Miért kezdett el mindent megrágni?
Szia! :)
Erre tudok egy nagyon jó megoldást. Írtad, hogy csak amikor egyedül van, akkor van galiba. Írnék pár ötletet.
Ha egyedül hagyod, fontos, hogy adj neki foglalkozást, elfoglaltságot, amíg nem vagy vele.
Pl.: Ha szereti a hasát a Mopsod akkor tegyél neki a házba különböző furcsa és néhány elérhetetlen helyre kaját, azzal jól ellesz. Vagy tálak alá, az is jó dolog és sok időt elvesz, mire leforgatja a jutalomfalatról. Ne érje csalódás, mindig legyen ott falat, különben újra rágni fog.
Pl.: A boltban kaphatók kutyáknak való különböző ízesítésű és méretű disznó/tyúk vagy más ilyesmi bőrből készült csontok. Esetleg marhaláb szárítva, én azt is szoktam. Ezeket ha lerakod neki, akkor biztos jól elrágcsálja. De próbáld ki előtte egy kisebb méretűvel, mert ha nem ízlik neki, akkor ismét rágni fog...
Nagyon remélem, hogy segítettem.
Ezeket a tanácsokat egy 11 éves lánytól kaptad, és csak onnan tudom, hogy IMÁDOM a kutyákat! :) Írd majd le, hogy mi lett a Mopsoddal!
Lilla
a foglalkozások minősége is számít...
a kutyának szüksége van szocializációra, megfelelő mennyiségű sétákra az embertárs vezetése mellett, szabályokra, határokra az életében és csak indokolt jutalmazásra, megerősítésre... csak ezen elvek mentén képes beilleszkedni a világunkba és jól érezni magát kutyaként
a problémád csak felületi tünet!-az ember-kutya viszony rendezése elengedhetettlen!
tudatos, nyugodt és lojális "falkavezérré" kell válnod
Nem változott meg valami az életében? Nem érhette valami rossz élmény? A kutyák nagyon alapos megfigyelők, bármilyen apróság szóbajöhet, amire nemis gondolnál.
Tipikus szorongásos tünet, ha akkor rombol, mikor egyedül van. Ha ezt büntetnéd, ráadásul utólag, attól csak romlana. Keress rá a szeparációs szorongásra, ezer cikk van róla a neten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!