Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért kezdett el mindent...

Miért kezdett el mindent megrágni?

Figyelt kérdés
Van egy 1 éves mopsz kan kutyám. Sokat foglakozok vele, szinte mindig együtt vagyunk. de abban az időben amikor egyedül van mindent el kezdett rágni. De csak most kb. 2 hete, azelőtt nem bántott semmit. Vannak játékai meg rágócsontja.Rágja a cipőket a lábtörlőt, a székeket. mindent. Nem szeretném bántani,de ez már nagyon idegesítő, miért csinálja ezt? hogy szoktassam le?
2011. jún. 19. 22:04
 1/6 A kérdező kommentje:
Ja és rá szoktam szólni, de az nem hat:(
2011. jún. 19. 22:08
 2/6 anonim válasza:

Szia! :)

Erre tudok egy nagyon jó megoldást. Írtad, hogy csak amikor egyedül van, akkor van galiba. Írnék pár ötletet.

Ha egyedül hagyod, fontos, hogy adj neki foglalkozást, elfoglaltságot, amíg nem vagy vele.

Pl.: Ha szereti a hasát a Mopsod akkor tegyél neki a házba különböző furcsa és néhány elérhetetlen helyre kaját, azzal jól ellesz. Vagy tálak alá, az is jó dolog és sok időt elvesz, mire leforgatja a jutalomfalatról. Ne érje csalódás, mindig legyen ott falat, különben újra rágni fog.

Pl.: A boltban kaphatók kutyáknak való különböző ízesítésű és méretű disznó/tyúk vagy más ilyesmi bőrből készült csontok. Esetleg marhaláb szárítva, én azt is szoktam. Ezeket ha lerakod neki, akkor biztos jól elrágcsálja. De próbáld ki előtte egy kisebb méretűvel, mert ha nem ízlik neki, akkor ismét rágni fog...

Nagyon remélem, hogy segítettem.

Ezeket a tanácsokat egy 11 éves lánytól kaptad, és csak onnan tudom, hogy IMÁDOM a kutyákat! :) Írd majd le, hogy mi lett a Mopsoddal!

Lilla

2011. jún. 19. 22:18
 3/6 anonim ***** válasza:

a foglalkozások minősége is számít...

a kutyának szüksége van szocializációra, megfelelő mennyiségű sétákra az embertárs vezetése mellett, szabályokra, határokra az életében és csak indokolt jutalmazásra, megerősítésre... csak ezen elvek mentén képes beilleszkedni a világunkba és jól érezni magát kutyaként

a problémád csak felületi tünet!-az ember-kutya viszony rendezése elengedhetettlen!

tudatos, nyugodt és lojális "falkavezérré" kell válnod

2011. jún. 19. 22:19
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem változott meg valami az életében? Nem érhette valami rossz élmény? A kutyák nagyon alapos megfigyelők, bármilyen apróság szóbajöhet, amire nemis gondolnál.

Tipikus szorongásos tünet, ha akkor rombol, mikor egyedül van. Ha ezt büntetnéd, ráadásul utólag, attól csak romlana. Keress rá a szeparációs szorongásra, ezer cikk van róla a neten.

2011. jún. 19. 22:30
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat:) Nem semmilyen változás nem történt az életében. Délután 6 órakor jön be a házba és délelőtt 11-kor kel fel, ekkor "követeli" hogy engedjem ki. Nagyon szeret ottkint lenni, bent a házba csak ebben az időben marad el. valahogy csak leszokik majd róla Jó sok ilyen rágókát veszek neki:)
2011. jún. 19. 23:20
 6/6 anonim válasza:
Csak mértékkel a rágókákból, nehogy megártson neki! És ahogy azt már valaki mondta, rendezd a viszonyotokat, valószínű hiába szólsz rá, nem vesz komolyan. Szerintem próbáld meg azt is, hogy miután rászólsz, adj oda neki valamit, amit ellenben rághat pl. egy játékát, rágócsont stb. És csak következetesen! :)
2011. jún. 20. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!