi a kutyát (olyan dolgokat meg sem említettem, hogy pl lépésben való séta, pl pórázon, sokkal több energiát igényel a kutyák részéről, mivel nekik az energiatakarékos mozgásforma az ügetés/kocogás).
A két nagyobb sétát gondolom a hétvégére tartogatja a kérdező, ami tökéletes, de szerintem a hét további napjában is bele kellene hogy férjen mondjuk 2*30 perc legalább, ha több nem. Csak annyit, hogy a kutyával kétszer körbemész a ház körül, különböző útvonalakon (ezt a sétát pl össze lehetne hangolni esetleg más kutyás barátokkal, hogy a kutya szocializálódjon is).
Ezzel is sokat javítasz szerintem, és bár rég volt amikor 6 órám volt a suliban, de úgy emlékszem, hogy 1 óra még bőven belefért az időmben. Gondolom te sem úgy csinálod, hogy hazaérsz, aztán 3tól 8ig tanulsz:)
Remélem tudtam segíteni.
Kedves Utolsó!
Hidd el baromira tudom, h mennyit kell sétálnia egy kutyának. nekem kettő is van egy tacskó, meg egy erdélyi kopó.reggel 6tól sétálok velük egy órát munka előtt, este is séta+kutyafuttató+kis tanulás, hétvégn meg kutyasuli. Panelban lakom, tudom mennyitől boldog, mennyitől fárad le a kopóm (mert soktól fárad el) DE a Kérdezőnek nem kell elvenni a kedvét!meg rögtön belekötni, h hűha mileszmost!! mindig arról van itt pofázva h hozzál menhelyről kutyust, mert csak szeretni kell meg ezerszer meghálálja. erre jön vki aki azt mondja, h van egy westiem, de jó lenne mellé egy menhelyi kutyus. Viszem sétálni, meg játszunk, meg tanítom, meg nem lenne egyedül erre mindenki azon akad fent h jajjde keveset sétál vele!
Majd sétál vele többet ha megjön hozzá a kedve a nagy kutyával!és amugy is, nem igaz h minden angytestű kutyának napi több órát kell futnia. vannak nyugodtabb példányok, ezért javasoltam h kérdezzen a menhelyen, h melyik eb illene hozzá.
Lehet azzal jönni desokkal boldogabb lenne. Igen, nem látná kárát a több sétának.DE akkor az érem másik oldala, h a legtöbb kerti kutyának ennyi sem jut!!
Nemkell elvenni a kedvét az egésztől!Itt lenne aki végre kihozna egyet a túlzsúfolt menhelyről, jó körülmények közzé, erre itt kell szőrszálhasogatni, meg belekötni egy dologba.
Hangsúlyozom, van kutyám. minden nap több órát sétálunk, játszunk, járunk kutyatársaságba. sőt hétvégn több idő jut rájuk, és ők még velünk is vannak mindig.
Kedves Kérdező!
Én maradok annál az álláspontomnál, h hivd fel a közeli menhelyet, kérdezd meg ha kimlész és találsz magadnak kutyát, akkor el tudják e hozni hozzátok autóval, ha igen és még nem tettél le az igenis jó tervedről akkor menj hozz ments meg 2 életet (1 akit kihozol, 1 aki a helyére kerülhet).és sok szerencsét hozzá!
utólag még pár tanács, ha elfogadod:
ne terriert (hiába kicsi ha uncsizik felássa az egész kertet és szökik), vadászkutyát se (ugyanaz a problem).
És minden kivánságodat amit szeretnél -kutya ügyben:-)- mond el az ott dolgozóknak, h tényleg a legmegfelelőbb kutyát kapd!
harcikeszeg!
Szerintem az az ember, aki nem tudja 100%-osan biztosítani a kutyának a szükséges ellátást és bánásmódot, az ne vegyen magához kutyát. Akkor se, ha egy menhelyit ment meg. Mert a heti két séta MINDEN kutyának kevés. Akár tetszik, akár nem. És nem kell szépíteni a dolgot. Akinek nincs ideje kutyára, az ne akarjon kutyát. Csináljon egy gyereket és majd azzal ellesz. A kutyát hagyja meg az arra alkalmasaknak.
ez azért már egy kicsit túlzás!
rohadjon meg a menhelyen, de nehogy vki csak heti kétszer sétáltassa! várjon az álomgazdira mi??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!